Ce pedepse a primit violatorul în serie după ororile la care a supus două femei. O victimă însărcinată a fost bătută crunt după ce l-a implorat să o lase în pace

Ce pedepse a primit violatorul în serie după ororile la care a supus două femei. O victimă însărcinată a fost bătută crunt după ce l-a implorat să o lase în pace

Petru Băţălan.

Petru Băţălan a fost condamnat pentru violarea unei taximetriste. Recidivistul, care fusese eliberat condiţionat după mai multe condamnări pentru violuri, a mai atacat o femeie, chiar în spital.

Ştiri pe aceeaşi temă

Magistraţii l-au condamnat la nouă ani de închisoare pe Petru Băţălan, un recidivist acuzat că a violat o taximetristă.

În decembrie, Judecătoria Hunedoara i-a mai acordat acestuia o pedeapsă de un an de închisoare pentru atacul asupra unei angajate a Spitalului municipal Hunedoare, pe care ar fi intenţionat să o violeze. Petru Băţălan a fost condamnat în trecut pentru mai multe violuri şi tâlhării însă în toamna anului 2017 a fost eliberat condiţionat. Sentinţele pentru lipsire de libertate şi viol şi pentru lovire şi alte violenţe nu sunt definitive.

Anchetele în cele două dosare în care Petru Băţălan şi-a primit pedepsele au scos la iveală detalii înfiorătoare. În luna iunie, Petru Băţălan a violat o taximetristă, căreia i-a cerut să îl transporte în Hăşdat. S-a aşezat în maşină pe scaunul din faţă şi i-a cerut femeii să îl ducă pe o stradă lăturalnică de la marginea localităţii.

„În acel loc persoana vătămată i-a spus inculpatului că nu merge mai departe întrucât este drumul rău şi a printat bonul fiscal pentru transport, moment în care Băţălan a lovit-o cu pumnul în obrazul stâng apoi a tras-o de cap şi a continuat să o lovească cu pumnul în piept şi în stomac, spunându-i să continue deplasarea, întrucât asupra sa are un cuţit şi o omoară. Fiindu-i teamă de ameninţarea inculpatului, persoana vătămată a pornit din nou autoturismul şi a continuat deplasarea pe drumul lăturalnic, spunându-i acestuia că îl duce oriunde vrea numai să nu-i facă rău. În timpul agresiunii, telefonul mobil al persoanei vătămate pe care îl avea pe picior a căzut între scaune iar inculpatul l-a luat şi l-a introdus în buzunar pentru a se asigura că persoana vătămată nu anunţă alte persoane şi nu solicită ajutor”, se arată în dosar. La un moment dat, bărbatul s-a enervat din nou şi a început să o lovească pe femeie cu pumnul în piept, în faţă şi în stomac, după care a prins-o cu mâinile de gât.

 

„În aceste împrejurări persoana vătămată a continuat deplasarea cu autoturismul pe drumul indicat de către inculpat, iar după câţiva metri acesta i-a spus victimei <<hai să ne iubim şi noi puţin>>, moment în care victima a început să plângă şi i-a spus inculpatului că este însărcinată. Inculpatul fără să fie impresionat de plânsetele victimei şi de cele afirmate de aceasta i-a cerut persoanei vătămate să mergă pe câmp, iar după ce aceasta a înaintat cu autoturismul 10- 15 metri, i-a spus să oprească, să stingă luminile şi cupola de taxi”, se arată în dosar. Femeia a fost violată de recidivist şi supusă mai multor umilinţe, în ciuda rugăminţilor sale de a fi lăsată în pace, fiind gravidă. La un moment dat, bărbatul a ieşit din maşină, iar taximetrista a blocat uşile şi a reuşit să îşi anunţe colegii. Băţălan a fost prins a doua zi, în Hunedoara.

„Inculpatul nu a avut vreo urmă de empatie faţă de persoana vătămată sentiment care îi este total străin  nefiind impresionat de faptul că aceasta plângea, spunându-i că este însărcinată ba, dimpotrivă, a lovit-o în repetate rânduri cauzându-i leziuni traumatice. Multiplele condamnări suferite de inculpat pentru infracţiuni de viol evidenţiază faptul că acesta obişnuieşte să comită agest gen de infracţiuni, iar recidiva în comiterea acestei fapte indică o periculozitate deosebită a persoanei inculpatului”, se arăta în dosar.

Cu patru luni înainte de a comite violul Băţălan a fost prins după ce a atacat o angajată a spitalului din Hunedoara, pe care ar fi încercat să o violeze. A fost lăsat în libertate, fiind cercetat sub control judiciar. Femeia, în vârstă de 43 de ani, angajată la Spitalul municipal Hunedoara, a fost victima recidivistului, eliberat în octombrie 2017 din închisoare unde ispăşise o pedeapsă pentru viol şi tâlhărie.

În data de 22 februarie 2018, în jurul orelor 15, după terminarea programului de lucru angajata spitalului s-a aflat în vestiarul personalului medical pentru a se schimba de vestimentaţie şi a pleca acasă. În timp ce se schimba, fiind îmbrăcată într-o bluză şi lenjerie intimă, peste ea în încăperea vestiarului a intrat Băţălan.

Acesta a întrebat-o cât este ceasul. Femeia i-a cerut să părăsească vestiarul însă acesta, deşi a observat că ea era în lenjerie intimă, în mod nefiresc a insistat, întrebând-o cât este ceasul. Întrucât Băţălan nu a dat curs solicitărilor să părăsească vestiarul aceasta a ridicat tonul, strigând la inculpat să părăsească vestiarul în speranţa că va fi auzită de vreun coleg care să vină în ajutorul ei.

„Văzând că persoana vătămată strigă la el, inculpatul a părăsit incinta vestiarului însă, după circa două minute, timp în care persoana vătămată şi-a îmbrăcat blugii a revenit în vestiar şi s-a îndreptat în direcţia persoanei vătămate fără să spună nimic. Persoana vătămată crezând că inculpatul vrea să-i sustragă geanta care se afla pe uşa dulapului şi-a luat repede geanta din acel loc şi s-a retras cu spatele spre geam, moment în care inculpatul s-a năpustit asupra sa, începând să o tragă de păr şi de bluză. Femeia a opus rezistenţă, împingându-l pe inculpat însă, de frică, nu a strigat după ajutor în acel moment”, se arată în dosar.

Petru Băţălan a continuat să o lovească şi să o tragă de păr fără să îi spună ceva femeii. La un moment dat, aceasta a reuşit să îl împingă într-un dulap din apropiere, fapt ce i-a permis să fugă pe lângă el şi să părăsească vestiarul. Când a ajuns pe holul ce face accesul în vestiar femeia a început să strige după ajutor şi să alerge desculţă în direcţia agenţilor de pază. Aceştia l-au imobilizat în cele din urmă şi predat Poliţiei. „Inculpatul nu a avut vreo urmă de empatie faţă de persoana vătămată sentiment care îi este total străin în cursul urmăririi penale negând comiterea faptei”, se arăta în motivarea sentinţei.

Violator în serie
Petru Băţălan a mai fost condamnat în 2004 petru viol şi tâlhărie, la şapte ani de închisoare, şi a fost eliberat în februarie 2008. Două luni mai târziu a fost din nou arestat pentru viol. A fost eliberat în 2012, însă la scurt timp a comis o nouă infracţiune. În 2012, a fost condamnat din nou, după ce a violat o femeie din localitatea Huta Certeze, judeţul Satu Mare. Fusese eliberat cu puţin timp înainte din închisoare, iar în ziua de 6 mai 2012, a văzut-o la poarta locuinţei sale pe victima sa, căreia i-a cerut un pahar cu apă.

„După ce a fost servit cu un flacon cu apă, inculpatul a profitat de neatenţia femeii şi a deschis poarta de acces ce era încuiată cu un zăvor pătrunzând fără drept în curtea locuinţei. Văzând că partea vătămată se află în curte, i-a cerut acesteia o felie de pâine spunându-i că îi este foame. În timp ce victima se pregătea să taie o felie de pâine, într-o anexă a locuinţei , inculpatul s-a repezit asupra ei şi după ce i-a aplicat mai multe lovituri cu pumnii şi cu un par din lemn pentru a o imobiliza a întreţinut un raport sexual prin constrângere cu ea. După comiterea faptei, inculpatul a abandonat victima şi s-a deplasat pe jos până la domiciliul patronului său, căruia i-a relatat cele întâmplate. Acesta a apelat la serviciul de urgenţă 112 iar la scurt timp, inculpatul a fost reţinut de un echipaj al poliţiei”, se arată în dosarul, potrivit informaţiilor adevărul.ro.

Petru Băţălan mai avea două condamnări: 7 ani închisoare pentru tâlhărie şi 4 ani închisoare pentru viol. A fost eliberat în octombrie 2017, însă a recidivat.


 

Vă recomandăm să citiţi şi:

Recidivistul care a violat o taximetristă a fost prins. Faptele grave din trecut ale suspectului

Recidivistul care a violat o femeie după eliberarea sa din închisoare a fost prins după o săptămână

Profesorul de dansuri populare care a violat o elevă de 11 ani a primit pedeapsa. A vrut să cumpere tăcerea fetei cu un suc

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: