„Baronul robinetelor” din Valea Jiului: cum sunt umiliţi, pentru apă, angajaţii minelor debranşate de ApaServ

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Costel Avram (dreapta) a stârnit controverse prin deciziile luate. FOTO: costelavram.ro
Costel Avram (dreapta) a stârnit controverse prin deciziile luate. FOTO: costelavram.ro

Trei mine din Valea Jiului au fost lăsate fără apă potabilă prin reţeaua administrată de ApaServ, din cauza datoriilor. Costel Avram, directorul societăţii înfiinţate de Consiliul Judeţean Hunedoara, a hotărât însă ca mina Lonea, să fie rebranşată pentru câteva ore, după ce angajaţii i s-au umilit pentru a primi apă. A fost a doua decizie de acest fel luată de şeful ApaServ, „înduioşat” de mesajul unui miner.

Costel Avram, directorul companiei Apa Serv, înfiinţată de Consiliul Judeţean pentru a gestiona reţeaua de apă şi canalizare din Valea Jiului, a ordonat debranşarea unităţilor miniere din cadrul Complexului Energetic Hunedoara de la reţeaua de apă şi potabilă. Decizia a fost luată la sfârşitul săptămânii trecute, însă Costel Avram a făcut totuşi o concesie pentru mina Lonea, după ce a fost sunat de un miner, nevoit să se umilească în faţa şefului Apa Serv, pentru a primi apă.

„După ce am oprit apa la Lonea, m-a sunat Vasile Păduraru şi m-a rugat să-l mai păsuiesc că nu au apă să îşi pună minerii lui în sticle, înainte să intre în mină, că nu au venit pregătiţi. Am înţeles situaţia şi, pentru oameni, am dat drumul până sâmbătă dimineaţa, la o chiuvetă de unde îşi luau minerii apă de băut. Au fost rebranşaţi timp de 18 ore şi acum sunt debranşaţi total”, a declarat directorul ApaServ Valea Jiului SA., potrivit gazetadedimineata.ro.

Mesajul de umilinţă, mai important decât plata datoriei

Fost vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Hunedoara, Costel Avram a reuşit astfel, pentru a doua oară în ultimele săptămâni, să ia decizii controversate. La mijlocul lunii noiembrie, a oprit furnizarea apei la clădirile administrative ale Complexului Energetic Hunedoara, dar la scurt timp s-a declarat marcat de rugăminţile unui salvator minier şi a decis rebranşarea Staţiei de Salvare PrestServ.

„Sunt doar un prăpădit de salvator minier, abia ieşit duminică dintr-o acţiune de 14 zile pe care a trebuit să o întreprindem într-unul din abatajele Minei Vulcan. Puteţi să-mi spuneţi cu ce suntem noi vinovaţi că prea potenţii noştri şefi nu au plătit serviciile ApaServ? Cum voi putea eu, în momentul când voi ieşi din mină, să mă spăl, îmi voi lua totul sub braţ şi voi merge la Jiu?”, a fost mesajul lui Cornel Guşat, pe Facebook.

Datoriile Complexului Energetic Hunedoara la SC Apa Serv se ridică la 270.000 de lei, pentru apa folosită în clădirile administrative şi unităţile miniere Livezeni, Lonea şi Lupeni, şi datează din anul 2015. Reprezentanţii CEH şi şeful ApaServ nu au ajuns la un consens pentru ca angajaţii să nu aibă de suferit prin tăierea apei, iar în zilele următoare şi reţeaua de canalizare ar putea fi blindată.


Vă recomandăm şi:

Noul baron al Văii Jiului, locul I la Senat. Cine este Cristian Resmeriţă, candidatul PSD care n-a avut emoţii la alegeri

Cel mai controversat politician hunedorean intrat în Parlament este Cristian Resmeriţă (36 de ani), fost deputat PSD din anul 2008, devenit în 2016 primar în Lupeni. A urmat la conducerea administraţiei din Valea Jiului după 16 ani în care municipiul a fost condus de tatăl său, Cornel Resmeriţă, baronul judecat pentru infracţiuni de corupţie. La alegerile parlamentare, Resmeriţă Jr. s-a aflat în fruntea listei PSD pentru Senat.

Catastrofa minieră în care au murit 53 de oameni. Mărturia tânărului salvat din infern: „Am 23 de ani şi nu vreau să mor”

Se împlinesc 36 de ani de la cea mai mare catastrofă minieră înregistrată în Valea Jiului, în ultima jumătate de secol. Cele două explozii succesive petrecute în 29 noiembrie, în mina Livezeni, s-au soldat cu moartea a 53 de oameni şi rănirea a peste 70.

FOTO Soarta tristă a Minei Petrila, închisă de un an. Ce s-a întâmplat cu ultimul vagonet de cărbune, pe care ortacii l-au scos din pământ, în lacrimi

A trecut un an de la închiderea Minei Petrila, una dintre cele mai vechi exploatări miniere din Valea Jiului, iar între timp investiţiile care să compenseze pierderea economică suferită de oraş au lipsit. În mina rămasă amintire chiar şi vagonetul - simbol, cu care a fost scoasă ultima tonă de cărbune, a avut o soartă tristă.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite