Campionatul european de acrobaţie aviatică are loc pe aerodromul din Deva

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Campionatul European de Acrobaţie Aviatică are loc la Săuleşti.
Campionatul European de Acrobaţie Aviatică are loc la Săuleşti.

Deva găzduieşte, în premieră naţională, cea de-a IX-a ediţie a Campionatului European de Acrobaţie cu Avionul. Evenimentul are loc pe Aerodromul Săuleşti, de la marginea municipiului.

Aproape 50 de piloţi de acrobaţie din Europa se întrec pentru titlul de campion european, la concursul care se va derula în perioada 23 iulie – 2 august, pe Aerodromul Săuleşti, de la marginea Devei.

Vor participa echipaje din Marea Britanie, Belgia, Italia, Elveţia, Polonia, Luxemburg, Franţa, Belarus, Ucraina, Rusia şi România.

Pe durata competiţiei de la Aerodromul Săuleşti, publicul are acces liber. Campionatul European de Acrobaţie cu Avionul se va încheia săptămâna viitoare, sâmbătă 1 august cu mitingul aviatic „DEVAir Show”, cu durata de două ore.


Vă recomandăm şi:

Cea mai mare tragedie aviatică în Hunedoara: „Erau peste tot morţi, mutilaţi în modul cel mai îngrozitor, în preajma avionului sfărâmat”

Cea mai mare tragedie aviatică petrecută pe raza judeţului Hunedoara a avut loc în 23 august 1940. Au murit 11 pasageri ai unui avion care transporta 20 de oameni şi care s-a prăbuşit în Munţii Apuseni, din cauza unor defecţiuni tehnice şi a vremii nefavorabile. Moţii din satele din nordul Hunedoarei au sărit în ajutor răniţilor.

Victimele din elicopterul prăbuşit în Parâng au fost comemorate la zece ani de la accidentul aviatic

Cele două victime ale accidentului de elicopter care a avut loc în 18 februarie 2005 în zona Polatişte din Masivul Parâng au fost comemorate astăzi. A avut loc o slujbă religioasă, la care au participat jandarmii şi salvamontiştii hunedoreni.

Petru Groza, magnatul cu probleme penale: dosarele cu afaceri dubioase şi calomnii au zguduit România interbelică

CONTROVERSE Avocatul Petru Groza, fost şef de guvern, a fost în perioada interbelică unul dintre cei mai mari magnaţi ai ţării. Afacerile prospere i-au adus şi necazuri în justiţie. Arhivele naţionale din Hunedoara păstrează mai multe dosare în care omul politic era reclamat pentru infracţiuni economice, dar şi reclamant în procese de calomnie.

Istoria fabuloasă a românilor, relatată de „The Times” în 1867: „Sunt convinşi pe deplin că ei sunt descendenţii puri ai vechilor stăpâni ai lumii!”

În 30 noiembrie 1867, celebrul ziar „The Times” publica un reportaj despre istoria din ultimele două milenii a românilor. Articolul apărea sub semnătura corespondentului din Austria al ”The Times” şi relata despre marile idealuri ale românilor, cel de a fi consideraţi descendenţi puri ai dacilor şi romanilor şi cel de unire a vechilor teritorii stăpânite de daci.

Ziua în care minerii din Valea Jiului l-au sfidat pe Ceauşescu

Ziua de 3 august 1977 a intrat în istorie ca data în care Nicolae Ceauşescu, cu întreaga putere politică şi opresivă pe care o reprezenta, a fost nevoit să cedeze în faţa revendicărilor minerilor din Valea Jiului, ale căror acţiuni de protest de atunci au reprezentat cea mai revoltă muncitorească, în regimul comunist.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite