Castelul Corvinilor 3D. Cum arată harta neconvenţională a monumentului istoric

Castelul Corvinilor 3D. Cum arată harta neconvenţională a monumentului istoric

Noua hartă a Castelului Corvinilor.

Muzeul Castelului Corvinilor din Hunedoara lasează, de 1 Mai, cu ocazia „Târgului European al Castelelor”, o hartă neconvenţională a monumentului istoric. Proiectul a fost realizat în aproape şase luni de muncă, de designerul orădean Adrian Samoilă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Turiştii sunt invitaţi să vizioneze „harta panoramică a Castelului Corvinilor”, lansată la Hunedoara în 1 mai, cu ocazia Târgului European al Castelelor.

Harta reprezintă un proiect de grafică inedit care va aduce valoare materialelor informative existente ce promovează turismul cultural şi istoric al oraşului Hunedoara.

„Acest proiect artistic a fost creat de designerul orădean, Adrian Samoilă, în colaborare cu Castelul Corvinilor şi Primăria Hunedoara şi s-a derulat de-a lungul a şase luni de lucru şi documentare. Proiectul este un demers unic în România ce şi-a propus să valorizeze sub forma unei reprezentări grafice extensive, elemente din patrimoniul istoric şi arhitectonic hunedorean”, a informat Costin Tinca, directorul Muzeului Castelului Corvinilor.

Potrivit realizatorilor ei reprezentarea grafică se bazează pe tehnica stampei medievale.  

„Abordarea grafică depăşeşte tipicul convenţional al unei cartografieri clasice şi oferă o perspectivă inedită a ansamblului general al castelului.  Tehnicile de lucru alese de către designer în creaţia acestei hărţi ilustrate, au  fost atât tehnici convenţionale ca şi grafica în tuş, cât şi proiectare 3D şi colorare digitală”, a informat Muzeul Castelului Corvinilor.


Vă recomandăm şi:

„Dracula cel adevărat a trăit şi a păcătuit în aceste locuri”. Cum a apărut legenda castelului bântuit din Hunedoara

Castelul Corvinilor din Hunedoara stârneşte fascinaţia străinilor din întreaga lume, datorită arhitecturii lui impresionante şi a legendelor întunecate despre el. În ultimii ani, a fost vizitat şi cercetat de căutători de fantome şi nu au fost puţini cei ce au susţinut că au simţit prezenţa unor spirite, care bântuie ungherele monumentului medieval.

VIDEO Secretele horror ale Castelului Corvinilor. Poveştile reale din spatele fiecărei camere care bagă frica în turişti

Castelul Corvinilor, cel mai important monument istoric al Hunedoarei, este „vânat” de turişti din întreaga lume, pasionaţi de locuri care ascund legende întunecate.

Ioan de Hunedoara, „atletul lui Hristos”. Zece lucruri mai puţin ştiute despre voievod. „Lumea nu a mai cunoscut vreodată un asemenea om”

Ioan de Hunedoara a fost una dintre cele mai importante personalităţi din istoria poporului român. A fost numit „atletul lui Hristos”, de Papa Calixt al III-lea, pentru modul în care armatele sale au apărat lumea creştină de invaziile otomanilor, iar adversarul său cel mai de temut, Mehmed al doilea Cuceritorul, a spus, la moartea voievodului, că „lumea nu a mai cunoscut, niciodată, un asemenea om”.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările