Calvarul fostei soţii a temutului Cristian Litera: interlopul a snopit-o în bătaie şi i-a terorizat familia, iar ordinul de protecţie împotriva lui n-a fost de folos

Calvarul fostei soţii a temutului Cristian Litera: interlopul a snopit-o în bătaie şi i-a terorizat familia, iar ordinul de protecţie împotriva lui n-a fost de folos

Cristian Litera a fost arestat. FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.

Magistraţii l-au trimis în arest preventiv pe Cristian Litera (39 de ani), fostul locotenent al lui Alin Simota, anchetat pentru infracţiuni de crimă organizată şi de o violenţă extremă. Eliberat anul trecut din închisoare, temutul interlop a divorţat de fosta sa soţie, însă a continuat să o terorizeze, chiar dacă femeia obţinuse un ordin de protecţie împotriva sa.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cristian Litera, interlopul anchetat în dosarul grupării de crimă organizată conduse de el şi de Alin Simota, a fost arestat din nou, după ce şi-a terorizat fosta soţie şi pe sora acesteia.
„În urma probatoriului administrat în cauză, poliţiştii hunedoreni au propus măsura arestului preventiv împotriva bărbatului de 39 de ani, din Deva, faţă de care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de lovire şi ameninţare. Judecătoria Deva a emis pe numele bărbatului un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile, acesta fiind încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv Deva”, a informat Inspectoratul de Poliţie Judeţean Hunedoara.

Litera a contestat decizia instanţei, iar dosarul va fi soluţionat de Tribunalul Hunedoara, în 30 august.

Potrivit anchetatorilor, în data de 25 august, „pe fondul unui conflict mai vechi, bărbatul ar fi agresat fizic o femeie din municipiul Deva, sora fostei sale soţii. În data de 29 iunie 2016, fosta soţie a bărbatului a reclamat că a fost agresată fizic de către acesta, necesitând aproximativ 15 zile de îngrijiri medicale”, a completat Inspectoratul de Poliţie Judeţean Hunedoara.

Cristian Litera a divorţat de soţia sa în septembrie anul trecut. Între timp, din iunie 2015, Mirela Litera obţinuse un ordin de protecţie, pentru şase luni, împotriva interlopului. La acea vreme, în care se derula acţiunea de divorţ, interlopul se afla sub control judiciar, după ce în luna aprilie fusese scos din arest la dmiciliu, fiind judecat în dosarul grupării de crimă organizată, conduse de Alin Simota.

„Instanţa admite în parte cererea de instituire a unui ordin de protecţie formulată de reclamantă. Dispune emiterea unui ordin de protecţie a reclamantului L.S.M. faţă de pârâtul L.C.C. pentru o perioadă de 6 (şase) luni, constând în următoarele măsuri: obligarea pârâtului la păstrarea unei distanţe de 100 metri faţă de reclamantă şi faţă de reşedinţa acesteia, obligarea pârâtului la păstrarea unei distanţe de 100 metri faţă de locul de muncă al reclamantei, interdicţia pentru pârât de a iniţia orice contact, inclusiv telefonic, prin corespondenţă sau în orice alt mod, cu reclamanta”, informa Judecătoria Deva, în 19 iunie 2015.

Casa lui Cristian Litera din Deva. FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.

Bodyguardul lui Simota
Cristian Litera a fost bodyguard al milionarului controversat Alin Simota, cel care ar fi dorit să profite de notorietatea în lumea interlopă a lui Litera, însă relaţiile dintre cei doi s-au răcit tocmai pentru că Mirela, la acea vreme soţia lui SImota, „l-a trădat” pe acesta fugind cu Cristian Litera.

Afaceristul din Valea Jiului, în prezent dat în urmărire internaţională, a fost până în anii trecuţi unul dintre cele mai bogate şi personaje din Valea Jiului. În anii 2000, milionarul care a condus clubul Jiul Petroşani, a fost implicat într-o serie de scandaluri cu consecinţe grave, pentru care abia din 2013 a fost trimis în judecată.

„Inculpatul Simota Alin l-a recrutat în folosul său pe Litera Constantin Cristian, deoarece dorea să profite de pe urma acestuia, mai precis de renumele pe care şi l-a făcut în „lumea interlopă” din judeţul Hunedoara, unde era cunoscut ca autorul primului jaf armat, persoană din anturajul grupării infracţionale „Spumă şi Bibanul”, pentru a rezolva „în afara legii” cu ajutorul acestuia şi a persoanelor din „anturajul său interlop”, problemele, litigiile, divergenţele, pe care le avea cu diferite persoane, pentru a-şi spori în acest mod averea şi a se face temut şi respectat în Valea Jiului, cu atât mai mult cu cât acesta lucrase şi în trecut pentru el, şi dăduse dovezi de loialitate”, se arată în rechizitoriu.

În dosarull DIICOT, anchetatorii arătau cum în 2004, bodyguarzii lui Alin Simota au agresat un oficial al echipei Gaz Metan Mediaş, după ce aceasta nu a respectat aranjamentul cu finanţatorul Jiului Petroşani pentru trucarea unui meci. „După meci Litera Constantin Cristian împreună cu alţi trei, la cererea lui Simota – care era supărat că ratase promovarea, l-au dus pe oficialul de la echipa Gaz Metan Mediaş, cu care tratase anterior aranjarea meciului de fotbal, într-o pădure în apropierea municipiului Petroşani, unde l-au bătut, de fapt au început să-l lovescă încă din maşină, şi pe drum, urmare a loviturilor primite bărbatul în cauză şi-a făcut necesităţile fiziologice pe el, de asemenea au urinat pe el pentru al „umili”, apoi l-au abandonat în pădurea respectivă. Pentru acestă faptă participanţii au fost plătiţi de Simota Alin”, informează rechizitoriul dosarului DIICOT.

Bătăi la comandă

Simota a fost acuzat că şi-a pus gărzile de corp să îi intimideze pe fotbalişti, iar un jucător al Jiului a fost bătut cu sălbăticie, pentru că se declarase nemulţumit de contractul său cu clubul. În 2008, Paul Gherasim, consilier local în Petroşani, a fost bătut crunt de interlopii  trimişi de Alin Simota, ca răzbunare pentru pierderea alegerilor locale. Gherasim şi-a retras plângerea, însă a fost condamnat la pedeapsa de trei luni de închisoare, cu suspendare, pentru mărturie mincinoasă. Relaţiile dintre Simota şi Litera s-au răcit în 2009 după ce prima soţie a afaceristului s-ar fi îndrăgostit de bodyguard. Alin Simota a divorţat de soţia sa, devenită iubită a fostului său bodyguard.

În acelaşi dosar al DIICOT, Litera a fost anchetat pentru că ar fi primit bani de la Silvan Toma, un om de afaceri din Hunedoara, pentru a nenoroci un hunedorean. Cristian Litera l-a urmărit câteva zile pe bărbat, iar ulterior a plătit un apropiat al acestuia să îl atragă într-un loc izolat, în apropierea localităţii Cugir. „O dată ajuns în locul indicat de Litera, I.O. a fost atacat şi lovit cu pumnii de inculpaţii Mihai Varodi, Gheorghe Bota şi Cătălin Penciuc, care purtau combinezoane de culoare neagră şi cagule pe faţă, acţiunea fiind supravegheată de Litera”, au precizat procurorii. Victimei i-au fost rupte picioarele şi a avut nevoie de aproape trei luni de îngrijiri medicale. Nu s-a constituit însă parte vătămată în dosar. Pentru această agresiune, Cristian Litera ar fi primit 12.000 de euro, pe care i-a împărţit cu ceilalţi trei inculpaţi.

Cristian Litera este martor în dosarul “Berbeceanu”, în care Traian Berbeceanu, fost şef al Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba a fost achitat faţă de toate acuzaţiile de sprijinire a unor grupări infracţionale, care i-au fost aduse.

Trafic de persoane
În mai 2013, Cristian Litera a fost arestat pentru infracţiuni grave legate de şantajarea unor oameni de afaceri din judeţ şi constrângerea lor să plătească dobânzi şi datorii fictive grupării de cămătari conduse de acesta, susţineau anchetatorii. „În cursul anului 2011, membrii grupării au acţionat în principal pe raza judeţului Hunedoara, în scopul obţinerii unor beneficii financiare substanţiale (peste 800.000 de euro) din  acordarea unor împrumuturi cu camătă unor persoane din mediul de afaceri local şi perceperea unor dobânzi lunare de  10 - 20%, precum şi recuperarea prin violenţă a sumelor de bani pretinse de către învinuiţi. Unele părţi vătămate au fost obligate să muncească pe teritoriul Libiei, sumele de bani obţinute fiind predate liderului grupării, în contul sumelor împrumutate”, informa DIICOT, în 2013.

În acelaşi dosat a fost trimisă în judecată şi Mirela Litera, fiind acuzată de: aderare la grup infracţional organizat, complicitate la şantaj în formă continuată, complicitate la şantaj, complicitate la cămătărie în formă continuată şi complicitate la trafic de persoane în formă continuată.

Mirela a fost cea pentru care Alin SImota şi Cristian Litera, foştii ei soţi s-au certat. Simota şi Litera au rupt relaţia de prietenie în 2009, o dată cu divorţul dintre afaceristul din Valea Jiului şi Mirela, care îl părăsise pe milionar pentru garda sa de corp.

Cu trei ani mai devreme. Simota i-a angajat pe Litera şi pe un alt temut interlop, Cătălin Penciuc, ca bodyguarzi, iar prima misiune pe care le-a dat-o a fost să îi supravegheze soţia. „Prima misiune la limita legii penale, dată celor doi de Simota a fost să o urmărească şi să o filmeze pe Simina Mirela, pentru a stabili programul acesteia, cu cine anume se întâlneşte, pentru că inculpatul Simota o bănuia pe soţia sa de infidelitate. Urmărirea a durat peste o săptămână, cei doi primind de la Simota suma de 1.000 de dolari fiecare”, se arată în rechizitoriul dosarului Simota – Litera.

După despărţirea de Alin Simota, Mirela a rămas cu cei doi copii minori, urmând ca milionarul să îi plătească o pensie alimentară. Între timp, Cristi Litera, cel care îi devenise noul soţ, a continuat infracţiunile de cămătărie şi şantaj, iar potrivit procurorilor, Mirela Litera s-a implicat în acestea, ea fiind cea care primea banii datoraţi şi dobânzile de la oamenii de afacer.


Vă recomandăm şi:

Povestea Mirelei Litera, „femeia fatală” dintre Simota şi Litera, devenită martor împotriva „Comisarului Cattani”

Dosarele în care sunt cercetaţi baronul Văii Jiului Alin Simota, liderul interlopilor Cristian Litera şi fostul şef al BCCO Alba Traian Berbeceanu au un numitor comun: Mirela Simina Litera. Tânăra a fost soţia milionarului Alin Simota, apoi a devenit soţia fostului său om de încredere Cristian Litera, iar recent a depus mărturie în dosarul în care a fost arestat Traian Berbeceanu.

EXCLUSIV VIDEO Soţia „Comisarului Cattani” despre ziua arestării: „I-am spus copilului că Traian e în străinătate”

Gabriela Berbeceanu, soţia comisarului şef al BCCO Alba, Traian Berbeceanu, a povestit pentru adevarul.ro despre cum a trăit cele mai grele momente din întreaga carieră a soţului ei, arestat în prezent într-un dosar în care a fost acuzat de favorizarea unor grupări infracţionale. „Îi spun fiului meu, în vârstă de nouă ani, că tatăl lui este plecat în străinătate”, se destăinuie Gabriela.

FOTO VIDEO Traian Berbeceanu a fost ridicat de mascaţi. Declaraţie şocantă a şefului BCCO Alba despre dosarul său

Traian Berbeceanu, şeful Biroului de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba, a fost ridicat în această dimineaţă de jandarmi pentru a fi adus la audieri, într-un dosar în care este învinuit de favorizarea infractorului.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: