Casa de cultură a Hunedoarei restaurată cu peste 17 milioane de lei. Proiectul va fi scos la licitaţie publică

Casa de cultură a Hunedoarei restaurată cu peste 17 milioane de lei. Proiectul va fi scos la licitaţie publică

Casa de Cultura Hunedoara. FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.

Lucrările de reabilitare a Casei de Casei de cultură din Hunedoara vor fi scoase la licitaţie publică. Investiţia se ridică la 17 milioane de lei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Consiliul Judeţean Hunedoara a aprobat documentaţia tehnică a proiectului de reabilitare a Casei de Cultură din Hunedoara. Proiectarea şi execuţia lucrărilor vor fi scoase le licitaţie publică. Principalele investiţii propuse vizează refacerea finisajelor exterioare, amenajarea spaţiului în care va funcţiona Biblioteca Municipală şi amenajarea subsolului clădirii cu destinaţia adăpost de apărare civilă.

De asemenea, sunt vizate refacerea instalaţiilor de siguranţă la incendiu, a celor de climatizare şi ventilare, realizarea instalaţiilor de mecanica scenei şi de sonorizare la sălile de spectacole, refacerea finisajelor interioare, înlocuirea ferestrelor şi uşilor, modernizarea birourilor şi grupurilor sanitare, revizuirea instalaţiei electrice şi de iluminat, procurarea şi montarea scaunelor pentru sala de la etaj şi procurarea de noi draperii pentru lateralele sălilor de spectacole.

Valoarea totală a investiţiei este de 17.093.525 lei (cu TVA), iar durata de realizare este de 24 de luni.


Casa de Cultură din centrul municipiului Hunedoara a fost construită la începutul anilor ‘50 şi a fost dată în folosinţă în 1956, având o sală cu peste 700 de locuri. Decenii la rând, ea a reprezentat principalul loc al evenimentelor culturale, însă din 2015 a rămas închisă publicului.

După finalizarea lucrărilor, pentru care hunedorenii vor mai avea de aşteptat, Casa de Cultură va fi redeschisă, iar aici va funcţiona şi Biblioteca municipală a Hunedoarei.


Vă recomandăm să citiţi şi:

VIDEO Imagini aeriene spectaculoase de pe Lotul 4 al Autostrăzii Lugoj - Deva. Ce a mai rămas din Dealul Liliecilor şi cum a fost rezolvată problema alunecărilor

VIDEO Autostrada Lugoj - Deva, imagini spectaculoase de pe ultimul kilometru din Lotul 3. Cum arată pasajele pentru urşi

VIDEO Autostrada Lugoj - Deva, imagini aeriene de pe Lotul 4: ce a mai rămas din Dealul Liliecilor şi când vor fi inauguraţi cei 22 de kilometri

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: