Cadre medicale scuipate de o pacientă cu COVID-19, la Deva. Mesajul disperat al unui medic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O asistentă medicală a fost scuipată de o pacientă infectată cu coronavirus, în Spitalul Judeţean de Urgenţă din Deva, susţine medicul Bianca Glodean.

Medicul internist Bianca Glodean, de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Deva, a relatat la Digi24, că o asistentă medicală de la Secţia de Cardiologie a fost infectată cu coronavirus, iar starea ei este destul de gravă. Asistenta se ocupa de îngrijirea unor bolnavi cu Covid 19, iar una dintre paciente a scuipat-o.

„De o săptămână avem echipamente suficiente, medicii ar fi fost şi ei suficienţi, dar acum o parte din ei s-au îmbolnăvit. Sunt vreo opt doctori, dintre care patru de pe Terapie Intensivă. Starea lor este, din fericire, bună. Avem în schimb o doamnă asistentă la Cardiologie, cu care chiar eu am fost de gardă, şi o pacientă Covid pozitivă ne-a scuipat, a devenit violentă în noaptea respectivă şi doamna asistentă nu este chiar aşa într-o stare bună, de unde se vede că nu totdeauna lucrurile sunt neapărat fericite. Noi sperăm într-un final fericit şi suntem convinşi că aşa o să fie. Dar cu un pic de mai multă străduinţă şi cu un pic de mai multă suferinţă, din păcate”, a declarat medicul, la Digi24.

Bianca Glodean a transmis, miercuri, pe pagina sa de Facebook, şi un mesaj ministrului Sănătăţii, Nelu Tătaru, venit la Deva.

„Domnule ministru, din păcate izolarea impusă din cauză că am fost scuipată de către o pacientă în sevraj, covid+, care a devenit violentă în cursul serviciului meu de gardă la Cardiologie, mă împiedică să fiu în spital în cursul vizitei dvs. Fiind însă vicepreşedinte al Sindicatului medicilor din spitalul nostru, doresc să dau glas îngrijorării corpului medical în ceea ce priveşte programul de lucru care va fi adoptat de acum înainte în instituţie şi să pledez pentru funcţionarea în program normal de gărzi sau ture a 8/6 ore. În numele comunităţii Judeţului Hunedoara, doresc însă să vă rog să repuneţi SJU Deva pe lista spitalelor Noncovid. Ştim cu toţii că s-a făcut o greşeală regretabilă. Nu mai contează de către cine şi de ce. Dumneavoastră va stă însă în putere să o reparaţi. Nu e în regulă să stea în SJU Deva internaţi o grămadă de pacienţi asimptomatici cu o analiză biologică pozitivă, în timp ce alţi cetăţeni să şi piardă viaţă în iureşul haosului creat în sistemul sanitar hunedorean.

Şi vorbesc de cazuri reale de care am cunoştinţă. Niciun alt spital din judeţ nu are capacitatea de a prelua şi trata aceste cazuri grave noncovid (toată patologia critică a judeţului).

Din partea atât a comunităţii cât şi a corpului medical, se cuvine să va mai atrag atenţia că este momentul să nu mai numiţi la conducrea spitalului judeţean oameni dezinteresaţi de conceptele de sănătate publică şi management sanitar, slabi profesional din toate punctele de vedere, deoarece cu concursul acestora a devenit Deva un spital fără circuite epidemiologice, fără aparatură necesară serviciilor medicale de calitate înalta , cu datorii semnificative financiare şi fără echipamente şi medicaţie livrate la timp la începutul acestei pandemii”, a scris Bianca Glodean, pe Facebook.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Scrisoarea de revoltă a medicilor de la Spitalul Deva: „Oamenii sunt obligaţi să muncească până la epuziare”

Rezultatele testelor Covid pentru medicii şi asistentele Spitalului Hunedoara sunt încurajatoare

Coronavirus, situaţia la zi în judeţul Hunedoara. Deva a fost nominalizată ca focar de infecţie

Spitalul Judeţean şi-a umplut depozitele cu saci pentru cadavre. Materialele au costat peste 70.000 de lei

Toate cadrele medicale de la ATI Orăştie şi-au depus demisiile: „Suntem trimişi la moarte cu mâinile goale”

Scandal în jurul demiterii şefei Spitalului Judeţean Deva. Prefectul: „Totul s-a făcut la voia întâmplării”

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite