Cazurile cutremurătoare ale elevilor care şi-au luat viaţa „din dragoste“ pentru dascălii lor

Cazurile cutremurătoare ale elevilor care şi-au luat viaţa „din dragoste“ pentru dascălii lor

FOTO Arhiva

Mai multe „poveşti de dragoste” care i-au avut ca protagonişti pe elevi îndrăgostiţi de dascălii lor s-au încheiat tragic. Cel mai recent caz a fost al unui elev seminarist de 18 ani, găsit înecat după eşecul din relaţia cu profesoara sa de limba română, însărcinată şi măritată cu un preot.

Ştiri pe aceeaşi temă

Elevul seminarist de 18 ani care s-a sinucis după relaţia cu soţia unui preot, care îi fusese profesoară şi iubită, adolescenta din Brad găsită spânzurată, după ce se îndrăgostise de dascălul ei de matematică, olimpicul care şi-a pus capăt zilelor în camera sa, după ce ar fi fost respins în dragostea pentru profesoara sa şi tânărul care s-a aruncat de pe fereastra garsonierei unei profesoare de limba română sunt câteva dintre tragediile care au urmat unor poveşti de iubire „interzise” între elevi şi dascălii lor. 

Profesoara arestată pentru relaţia cu seminaristul minor

În luna noiembrie a anului 2016, Marius Săndulache, un elev de 18 ani al Liceului Teologic Ortodox din Piatra Neamţ, a fost dat dispărut de familie. O lună mai târziu, cadavrul adolescentului a fost găsit în apele râului Bistriţa. Motivul sinuciderii ar fi fost unul sentimental, susţineau apropiaţii elevului, apreciat pentru rezultatele la învăţătură. În luna februarie, anchetatorii au pus-o sub învinuire şi au reţinut-o pe profesoara sa de limba română, Crinela Marc (40 de ani), soţia unui preot (foto jos).

Femeia a fost acuzată că ar fi întreţinut relaţii sexuale cu acesta, în perioada decembrie 2015 - martie 2016 (lună în care elevul a devenit major), dar relaţia dintre cei doi a continuat şi anul trecut, cu grija de a o ţine ascunsă de ochii cunoscuţilor. Mamă a trei copii, Crinela Marc a rămas însărcinată, în timpul în care apropiaţii celor doi ar fi cunoscut relaţia acestora. „Copilul acesta nu era un sfânt, nici tinerii din ziua de astăzi nu sunt ceea ce par. Sunt lucruri despre el care s-au găsit în convorbirile pe care le-a purtat din care reiese că nu era cine se spune că era. A fost un egoism, un gest de răzbunare din partea lui. Am trecut şi eu prin experienţa seminarului, dar eu am sacrificat totul ca să-l slujesc pe Dumnezeu. Pe el nu l-a interesat ce lasă în urmă. Există iertare, locul amândurora este în biserică şi asta e calea cea mai corectă. Asta n-a învăţat el“, declara soţul femeii, despre elev.

Lorena şi dascălul de matematică

Alin Cioară, un profesor de matematică din Brad a fost acuzat că ar fi provocat sinuciderea unei eleve de 16 ani, îndrăgostită nebuneşte de el. În ianuarie 2010, trupul neînsufleţit al Lorenei Hurdea, de 16 ani, a fost descoperit într-o pădure de la marginea oraşului Brad. Adolescenta s-a spânzurat, însă nu înainte de a lăsa un bilet de adio în care făcea referire la dascălul ei, Alin Cioară. De ceva vreme, apropiaţii fetei bănuiau că între cei doi exista o relaţie specială, dincolo de limitele relaţiei elev – profesor.

Tragedia Lorenei a provocat revoltă în familia fetei, care imediat l-au acuzat pe profesorul de la Colegiul Avram Iancu din Brad că ar fi provocat indirect sinuciderea ei. Profesorul de matematică susţinea că, într-adevăr, a avut o relaţie cu eleva, dar una platonică. După moartea fetei, povesteştea dascălul, a făcut o muncă de detectiv, în urma căreia a aflat detalii care l-au şocat. „Fata era însărcinată în luna a doua. Nu ştiu cu cine, pot doar bănui, eu însă nu am întreţinut vreodată relaţii sexuale cu ea. O sunam, uneori, mai mult când eram băut, şi vorbeam despre problemele mele şi ale ei. Ea avea o situaţie familială dificilă, mi se plângea de acest lucru. Eu încercam să o ajut. I-am adus acasă un pom de Crăciun, i-am luat cizme, dar nimic mai mult. Alteori, Lorena scotea diverse documente de pe Internet, spunând că mă ajută astfel să renunţ la alcool. În cele din urmă, în ziua dinaintea sinuciderii Lorenei, i-am spus să mă lase în pace definitiv”, declara Alin Cioară, pentru adevarul.ro.

Olimpicul sincucis după o decepţie în dragoste

În noiembrie 2009, Alexandru Popovici, un tânăr de 19 ani, din Târgu Jiu, s-a sinucis în camera sa, de dorul femeii pe care o iubise, nimeni alta decât fosta sa profesoară de limba română, Ramona Mischie (atunci în vârstă de 25 de ani). Elevul cu rezultate bune la învăţătură, olimpic naţional la informatică, suferise o decepţie în dragoste şi a decis să îşi pună capăt zilelor într-un mod cumplit. A pulverizat un spray insecticid într-o pungă pe care şi-a pus-o pe cap şi a strâns-o cu o curea.

În calculatorul său, anchetatorii au găsit mărturiile sale despre decizia sinucigaşă şi despre dragostea purtată profesoarei. „Nu am crezut că o să se ajungă aici. Mă şantaja mereu şi mă urmărea până la şcoală. Recunosc că am avut o relaţie de scurtă durată. Pentru că mi-am dat seama că ceea ce eu credeam a fi iubire era de fapt milă. Avea nevoie de cineva care să-l asculte pentru că era un singuratic. El făcuse o obsesie pentru mine. De aproape un an am vrut să rup această relaţie cu el, dar mă ameninţa că se sinucide", declara tânăra.

Ralph şi profesoara de română

În mai 2007, un elev în vârstă de 19 ani s-a aruncat de la etajul 10 al unui bloc din Capitală, suferind din dragoste pentru profesoara sa de limba română. Bogdan Costache, căruia prietenii îi spuneau Ralph, s-a sinucis după ce Corina Vasile, mai mare decât el cu opt ani, ar fi rupt relaţia de iubire. Elevul de clasa a XII-a al unui liceu din Bucureşti s-a prăbuşit chiar de la geamul garsonierei profesoarei sale, care îl medita pentru bacalaureat. Femeia, care era măritată, nu a negat povestea de dragoste cu Bogdan, iar potrivit unor mărturii tnărul o mai ameninţase că se sinucide, însă ea nu l-a crezut în stare de aşa ceva.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Lorena, eleva care s-a sinucis din dragoste pentru dascălul de matematică

Cel mai mare scandal petrecut în ultimii ani într-o şcoală din judeţul Hunedoara a survenit unei tragedii. În 2010, Lorena Hurdea, o elevă de 16 ani, din Brad, s-a sinucis lăsând un bilet de adio care făcea referire la profesorul ei de matematică. Părinţii şi apropiaţii fetei relatau că adolescenta îl iubea pe dascăl, iar gestul sinucigaş ar fi avut legătură cu relaţia lor specială.

Traumele unei eleve hărţuite la şcoală: "Treci la tablă. Eu nu te pipăi"

Stelian Circo, dascălul hunedorean filmat în timp ce pipăia o elevă, a primit o amendă de 1.000 de lei. Victima lui a ajuns ţinta ironiilor altor profesori. Colegiul „Avram Iancu“ din Brad, unul de elită între 1995 - 2000, a ajuns un loc nepopular de studiu. Scandalurile în care au fost implicaţi profesorii s-au ţinut lanţ în ultima vreme.

Interviu cu Alin Cioară: "Vinovaţii pentru moartea elevei trebuie căutaţi în altă parte"

Profesorul de matematică Alin Cioară s-a întors la cursuri şi predă colegilor elevei sinucigaşe. La două luni de la sinuciderea elevei Lorena Hurdea, acesta rupe tăcerea şi face dezvăluiri înrr-un caz care a bulversat o întreagă comunitate.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările