Ce planuri îşi face primăria cu viitorul centru pietonal al Hunedoarei. Pregătiri pentru arteziana de un milion de euro

Ce planuri îşi face primăria cu viitorul centru pietonal al Hunedoarei. Pregătiri pentru arteziana de un milion de euro

Schiţa noii fântâni şi a esplanadei.

Zona din centrul Hunedoarei este pregătită în aceste zile pentru construcţia unei fântâni arteziene muzicale, iluminată ambiental, care va deveni atracţia principală a noului centru pietonal din municipiu. Deocamdată, doar conductele vechi de apă sunt înlocuite, iar zonele din spatele blocurilor şi aleile sunt reabilitate.

Ştiri pe aceeaşi temă

Piaţa din faţa Casei de cultură a Hunedoarei a intrat în şantier, înainte de construirea fântânii arteziene muzicale şi iluminate ambiental. Deocamdată au loc doar lucrări de înlocuire a instalaţiilor vechi de apă, care vor fi urmate de schimbarea stâlpilor de iluminat şi îngroparea cablurilor aeriene. În paralele, în spatele blocurilor din zonă sunt asfaltate aleile şi construite noi locuri de parcare.

Primarul Dan Bobouţanu a precizat că în prezent admininistraţia locală aşteaptă semnarea contractului cu firma care a câştigat consultanţa privind proiectul realizării celor trei fântâni de pe Bulevardul Corvin care va fi trasnformat în arteră pietonală.

„Următorul pas va fi publicarea pe SEAP a execuţiei celor trei fântâni. Când acestea vor fi realizate, se va face şi reabilitarea Bulevardului Crvin şi a pieţei Casei de Cultură. În prezent sunt verificate instalaţiile de apă, canalizare şi apă pluviale, iar unele conducte vechi au fost înlocuite. Cablurile electrice şi de telefonie vor fi îngropate, iar stâlpii de iluminat vor fi înlocuiţi. Nu vor mai fi cabluri aeriene pe Strada George Enescu, pe Bulevardul Corvin şi pe esplanada Casei de Cultură”, a declarat primarul Hunedoarei.

Termen, 2018
În luna martie, primarul anunţa că până în 2018, Piaţa Casei de Cultură din Hunedoara şi Bulevardul Corvin, vor fi reabilitate şi transformate într-un centru pietonal. Pe bulevardul care va fi închis traficului rutier, vor fi construite două fântâni arteziene, iar noua arteră pietonală va fi dotată cu mobilier urban şi iluminat ambiental. Piaţa Casei de Cultură va modernizată din fonduri de la bugetul local, iar în centrul ei va fi construită o fântână arteziană, cu jocuri de sunete şi lumini.

Investiţia în modernizarea Pieţei Casei de Cultură din Hunedoara este estimată la 1,3 milioane de lei, iar costurile construirii celor trei fântâni arteziene de pe Bulevardul Corvin sunt de 4,8 milioane de lei pentru fântâna muzicală, de 188.000 de lei pentru fântâna mijlocie şi de 144.000 de lei pentru fântâna mică.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Super-afaceri la Castelul Corvinilor: parc de aventură, hotel şi restaurant de lux lângă cetatea cu sute de mii de turişti

Un parc de aventură întins pe cinci hectare este construit în imediata vecinătate a Castelului Corvinilor. Investiţia se adaugă altor afaceri dezvoltate în prezent în zonă, un restaurant şi un hotel de lux, dar şi alte investiţii mai mici, bazate pe numărul de vizitatori al monumentului: peste 100.000 numai în acest an.

Mărturia lordului englez din Hunedoara anilor 1830: fermecat de o tânără ţigancă şi uimit de zestrea dacică a românilor

Mărturii rare despre Hunedoara anilor 1830 au fost păstrate în jurnalul de călătorie al primului englez care a vizitat orăşelul în secolul al XIX-lea. John Paget a rămas fascinat de castel, dar şi de o tânără ţigancă întâlnită în Hunedoara.

VIDEO Osemintele „puiului de dac” şi ale războinicului antic îngropat cu pumnalul său au fost expuse în premieră. Ce enigme ascunde cimitirul dacic

Osemintele unui copil, descoperite de arheologi în situl unei necropole dacice din grădina Castelului Corvinilor, au fost expuse în premieră. Scheletul pruncului reprezintă una dintre atracţiile expoziţiei inaugurate la Hunedoara, alături de rămăşiţele unui războinic dac, îngropate într-o urnă funerară, alături de armura şi arma sa.

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: