Cea mai mare acţiune de ecologizare în Cetatea Devei, realizată de voluntari

Cea mai mare acţiune de ecologizare în Cetatea Devei, realizată de voluntari

Cetatea Devei. FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.

Peste 100 de tineri sunt aşteptaţi să participe, ca voluntari, la acţiunile de ecologizare a Cetăţii Devei şi a Dealului Cetăţii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Peste 100 de elevi şi cadre didactice de la Colegiul Naţional „Decebal” din Deva vor participa marţi, 15 mai 2018, la o acţiune de ecologizare în zona Cetăţii Deva, a informat Primăria Deva. Evenimentul are loc în cadrul Săptămânii voluntariatului, iar primăria le va pune la dispoziţie saci menajeri, mănuşi şi mijloace de transport a deşeurilro colectate.

„Un pas important în respectul faţă de mediul înconjurător este şi această activitate de voluntariat care are drept scop responsabilizarea cetăţenilor în ceea ce priveşte un mediu curat şi sănătos în care să trăim cu toţii. Acţiunea de ecologizare vizează atât Dealul Cetăţii Deva care este declarat rezervaţie naturală, traseele deschise turiştilor, cât şi împrejurimile monumentului istoric, care este emblema oraşului nostru”, a informat Primăria Deva.

Cetatea Devei a fost în trecut una dintre aşezările militare strategice ale Transilvaniei. Fortăreaţa ridicată pe un deal, la poalele munţilor Poiana Ruscăi, datează din secolul al XIII-lea, iar în istoria ei a fost considerată unul din locurile de necucerit. O explozie izbucnită în vara anului 1849 la depozitul de muniţie al fortăreţei a dus la distrugerea, aproape în totalitate, a cetăţii. În prezent, este obiectivul turistic principal al Devei.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Telecabina Cetăţii Devei va fi închisă până la sfârşitul lunii. Turiştii pot vizita fortul de pe Dealul Cetăţii doar pe jos

Cum va arăta zona turistică de la poalele cetăţii medievale. A început reabilitarea locului de primire a călătorilor

VIDEO Cetatea medievală a nimănui. Cum îşi primeşte marea fortăreaţă din vestul ţării miile de vizitatori

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările