Cât vor costa biletele la Sarmizegetusa Regia în 2020 şi cine va putea beneficia de gratuităţi

Cât vor costa biletele la Sarmizegetusa Regia în 2020 şi cine va putea beneficia de gratuităţi

Sarmizegetusa Regia. FOTO: Administraţia Sarmizegetusa Regia.

Preţurile biletelor de intrare la Sarmizegetusa Regia au crescut pentru vizitatorii adulţi în 2020, însă gratuităţile rămân neschimbate.

Ştiri pe aceeaşi temă

Serviciul Public Administrare a Monumentelor Istorice a publicat tarifele percepute în anul 2020 pentru vizitarea Sarmizegetusei Regia.

Ele vor rămâne neschimbate cu excepţia taxei de vizitare pentru adulţi/persoană a sitului arheologic Sarmizegetusa Regia care va avea un cuantum unic pe parcursul întregului an, în valoare de 15 lei (până acum, taxa de vizitare era de 14 lei în timpul programului de vară şi de 10 lei în timpul programului de iarnă). Taxa în valoare de 15 lei va cuprinde atât vizitarea sitului arheologic Sarmizegetusa Regia, cât şi vizitarea expoziţiei „Inima aurului dacic”

Şi în 2020, taxa de vizitare a monumentului pentru copii, elevi, studenţi şi pensionari va fi de 5 lei/persoană. De asemenea, în 2020 se menţin gratuităţile pentru copii preşcolari cu vârste de până la 7 ani; delegaţiile oficiale; angajaţii reţelei muzeale, ai Ministerului Culturii şi pentru pensionarii din reţelele muzeale; copiii în vârstă de până la 18 ani care au nevoi speciale sau handicap, precum şi pentru persoana însoţitoare; copiii în vârstă de până la 18 ani cărora li se aplică măsuri sociale de protecţie şi pentru adulţii cu handicap grav sau accentuat precum şi pentru persoana care îi însoţeşte; elevii şi studenţii cetăţeni români din afara graniţelor ţării, bursieri ai statului român; posesorii de Card Euro 26 în fiecare zi de 26 din fiecare lună; veterani, invalizi şi văduve de război;  toate persoanele cu prilejul „Zilei Porţilor Deschise”.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Teoriile bizare despre Sarmizegetusa Regia ale „savanţilor“ din anii '90: cuiul dacic care nu ruginea şi oraşul subteran

Secretele celor mai prospere oraşe antice dispărute: capitala întemeiată de romani şi coloniile greceşti înghiţite de mare 

Cinci ani de la descoperirea fabuloasă din Sarmizegetusa Regia. Soarta cererii de recompensă pentru matriţa unică în lume

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: