Cât cheltuie autorităţile din Deva pentru florile, arbuştii şi puieţii din zonele verzi ale municipiului

Cât cheltuie autorităţile din Deva pentru florile, arbuştii şi puieţii din zonele verzi ale municipiului

Flori în Piaşa Unirii. FOTO: SPIGM Deva / Facebook.

Autorităţile din Deva achiziţionează mii de flori, dar şi arbuşti şi arbori ornamentali, pentru a împodobi zonele verzi din municipiu.

Ştiri pe aceeaşi temă

Serviciul Public de Întreţinere şi Gospodărire Municipală Deva (SPIGM), din subordinea asministraţiei locale, va cheltui peste aproape 300.000 de lei pe florile, arbuştii şi arborii ornamentali care vor fi plantaţi în Deva în următoarea perioadă. Contractul de achiziţie a fost scos la licitaţie publică.

„Obiectul procedurii îl constituie achiziţionarea următoarelor produse de pe loturi, respectiv: flori, bulbi, butaşi, arbuşti şi arbori. Produsele vor fi plantate pe domeniul public al municipiului Deva, având ca scop imediat îmbunătăţirea considerabilă a aspectului vizual al zonelor verzi supuse plantării. Factorul vizual este extrem de important în dezvoltarea industriei turistice a Devei, punând în valoare obiectivele cheie din municipiu. Beneficii pe termen lung: creşterea calităţii zonelor verzi, înlocuirea arborilor aflaţi în stare de degradare biologică avansatp, crearea unor zone de umbrire pe perioada sezonului cald, scăderea nivelului de dioxid de carbon din atmosferă”, se arată în documentul justificativ al achiziţiei.

Astfel, SPIGM va cumpăra: 15.000 de cizanteme în ghivece la 10 lei bucata, 20.000 de bulbi de lalele, din cinci soiuri, la 1 leu bucata, 3.000 de butaşi de trandafiri, din trei soiuri, la 10 lei bucata, 150 de puieţi de arbori din soiurile tei, salcâm şi arţar, la 300 de lei bucata, 550 de arbuşti Tuia, la 50 de lei bucata. Valoarea totală a contractului este estimată la 272.500 de lei, fără TVA.


Mai puteţi citi şi:

FOTO Retezatul din deceniile trecute. Frumuseţea templului gigantic al naturii, surprinsă în imagini rare

FOTO Poiana Pelegii, locul splendid din Parcul Naţional Retezat. Imagini inedite din inima masivului

VIDEO Băile Herculane, fostul Baden - Baden din sud-estul Europei. Cum arată acum staţiunea înfiinţată de romani

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările