Premieră în România: biserică în curtea Poliţiei, la Hunedoara. Slujbele sunt ţinute de un preot - poliţist

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Biserica din curtea IPJ Hunedoara. FOTO: IPJ Hunedoara.
Biserica din curtea IPJ Hunedoara. FOTO: IPJ Hunedoara.

Devenii sunt invitaţi să participe la slujbele religioase la noua biserică ortodoxă din curtea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara. Preotul Bogdan Niţu, care este şi purtător de cuvânt al IPJ Hunedoara, va ţine benevol slujbele.

Biserica ortodoxă din curtea IPJ Hunedoara a fost finalizată, după un an de lucrări, iar de luni devenii care vor să se roage aici sunt invitaţi să îi treacă pragul.

„Biserica a fost realizată din fonduri exclusiv extra-bugetare, între anii 2012-2013, după proiectul arhitectei Angela Kalauzs, iar pictura interioară fost realizată în tehnica tempera de pictorul bisericesc Constantin Bumbu. Locaşul de cult respectă arhitectura specifică bisericilor ortodoxe hunedorene, fiind construit din lemn de brad şi  cu un turn-clopotniţă situat în partea de apus. A fostcreată o cale de acces în biserică, pentru devenii care vor să asiste la slujbele religioase sau vor veni să se roage aici”, a spus inspectorul principal Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara.

Poliţist şi preot
Bogdan Niţu va fi cel care va sluji la biserica din curtea IPJ Hunedoara. Aceasta pentru că poliţistul este şi preot. Bogdan Niţu nu va fi remunerat pentru serviciile pe care le va desfăşura în biserică. În schimb, ca orice lăcaş de cult, şi cel ridicat în curtea inspectoratului va avea o cutie a milei, unde credincioşii pot face donaţii pentru cei sărmani sau pentru a contribui la cheltuielile de administrare ale bisericii.
Proiectul bisericii din curtea Poliţiei Judeţene este unic la nivel naţional. Reprezentanţii IPJ Hunedoara susţin că astfel vor să se apropie de comunitatea locală. Luni, 11 noiembrie, la slujba care va avea loc aici au fost invitaţi să participe părintele Laurenţiu - mitropolitul Ardealului, Nicodim - episcopul Severinului şi Strehaiei şi părintele Gurie, Episcopul Devei şi Hunedoarei. Biserica a fost înălţată în cinstea Sfântului Mare Mucenic Mina, cel care, potrivit tradiţiei ortodoxe, este considerat de credincioşi „ocrotitorul celor păgubiţi”, adică tocmai al celor care au fost victime ale unor infracţiuni precum furtul, tâlhăria sau înşelăciunea, mai informează IPJ Hunedoara.
 

hunedoara

Vă recomandăm şi:

FOTO Povestea celei mai vechi biserici de piatră din ţară: Biserica Densuş, ridicată pe locul unui templu păgân al romanilor

FOTO Un castel al nobililor din Ţara Haţegului a devenit un monument al groazei şi nepăsării

Incredibila poveste a lui Franz Nopcea: savantul excentric până la ultimul glonţ

FOTO Povestea fără happy-end a castelelor ultimilor baroni din Ardeal

Hunedoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite