Castelul Corvinilor va fi redeschis după trei săptămâni de curăţenie şi filmări

Castelul Corvinilor va fi redeschis după trei săptămâni de curăţenie şi filmări

Castelul Corvinilor. FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.

Turiştii care doresc să vizieze Castelul Corvinilor o pot face începând de săptămâna viitoare. Iniţial, Castelul Corvinilor urma să fie redeschis publicului la sfârşitul acestei săptămâni, însă echipa de producţie care a realizat filmări la „Lady of the castle” nu a terminat de strâns decorurile şi instalaţiile aduse la castel.

Ştiri pe aceeaşi temă

 

Castelul Corvinilor din Hunedoara va fi redeschis publicului începând de luni, 16 decembrie, cu o mică întârziere faţă de data stabilită iniţial, pentru ca echipa de producţie a filmului „Lady of the castle” să încheie de strâns decorurile şi instalaţiile.

În ultimele trei săptămâni, castelul a fost închis vizitatorilor. Angajaţii muzeului castelului au făcut curăţenie generală în cele câteva zeci de încăperi. În paralel, aici au avut loc filmări la o producţie cinematografică pe tematici istorice, realizată de o casă de producţie americană.

Şi turiştii din secolele trecute vandalizau castelul

Angajaţii muzeului castelului din Hunedoara au relatat că acţiunea de curăţenie desfăşurată la castel a fost foarte elaborată. Unele dintre încăperile monumentului istoric nu au mai fost curăţate de praf şi mizerie de ani buni. Pe pereţii altor încăperi au fost găsite scrijelituri lăsate „ca amintire” de turişti, atât de către cei din anii trecuţi, cât şi de vizitatori din secolul al nouăsprezecelea.

În luna noiembrie şi până la mijlocul lunii decembrie, numărul turiştilor care vizitează Castelul Corvinilor este foarte redus faţă de cel înregistrat în celelalte luni ale anului. De la mijlocul lunii decembrie, va creşte din nou, datorită turiştilor care ajung în judeţ pentru a-şi petrece sărbătorile de iarnă.

Până la redeschiderea monumentului programată luni, vizitatorii pot intra în castel şi duminică seara, când va avea loc concertul sopranei Felicia Filip.

Vă recomandăm şi:

„Adevăratul castel al lui Dracula”. Cum a schimbat reportajul celebrei Aline Mosby istoria castelului din Hunedoara

FOTO Uzinele Hunedoarei, văzute din turnul castelului în urmă cu 70 de ani. Ce a rămas din ele în şapte decenii

FOTO VIDEO Castelul Corvinilor din Hunedoara, locul nesfârşitelor mistere

Decizie controversată: viitoarea parcare a Castelului Corvinilor a fost oferită „pe tavă” unui investitor privat

FOTO Cui îi mai pasă de turişti? Curtea Castelului Corvinilor din Hunedoara e sufocată de maşini şi motociclete

FOTO VIDEO Incursiune în ţinutul fabulos al comorilor regilor daci: secretele cetăţilor antice de la Sarmizegetusa

FOTO VIDEO Pe urmele sfântului părinte Arsenie Boca, în cel mai iubit loc din Ţara Haţegului


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările