Câţi oameni au vizitat cele două capitale din vremea dacilor. Ulpia Traiana Sarmizegetusa a înregistrat un record

Câţi oameni au vizitat cele două capitale din vremea dacilor. Ulpia Traiana Sarmizegetusa a înregistrat un record

Ulpia Traiana Sarmizegetusa. FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.

Ulpia Traiana Sarmizegetusa a depăşit recordul la numărul de turişti în 2018. Şi Sarmizegetusa Regia a înregistrat un număr important de turişti, în ciuda problemelor cauzate de furtunile din vara acestui an.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ulpia Traiana Sarmizegetusa a fost vizitată în 2018 de 89.930 de turişti, având 87.430 de bilete vândute Veniturile aduse în 2018 au fost de 869.000 lei. cu un plus de 167.500 lei, faţă de cele propuse.

Până în 19 decembrie, la Sarmizegetusa Regia au ajuns 64.452 de vizitatori. Anul trecut au fost 70.829 vizitatori, însă calamităţile din vară, care au dus la închiderea temporară a circulaţiei rutiere au contribuit la scăderea numărului de viziatori, a informat Consiliul Judeţean Hunedoara.

Sarmizegetusa Regia a adus încasări de 748.485 lei, din care 578.311 lei din vânzarea de bilete şi 170.174 lei din vânzarea de materiale promoţionale, cu 70.000 de lei mai mult faţă de cele înregistrate în tot anul trecut.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Prăbuşirea celui mai puternic rege dac, Burebista - întemeitorul Daciei, ucis în urma unui complot al aristocraţiei pentru că avea prea multă putere

Zece mărturii istorice despre strămoşii noştri daci: erau barbari, se credeau nemuritori. De ce au fost numiţi „cei mai viteji şi mai drepţi dintre traci“

Ce limbă vorbeau, de fapt, dacii şi de ce nu foloseau scrierea. Sute de cuvinte mai puţin ştiute pe care ni le-au lăsat moştenire strămoşii noştri

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: