Cât va costa noua parcare cu 142 de locuri a Spitalului Hunedoara. Zona va intra în şantier

Cât va costa noua parcare cu 142 de locuri a Spitalului Hunedoara. Zona va intra în şantier

Aici va fi amenajată noua parcare a spitalului Hunedoara. FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.

Contractul de execuţie a noii parcări a Spitalului municipal Hunedoara a fost atribuit, iar lucrările, întârziate de pandemie, vor începe în următoarea perioadă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Peste 1,3 milioane de lei vor costa lucrările la noua parcare din faţa Spitalului municipal din Hunedoara. Contractul de proiectare şi execuţie a fost atribuit prin licitaţie publică unei asocieri de firme, iar lucrările, a căror începere a fost întâziată de pandemia de Covid 19, vor demara în următoarele săptămâni, a informat conducerea unităţii medicale. Noua parcare va fi construită pe terenul din faţa policlinicii şi a intrării la Unitatea de Primiri Urgenţe.

„Sunt prevăzute servicii de proiectare, asistenţă tehnică şi execuţie lucrări pentru amenajarea unui număr de 142 locuri de parcare pentru fluidizarea traficului din zona Spitalului Municipal Hunedoara. Lucrările propuse se vor executa pe o suprafaţă de 8.165 mp.  Suprafaţa totală a trotuarelor va fi de 375 mp. Drumurile de acces la parcări şi accesurile auto vor fi în suprafaţă de 5.174,30 mp. Se vor planta pomi decorativi cu rol de orientare în incinta parcării”, se arată în anunţul publicat de municipalitate în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice.

Spitalul a fost construit în anii ´60 şi dat în folosinţă în 1968, iar clădirea Secţiei de boli infecţioase în 1954. Clădirea spitalului a fost construită în sistem monobloc cu (9 niveluri), în baza proiectului 8027/1962 realizat de ISCAS Bucureşti, cu 5 corpuri (A, B, C, D1, D2, E). A fost conceput ca unitate spitalicească complexă şi completă la o capacitate de 640 de paturi şi  deserveşte populaţia municipiului de aproximativ 60.000 de locuitori şi de aproximativ 30.000 de locuitori din localităţile învecinate Hunedoarei. Tot de atunci datează şi actuala parcare din faţa unităţii medicale, pavată în parte cu piatră.


Mai puteţi citi şi:

Cât costă repararea străzilor, aleilor şi trotuarelor din Deva. Lucrările vor dura doi ani

FOTO Castelul Corvinilor în şantier: se văd primele efecte. Un turn medieval îşi recapătă strălucirea

VIDEO Calea ferată Hunedoara - Simeria, de nerecunoscut la doi ani de la ultimul tren plecat din gară

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: