VIDEO Castelul Corvinilor va deveni mai scump pentru turişti în 2019. Care sunt noile preţuri de vizitare

Castelul Corvinilor, decembrie 2018

În 2019, tarifele de vizitare a Castelului Corvinilor nu vor mai fi diferenţiate în funcţie de perioada anului, iar turiştii vor plăti mai mult pentru a vedea monumentul istoric în cea mai mare parte a anului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Consiliul Local Hunedoara a stabilit noile taxe de vizitare la Castelul Corvinilor, pentru anul 2019. Astfel, adulţii vor plăti 30 de lei pentru un bilet, pensionarii 15 lei, elevii şi studenţii 7 lei.

Preţurile de vizitare a monumentului istoric au crescut faţă de cele stabilite pentru anul 2018, când turiştii (adulţi) plăteau 20 de lei, în lunile ianuarie, februarie, noiembrie şi decembrie 25 lei, în martie, aprilie, septembrie, octombrie şi 30 de lei doar pe durata lunilor mai, iunie, iulie şi august.

De asemenea, în acest an elevii şi studenţii au achitat 5 lei pentru a vizita castelul, iar pensionarii 10 lei.

În 2019, taxa de închiriere a capelei va fi de 1.100 de lei pe oră, cea de închiriere a sălii de evenimente private va fi de 1.600 de lei şi taxa de utilizare a spaţiului Curţii Husarilor, pentru oficierea căsătoriilor va fi 1.100 de lei pe oră.

Aproape 350.000 de oameni au vizitat Castelul Corvinilor în 2018.


Vă recomandăm să citiţi şi:

VIDEO Clădirea misterioasă de sub Castelul Corvinilor. Imagini inedite cu aşezarea istorică transformată în ruină

Ioan de Hunedoara, omagiat în oraşul de la poalele Castelului Corvinilor. Au trecut 562 de ani de la moartea voievodului

VIDEO Povestea celui mai spectaculos funicular. Rămăşiţele colosului de fier atârnă la zeci de metri lângă castel

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: