Calvarul fetiţelor „mamei criminale”, crescute în sclavie. Bătute, înfometate şi silite să muncească pentru părinţii alcoolici, au sfârşit arse de vii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ancheta care a dus la condamnarea Alina Ardeleanu la 11 ani şi şase luni de închisoare pentru incendiul care s-a soldat cu moartea a trei copii a dezvăluit detalii înfiorătoare despre cum „mama criminală” îşi batjocorea fiicele şi cum au murit cinci dintre cei şase copii ai săi.

Curtea de Apel Alba Iulia va da o sentinţă definitivă în procesul Alinei Ardeleanu (39 de ani), femeia din Uricani condamnată de Judecătoria Petroşani la 11 ani şi cinci luni de închisoare pentru provocarea, în 2015, a unui incendiu soldat cu moartea a trei dintre copiii ei, cu vârste între un an şi 10 ani. Instanţa de fond a menţinut măsura controlului judiciar impusă condamnatei, în aşteptarea unei sentinţe definitive. Primul termen al apelului declarat în cauză va avea loc în 17 august. Ancheta în dosarul tragediei din Uricani a scos la iveală amănunte înfiorătoare despre Alina Ardeleanu şi despre povestea de groază a copiilor săi.

Dintre cei şase copii pe care Alina Ardeleanu i-a avut cu iubiţii din trecut şi cu soţul ei, doar Sabina, o adolescentă de 17 ani, a supravieţuit, plecând din familie în anul 2012.

În 2003, un băieţel de şapte luni şi o fetiţă de doi ani au fost ucişi de fostul iubit al femeii. „Cadavrele au fost îngropate în apropierea casei. Inculpata a ascuns autorităţilor faptele comise de către concubinul ei, pentru care acesta a şi fost condamnat, iar când naşa de botez a Sabinei a constatat lipsa celor doi minori, inculpata a susţinut că cei doi copii sunt internaţi în spital”, se arată în dosar.

ardeleanu alina

Copilărie de coşmar
Sabina, fiica mai mare a Alinei Ardeleanu, a avut o copilărie de calvar, până în 2012, când mama ei şi-a găsit un nou soţ, iar adolescenta de 12 ani la acea vreme a fost alungată. „Cât timp Sabina a fost în grija inculpatei, aceasta a fost trimisă de către inculpată şi soţul acesteia să caute prin gunoaie PET-uri şi mâncare, motiv pentru care minora fusese poreclită de către colegii de şcoală <<gunoieră>>”, arătau anchetatorii.

După ce Sabina a fost luată în grijă de către mătuşa ei, Alina Ardeleanu a locuit în continuare, împreună cu soţul ei, Petru Ardeleanu (decedat anul trecut), cu cei doi copii rezultaţi din această căsătorie, Raluca şi Pavel Neculai, şi cu Tania, născută în 2005, dintr-o altă relaţie a femeii.

Cu toţii supravieţuiau din alocaţia de 284 de lei a copiilor, dar şi din muncile ocazionale. Greul acestora a fost însă lăsat pe umerii Taniei, în timp ce părinţii ei foloseau banii pentru alcool şi ţigări. Tania era cea care în fiecare dimineaţă, înainte de ora şapte, aducea zilnic în apartamentul de la etajul IV în care locuia familia sa, unu – două bidoane de cinci litri cu apă, locuinţa nefiind branşată la reţeaua de apă şi nici la curent. Munca istovitoare o făcea indiferent de anotimp, iar apoi, în loc să fie trimisă la şcoală, era obligată de mama ei să caute fier vechi şi peturi prin gunoaie, pentru a le vinde. Vecinii o vedeau plină de vânătăi, după bătăile primite, iar la şcoală era umilită de colegi din cauza păduchilor. Tania era cea care avea grijă de fraţii ei mai mici, chiar dacă în 2015, când ea şi ceilalţi doi copii au murit, avea doar 10 ani.

Copii ameninţaţi cu moartea
Fratele de un an şi 10 luni şi sora de şase ani a Taniei erau la fel de chinuiţi. Pe lângă bătăile pe care le dădea, tatăl lor i-a scos de mai multe ori în afara fereastrei locuinţei de la etajul IV, ţinându-i de picioare şi ameninţând că îi omoară dacă Alina Ardeleanu nu se întorcea la el. „În foarte multe ocazii - când inculpata şi soţul ei ajungeau în stare de ebrietate, alungau copii din apartament, lăsându-i să doarmă afară peste noapte”, informau anchetatorii.  Erau deseori găsiţi dormind în scara blocului, de vecini, înfometaţi şi aproape dezbrăcaţi. Alteori, erau încuiaţi în casă. „În data de 6 iunie 2015, inculpata i-a încuiat pe minori în apartament pe parcursul întregii zile, fără apă şi hrană, plecând la un bărbat poreclit Răzbunare, cu care întreţinea relaţii intime şi cu care a consumat băuturi alcoolice. După amiaza, în jurul orelor 17, copiii au strigat după ajutor, solicitând apă de la vecini, care le-au dat şi hrană cu acea ocazie”, se arată în dosar.

O zi mai târziu, Alina Ardeleanu a provocat moartea celor trei copii. În noaptea de 7/8 iunie, i-a încuiat în locuinţă şi a plecat la magazin pentru a cumpăra băutură, lăsând o lumânare aprinsă la căpătâiul lor. A cumpărat un pet de 2,5 litri de bere, pe care a băut-o singură, în faţa blocului, iar apoi s-a întors acasă. „A intrat în interiorul apartamentului dar de pe hol, constatând prezenţa unui fum dens şi a unei flăcări masive care ieşea din camera mică, unde rămăseseră copii dormind, s-a speriat şi a fugit. Deşi avea telefon mobil asupra sa, nu a sunat la 112, preferând să plece în fugă. S-a ascuns în scara unui bloc, unde a fost găsită de organele de poliţie în jurul orei 3:15 şi condusă la sediul poliţiei şi spital”, arătau anchetatorii.

Blocaţi în locuinţa incendiată

Cei trei copii au murit în urma incendiului, în locuinţa unde au fost încuiaţi. „După sosirea echipajului de pompieri - a fost identificată pe holul apartamentului - minora Tania - în vârstă de 10 ani, căzută la pământ, dar prezentând semne vitale, motiv pentru care aceasta a fost transportată de urgenţă la spital, decedând la scurt interval de timp. În interiorul apartamentului, respectiv pe patul din camera mică - a fost identificat cadavrul carbonizat al minorului Pavel Neculai - în vârstă de 1 an, iar pe terasă - a fost identificat cadavrul carbonizat al minorei Raluca, în vârstă de 6 ani”, se arată în dosar.

Alina Ardeleanu a dat vina pe copii pentru provocarea incendiului, susţinând că este posibil ca aceştia să fi dat foc apartamentului, jucându-se cu lumânarea aprinsă. „Cu privire la incendiul care a izbucnit din locuinţa sa din cauza unei lumânări lăsate aprinsă, inculpata l-a calificat  ca fiind un accident tragic”, se arată în dosar.

Drama copilului sodomizat cu ardei iuţi
Anul trecut ,Alina Ardeleanu a mai fost condamnată la 2 ani şi 11 luni de închisoare pentru sechestrarea şi maltratarea unui copil de şapte ani. Faptele s-au petrecut în luna mai a anului 2013. „În jurul orei 21, în timp ce se întorcea acasă cu nişte bidoane cu apă, Alina Ardeleanu, care era împreună cu două dintre fiicele sale minore, în vârstă de 8 ani respectiv 3 ani a solicitat minorului să o ajute să care bidoanele, spunând că îi dă un leu. Copilul a acceptat şi, după ce au ajuns în locuinţa inculpatei şi a lăsat cele două bidoane pe care le-a dus el, în bucătărie, i-a spus femeii că trebuie să plece acasă, însă aceasta l-a reţinut, spunându-i că trebuie să îi dea un leu, după care i-a spus că nu îl lasă să plece şi i-a imputat că a bătut pe fetele ei. Speriindu-se, persoana vătămată a început să plângă, iar Alina Ardeleanu i-a spus că dacă plânge sau strigă în bate ,,cu cureaua de fier”, l-a lovit în zona spatelui şi în cap şi l-a strigat pe soţul ei, numitul să „aducă medicamentul”. 

Bărbatul a adus din balcon un borcan cu ardei iuţi, iar inculpata, după ce l-a dezbrăcat pe copil i-a introdus acestuia, în anus, pe rând, trei ardei iuţi, de fiecare dată întrebând-ul dacă îl ustură, după care scotea ardeiul. În tot acest timp, minorului i-a fost teamă să strige, fiindu-i frică că va fi bătut cu cureaua”, susţineau procurorii.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Copiii morţi în incendiul provocat de mama - criminală au fost înmormântaţi. Femeia a fost huiduită şi aproape linşată  la căpătâiul celor trei prunci ucişi

Cei trei copii cu vârste între un an şi 10 ani, care au murit în urma incendiului ce le-a cuprins apartamentul, în timp ce mama acestora îi încuiase în locuinţă şi ieşise la cumpărături, au fost înmormântaţi astăzi în Uricani. Femeia a venit, din spital, să îşi conducă pruncii pe ultimul drum, însă la groapă a fost aproape linşată de rude.

Trei copii au murit într-un incendiu, în locuinţa în care au fost lăsaţi singuri. Victimele au vârste de până în 10 ani

Tragedie în Uricani: trei copii cu vârste între un an şi zece ani au murit în urma unui incendiu care a cuprins,  luni dimineaţa, locuinţa în care se aflau. Minorii au fost lăsaţi nesupravegheaţi.

Blestemul femeii care şi-a pierdut trei copii într-un incendiu: alţi doi prunci i-au fost ucişi în urmă cu 12 ani

Un incendiu devastator a cuprins în această dimineaţă locuinţa unei femei din Uricani, iar trei dintre cei patru copii ai săi, cu vârste între un an şi 10 ani, au murit. În urmă cu 12 ani, alţi doi copii ai femeii au fost ucişi de fostul concubin al acesteia.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite