Castelul Corvinilor îşi deschide porţile de Ziua Naţională, iar localnicii sunt invitaţi la fasole cu cârnaţi. Programul complet al evenimentelor din 1 Decembrie

Castelul Corvinilor îşi deschide porţile de Ziua Naţională, iar localnicii sunt invitaţi la fasole cu cârnaţi. Programul complet al evenimentelor din 1 Decembrie

Castelul Corvinilor. FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.

Programul evenimentelor care vor avea loc în municipiul Hunedoara de Ziua Naţională a României cuprinde o paradă militară, o zi a porţilor deschise la Castelul Corvinilor, ceremonii, spectacole de muzică populară şi focuri de artificii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Castelul Corvinilor va putea fi vizitat gratuit de 1 Decembrie, cu ocazia Zilei Naţionale a României. Programul evenimentelor care vor avea loc în municipiul Hunedoara, în ziua sărbătorii naţionale mai cuprinde un ceremonial al depunerilor de coroane în Parcul din Centrul vechi, de la ora 14.

De la ora 16 începe parada militară, pe traseul Gambrinus – Union. Vor participa: Batalionul 53 Geniu Scorilo Deva, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi „Decebal” Hunedoara, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Iancu de Hunedoara” al judeţului Hunedoara – Detaşamentul de pompieri Hunedoara, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Hunedoara, Poliţia Locală a Municipiului Hunedoara, Administraţia Naţională a Penitenciarelor – Penitenciarul Deva şi Serviciul Public Judeţean Salvamont. Acestea vor fi urmate de Asociaţia Terra Dacica Aeterna, Ordinul Cavalerilor de Hunedoara, Garda Cetăţii Deva, Ordinul Arcaşilor Deva, Cavalerii din Carpaţi, Templierii, Clubul Vehiculelor de Epocă Bucureşti, Detaşamentul „Mateiaş" al Muzeului Municipal Câmpulung – reenactment trupe române din Primul Război Mondial, Kevin Arthur Ryan, fost combatant al Forţelor de apărare irlandeze, veteran UNIFIL, Aeroclubul Teritorial Deva, Fanfara din Petreşti.

De la ora 16:30 va avea loc un spectacol aniversar în Parcul Tineretului, iar localnicii sunt invitaţi la porţii de fasole cu cârnaţi. La 17:30 va fi aprins iluminatul festiv de sărbători, iar seara se va încheia cu un foc de artificii, pentru care primăria a cheltuit 8.000 de lei.


Vă recomandăm să citiţi şi:

VIDEO Petrecerea din Parcul Tineretului: 2.000 de porţii de iahnie cu cârnaţi au fost oferite localnicilor, de Ziua României

Staţiunea unde turiştii pot schia de Ziua României doar dacă poartă tricolorul. Teleschiul este gratuit, dar „cine nu are tricolor, nu schiază”

Un tricolor de patru etaje a fost arborat la balconul unei familii din Valea Jiului, de Ziua României

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: