VIDEO Cartier „zguduit” de cheful maneliştilor care au ocupat o stradă din Hunedoara. Reacţia Poliţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de oameni au ocupat o stradă din Hunedoara, pentru a participa la o petrecere cu manele. Şi-au scos mesele, scaunele, mâncărea şi băutura în stradă, iar muzica a răsunat în mai multe cartiere.

Un chef neautorizat, la care au participat mai mulţi membri ai lumii interlope din Hunedoara, a „zguduit”, duminică seara, cartierul Micro 5 din Hunedoara, iar muzica dată la maximum a răsunat şi în celelalte sectoare ale municipiului. Petrecerea de pe strada Rândunicii a început după ce o boxă imensă a fost adusă afară, în faţa scării blocului, iar manelele şi dedicaţiile au început să curgă, neîntrerupt până aproape de miezul nopţii. În faţa blocului, oamenii au adus mese, pe care au aşezat mâncarea şi băutura.

Unii dintre ei au transmis în direct (Live) pe Facebook cheful din zona Şcolii nr. 11 şi au arătat că nu se tem de poliţiştii „pe care îi aşteptau” la petrecere. „Sufletul petrecerii” a fost Andrei Raita, o veche cunoştinţă a oamenilor legii, anchetat şi condamnat în mai multe dosare penale, printre care cel al mafiei fierului vechi din Hunedoara. „Dacă vine Poliţia, noi plătim amenda, nu ne punem cu 112. Vine Poliţia, plătim amenda, seara bună, la nani. Dar dacă nu a venit până la ora asta, nici nu cred că mai vin”, le-a transmis Raita, zis şi Endre celor care vizionau Live-ul pe Facebook. „Dacă vine Poliţia, noi le plătim amenda şi în avans. Nici mascaţii n-au nicio putere aici”, l-a completat Jicu, un alt petrecăreţ.

În cele din urmă, în jurul orei 11:30, un echipaj de poliţie a ajuns la faţa locului.

„În cursul nopţii trecute, ca urmare a sesizării primite prin intermediul numărul de urgenţă 112, la faţa locului (cartierul Micro 5 din Hunedoara) s-au deplasat mai multe echipaje de poliţie din cadrul Poliţiei Municipiului Hunedoara, care au legitimat şapte persoane ce participau la o petrecere neautorizată. În urma intervenţiei poliţiştilor, petrecerea s-a încheiat, iar persoane identificate urmează a fi sancţionate contravenţional, în baza Legii 61 / 1991 şi a legii 55 / 2020. Totodată, poliţiştii analizează imaginile difuzate în spaţiul public (prin intermediul unei reţele sociale), în vederea identificării tuturor persoanelor implicate şi a luării de măsuri legale faţă de acestea”, a informat Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara. Alţi şase au fost identificaţi mai târziu, pe baza „live-urilor” de la petrecere.

Amenzile primite pentru tulburarea liniştii publice sunt între 500 şi 1.500 de lei.

Marea sfidare a Poliţiei

În ultimele luni, mai multe astfel de incidente, în care poliţiştii au fost sfidaţi de interlopi, s-au petrecut în Hunedoara. Cel mai grav dintre ele a avut loc în 18 aprilie 2020, în Ajunul Paştelui, în contextul Stării de Urgenţă, când un cartier întreg din Hunedoara a fost tulburat de revolta mai multor localnici împotriva forţelor de ordine. Incidentele au început când un echipaj de Poliţie a oprit pe Strada Batiz, din cartierul Micro 6, pentru a legitima mai multe persoane aflate în faţa unui bloc. Poliţiştii au dat peste un bărbat aflat sub influenţa băuturilor alcoolice, care a refuzat să prezinte documentele solicitate şi a devenit recalcitrant. În scurt timp, pe stradă şi-au făcut apariţia câteva zeci de oameni, unii curioşi de ce se întâmplă, alţii revoltaţi de atitudinea forţelor de ordine care au încercat să îl imobilizeze pe bărbat, pentru a-l aduce la secţie. În urma incidentelor, cinci poliţişti au fost răniţi. Oamenii au aruncat în ei cu bolovani şi sticle, iar unul dintre poliţişti a fost lovit cu parul în cap. De asemenea, autospecialele de intervenţie au fost avariate. Lucrurile s-au calmat în cartier, odată cu intervenţia luptătorilor Serviciului pentru Acţiuni Speciale.

Astfel de incidente au stârnit revolta inclusiv a poliţiştilor. Un luptător din trupele speciale ale Poliţiei, unul dintre mascaţii care a participat la sute de descinderi organizate la locuinţele clanurilor de interlopi, şi la numeroase reţineri ale unor infractori recidivişti, a publicat o scrisoare de revoltă cu privire la acţiunile din ultimele zile ale Poliţiei Române, pe care şi-o începe astfel: „Blocăm străzi, oprim tot ce miscă, păzim ţiganii să nu fie brutalizaţi ... de când ne-am transformat în firma de pază a ţiganilor? De ce toată această desfăşurare de forţe pentru protecţia scursurilor societăţii? Protecţie plătită din banii oamenilor care azi dimineaţă s-au trezit să plece la muncă”.


Mai puteţi citi şi:

Filmul complet al revoltei sângeroase din Hunedoara. Cum s-au derulat violenţele extreme reclamate de poliţişti

VIDEO Revolta din Hunedoara a băgat un cartier în izolare. Mărturii de pe strada „militarizată”

VIDEO Revolta din Hunedoara: patru oameni au fost arestaţi după conflictul cu forţele de ordine

Noul coronavirus zdruncină cartierele din Valea Jiului. Cum sunt „taxate“ revoltele de la „polul sărăciei“

Hunedoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite