Castelul Corvinilor devine mai scump pentru turişti din 2015. Nunta în castel, pe primul loc în topul chiriilor de lux

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cele mai mari preţuri de vizitare a Castelului Corvinilor vor fi în lunile de vară. FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.
Cele mai mari preţuri de vizitare a Castelului Corvinilor vor fi în lunile de vară. FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.

Taxele de vizitare şi de închiriere a sălilor din Castelul Corvinilor vor creşte din 2015, potrivit unui proiect al administraţiei locale din Hunedoara. Reprezentanţii primăriei îşi doresc astfel să atragă mai mulţi bani la bugetul local, într-un municipiu a cărei situaţie economică ajunge să depindă tot mai mult de veniturile obţinute din turism.

Administraţia locală din Hunedoara va mări de anul viitor preţurile biletelor de intrare la Castelul Corvinilor. Astfel, potrivit unui proiect de hotărâre a Consiliului Local Hunedoara, de anul viitor taxa de vizitare a Castelului Corvinilor, în lunile noiembrie, decembrie, ianuarie şi februarie va fi de 20 lei.

În perioada calendaristică martie, aprilie, septembrie şi octombrie, preţul de intrare în castel va fi de 25 lei, iar în lunile mai, iunie, iulie, august preţul unui bilet va fi de 30 lei. Intrarea în curtea exterioară va costa 5 lei. Pensionarii, elevii şi studenţii vor plăti mai puţin. Persoanele cu handicap şi însoţitorii celor cu handicap grav vor beneficia de reduceri şi gratuităţi la vizitarea monumentului istoric.

“Pentru elevii şi studenţii  cu domiciliul pe raza municipiul Hunedoara şi care studiază în municipiul Hunedoara, pe baza carnetelor de elev sau student vizate pentru anul şcolar în curs, se acordă intrarea gratuită în săptămâna „Şcoala Altfel” şi câte o săptămână în timpul vacanţelor şcolare, perioada fiind stabilită şi făcută publică de conducerea Muzeului Castelul Corvinilor”, a informat Primăria Hunedoara.

Nunta la castel, un lux
Noile tarife vor intra în vigoare de la 1 ianuarie 2015, dacă proiectul de hotărâre va fi aprobat. El prevede şi stabilirea altor taxe pentru Castelul Corvinilor. Astfel, taxa de filmare - filme artistice, documentare, scopuri publicitare, la Castelul Corvinilor va fi de de 3000 lei pe oră, în condiţiile restricţionării accesului vizitatorilor total sau parţial.

Taxa de ghidaj în Castelul Corvinilor va fi de 30 lei, pentru ghidaj în limba română, va fi de 50 lei, pentru ghidaj într-o limbă străină. Taxa foto pe vizitator va fi de 5 lei pe aparat, iar taxa video va fi de 15 lei pe aparat. Taxa de închiriere capelă pentru cununie sau botez va fi de 800 lei pe oră. Taxa de închiriere sală evenimente private, altele decât petrecere nuntă sau botez va fi de 1.500 lei pe oră, pe sală. Taxa pentru oficierea cununiilor civile în Curtea Husarilor va fi de 250 lei.

Taxa de petrecere de nuntă pe botez în interiorul Castelului Corvinilor va fi de 15.000 lei pe oră.    

HCL Muzeul Castelul Corvinilor


Vă recomandăm şi:

FOTO Secolul industrial al Hunedoarei în ilustrate de colecţie: vederile prin care oraşul s-a făcut cunoscut în lume

Uzinele, combinatul şi Castelul Corvinilor au fost cele mai des întâlnite elemente în ilustratele prin care Hunedoara s-a făcut cunoscută lumii de-alungul secolului XX. În timp ce monumentul istoric continuă să fie emblema Hunedoarei, cele mai multe dintre construcţiile industriale ale oraşului au dispărut.

Petrecere cu fasole şi cârnaţi în Castelul Corvinilor. Primarul a fost bucătarul-şef la sărbătoarea pensionarilor

Sute de vârstnici au fost invitaţi la o petrecere organizată astăzi în curtea Castelului Corvinilor. Au primit porţii de fasole cu cârnaţi, pregătite de primarul Viorel Arion, şi au asistat la un spectacol de folclor.

FOTO Castelul Corvinilor aduce un milion de euro Hunedoarei

Castelul Corvinilor a ajuns în ultimul an un adevărat motor al economiei Hunedoarei, un municipiu afectat din plin de distrugerea industriei. Administraţia locală estimează încasări de un milion de euro în 2014, de pe urma celui mai vizitat monument istoric din judeţ.

VIDEO Castelul Corvinilor a devenit decor pentru o poveste despre Iancu de Hunedoara. Turiştii întârziaţi au fost opriţi la porţi de poliţiştii locali

Castelul Corvinilor a fost decorul natural pentru spectacolul „Credinţă şi sânge”, care spune povestea lui Iancu de Hunedoara. Peste 1.000 de oameni au venit să vadă teatrul în aer liber oferit publicului de artişti şi cascadori, care au participat la festivalul medieval. Numărul locurilor din grădina castelului a fost însă prea mic, astfel că nu toţi cei care au vrut să asiste la spectacol au fost lăsaţi.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite