Blestemul Lacului Cozia. Apele sale au ascuns o crimă înfiorătoare, neelucidată de peste 15 ani VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lacul Cozia Foto: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.
Lacul Cozia Foto: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.

Lacul Cozia, ascuns în pădurile din împrejurimile Devei, este un veritabil sanctuar al faunei sălbatice, însă mai multe tragedii i-au adus o faimă rea.

Un drum forestier impracticabil cu autoturismele îi aduce pe călători din satul Cozia, aflat la cinci kilometri de Deva, până pe malul Lacului Cozia, situat la circa 20 - 30 de minute de mers pe jos de la marginea aşezării.

GALERIE FOTO CU LACUL COZIA

Lacul Cinciş, un firicel de apă în amonte. Priveliştea spectaculoasă de la biserica părăsită VIDEO

Cum s-a lucrat în anii '70-'80 la tunelurile uriaşe din Retezat: „Zeci de kilometri de galerii dăltuiţi în granitul munţilor“

Fenomen spectaculos la barajul Lacului Cinciş. Ce se întâmplă la poalele colosului de beton VIDEO

 Întinderea de apă înfiinţată în mijlocul pădurii, după ce o veche carieră minieră a fost inundată, este rar vizitată de oameni, dar împrejurimile sale au devenit în ultimii ani un adevărat sanctuar al animalelor şi păsărilor sălbatice. 

Lacul Cozia este căutat de pescari, însă unii dintre localnici îl privesc cu îndoială. O serie de tragedii le aduc aminte oamenilor din zonă de „lacul blestemat”.


Lacul Cozia

De-a lungul timpului, mai mulţi localnici s-au înecat în apele sale, însă cea mai cutremurătoare tragedie, rămasă neelucidată până în prezent, a fost descoperită în urmă cu peste 15 ani. 

În duminica de 27 noiembrie 2005, câţiva pescari veniţi pe malul lacului au observat în apropiere de mal un sac de nylon. 

„Unul dintre ei a observat la suprafaţa lacului câteva pungi în care au crezut că este un peşte mort. Au agăţat, cu undiţa, punga şi au tras-o spre malul lacului. Când au adus-o aproape de malul lacului, cei doi şi-au dat seama că înăuntru era cadavrul unei persoane. Corpul era pus într-un sac de plastic, iar pe cap avea o pungă legată la gât. Tot corpul bărbatului era înfăşurat cu sfori de alpinism şi cabluri”, informa fostul ziar local „Cuvântul Liber”. 

Medicii legişti au constatat că victima, cu vârsta de 35 – 40 de ani, era decedată de circa un an, iar mâinile erau mâncate de peşti. 

Urmele unor lovituri puternice au putut fi observate, la fel ca fracturile de coaste. Cadavrul fusese îndoit de la jumătate, legat fedeleş cu o cordelină, apoi cu un lanţ de macara şi îndesat în sac. 

Cel care a vrut să şteargă urmele crimei ar fi ancorat sacul de o greutate, pentru a fi tras la fundul apei. Sforile au putrezit, iar rămăşiţele umane au ieşit la suprafaţă. 

Anchetatorii nu au putut stabili identitatea victimei, iar dosarul penal a rămas până în prezent cu autor necunoscut. 


Lacul Cozia Foto: Daniel Guţă. ADEVĂRUL

lacul cozia foto daniel guta adevarul

O ipoteză lansată de autorităţi la scurt timp după descoperirea macabră a fost cea a victimei ucise în bătaie, însă nu a fost neglijată nici suspiciunea unui accident rutier, pe care cel care l-a cauzat a vrut să îl ţină sub tăcere. 

La peste 15 ani de la descoperirea macabră, ancheta a rămas fără rezultat. În Deva anilor 2000, de altfel, mai multe crime şi acte de violenţă extremă au rămas cu autori necunoscuţi.


Lacul Cozia Foto: Daniel Guţă. ADEVĂRUL

lacul cozia foto daniel guta adevarul

Vă recomandăm să citiţi şi:

Secretele construcţiei barajului Cinciş, colosul din beton al „lacului blestemat“ care a înghiţit cinci sate 

Locul tainic de pe ţărmul Lacului Cinciş. Panorama barajului construit în timp record în anii ´60 VIDEO

Locuri bântuite din România: poveştile sumbre despre Castelul Corvinilor din Hunedoara şi blestemul Lacului Cinciş

VIDEO Scufundări până la 25 de metri adâncime în Lacul Cinciş, în căutarea tânărului luat de ape

Povestea bisericii Huniazilor demolată de comunişti. Aici ar fi fost locul de veci al mamei lui Ioan de Hunedoara

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite