Ce bugete au cele mai mari 5 municipii din judeţ. Hunedoara a întrecut Deva la venituri, iar Valea Jiului rămâne în urmă

Ce bugete au cele mai mari 5 municipii din judeţ. Hunedoara a întrecut Deva la venituri, iar Valea Jiului rămâne în urmă

Primăria Hunedoara. FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.

Administraţiile locale ale celor mai mari oraşe din judeţul Hunedoara au publicat proiectele de buget pentru anul 2019.

Ştiri pe aceeaşi temă

Municipalitatea din Hunedoara va avea la dispoziţie în 2019 un buget de aproape 190 de milioane de lei, conform proiectului de hotărâre prezentat de Consiliul Local. Bugetul prevede venituri şi cheltuieli mai mari cu aproape 30 de milioane de lei faţă de cele estimate pentru 2018. O treime din fondurile incluse în buget provin din finanţările nerambursabile ale proiectelor europene. De asemenea, un aport semnificativ la veniturile primăriei l-a avut Castelul Corvinilor. Până în 15 aprilie, localnicii pot trimite sesizările, observaţiile, punctele de vedere cu privire la buget, administraţiei locale.

Bugetul municipiului Deva a fost estimat la 127 de milioane de lei. La fel ca anul trecut, când a fot o premieră în ultimii ani, bugetul Devei a rămas mai mic decât al Hunedoarei. Localnicii sunt invitaţi în 12 aprilie, în sala de şedinţe a primăriei, la dezbaterea proiectului de buget. Anul trecut, municipalitatea din Deva a adoptat un buget de 123,6 de milioane de lei.

Bugete mai mici în Valea Jiului
Administraţia locală din Petroşani va avea la dispoziţie un buget cu venituri şi cheltuieli estimate la 54.72 milioane. Anul trecut, municipalitatea a avut un buget de 47,4 milioane de lei. Persoanele interesate de proiectul de buget al municipiului Petroşani pot depune contestaţii, observaţii sau recomandări până în data de 9 aprilie.

Până în 8 aprilie, locuitorii municipiului Vulcan pot aduce observaţii proiectului de buget care urmează să fie adoptat de Consiliul Local. Acesta prevede venituri de 40 de milioane de lei. Anul trecut, bugetul adoptat de municialitate a fost de 29 de milioane de lei.

Proiectul bugetului local al municipiului Lupeni pentru anul 2019 stabileşte venituri de 27,3 milioane de lei şi cheltuieli de 29.8 milioane de lei. La fel ca în 2018, proiectul prevede un buget negativ. Atunci veniturile aprobate au fost de 28,1 milioane de lei, iar cheltuielile au fost estimate la 34,6 milioane de lei.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Concedieri colective la fabrica de textile din Brad: o treime din angajaţi rămân şomeri după ce producţia s-a mutat în Albania

VIDEO Ce s-a întâmplat cu strada cea mai frumoasă. An de an, piersicii înfloriţi au transformat-o într-un colţ de Rai

Lista uriaşă a cumpărăturilor făcute de Complexul Energetic Hunedoara. Au fost puşi la bătaie peste 26 de milioane de lei

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: