Banda de spărgători de vile care a terorizat municipiul. Hoţii recidivişti erau ajutaţi de un taximetrist

Banda de spărgători de vile care a terorizat municipiul. Hoţii recidivişti erau ajutaţi de un taximetrist

ARHIVĂ.

O bandă de hoţi a fost trimisă în judecată, fiind acuzată că în urma spargerilor date a produs pagube de peste 200.000 de lei. Hoţii nu se sfiau de câinii care păzeau locuinţele prădate, atacându-i.

Ştiri pe aceeaşi temă

Andrei Drăgoi (29 de ani) şi Ioan Ciurcui (29 de ani) zis Puşcărie, doi recidivişti din Hunedoara, au fost trimişi în faţa instanţei Judecătoriei Hunedoara, fiind acuzaţi de comiterea a ce puţin patru spargeri, în urma cărora au furat bunuri în valoare de peste 200.000 de lei. Gabriel Popandron (38 de ani) un taximetrist din municipiu, i-a ajutat pe cei doi, susţin procurorii, la comiterea infracţiunilor şi transportul mărfurilor furate. Procesul începe joi, 14 septembrie.

Drăgoi şi Ciurcuri se află în arest preventiv, Popandron în arest la domiciliu, iar alţi doi hunedoreni acuzaţi că i-au ajutat pe hoţi la unele dintre infracţiuni, sunt judecaţi în stare de libertate
În martie, cei trei au fost reţinuţi de poliţişti, după şase percheziţii, în urma cărora au fost recuperate mai multe bunuri, suma de aproximativ 100.000 lei şi un autoturism folosit la comiterea infracţiunilor.

În dimineaţa de 27 ianuarie 2017, Andrei Drăgoi şi Ioan Ciurcui au intrat, pe poarta lăsată descuiată, în curtea locuinţei unei familii din Hunedoara şi de aici, prin forţarea uşii de acces de pe terasă, au intrat în cele două dormitoare şi au furat mai multe bijuterii din aur şi argint, o tabletă, un parfum, un telefon, suma de 2.000 de lei, cauzând un prejudiciu total de 9.330 lei.

Lovitură după lovitură

În seara de 26 februarie 2017, Andrei Drăgoi şi Ioan Ciurcui, cu taxiul condus de Gabriel Popandron, s-au deplasat pe o stradă din Hunedoara unde, în timp ce Gabriel Popandron a asigurat paza zonei folosindu-se de autoturism, cei doi au escaladat gardul împrejmuitor, au pătruns în curtea locuinţei unui hunedorean si au încercat forţarea uşilor de acces. „Întrucât nu au reuşit, i-au solicitat telefonic lui Gabriel Popandron să aducă scule din autoturism, cu care au reuşit forţarea uşii de acces şi astfel au pătruns în interiorul locuinţei, de unde au sustras următoarele bunuri: un televizor marca Samsung Full HD Curved, în valoare de 2800 lei, un receiver tv, suma de 300 lei şi mai multe bijuterii, cauzând un prejudiciu total de 9.100 lei”, se arată în dosar.

În după-amiaza de 10 martie 2017, Andrei Drăgoi, purtând o haină de culoare bleumarin, închisă până în zona bărbiei, cu glugă, ce era trasă pe cap, având faţa acoperită până în zona ochilor şi pe mâini trase mănuşi, prin escaladarea gardului împrejmuitor din plăci de  beton, a intrat în curtea unor localnici din Hunedoara de unde, după ce a anihilat câinele de pază aflat într-un ţarc, pe o uşă lăsată descuiată a intrat în interiorul casei şi, dintr-un sertar a furat 50.000 lei, iar din alt sertar a luat suma de 700 lei, după care a părăsit imobilul.

În perioada 12 – 13 februarie, Andrei Drăgoi a pătruns în locuinţa unui afacerist din Hunedoara  de unde a sustras bani şi bijuterii din aur.

Recidiviştii care au speriat Hunedoara
Casele erau filate de hoţi, înainte de a fi prădate, iar taximetristul îi ajuta la transportul bunurilor. Asupra lui Andrei Drăgoi, poliţiştii au găsit 90.000 de lei, în urma percheziţiilor.  „De asemenea, el a achiziţionat cu suma de 8.000 euro autoturismul marca VW Scirocco, la câteva zile după comiterea unei sargeri. Gabriel Popandron a declarat că Andrei Drăgoi i-a solicitat să-i procure o armă letală cu glonţ, afirmând că are de gând să facă o intimidare în altă localitate decât cea de domiciliu, si i-a promis acestuia în schimb ca îi va achita toate datoriile”, se arăta în dosar. O parte din prăzile luate din casele jefuite erau pierdute la jocurile de noroc.
Cei doi spărgători sunt recidivişti, având mai multe condamnări pentru fulturi şi tâlhării. Autorităţile din Marea Britanie au emis pe numele lui Ioan Ciurcui un mandat european de arestare, acesta fiind acuzat de comiterea a două infracţiuni de jaf şi atac violent cauzator de vătămare corporală foarte gravă. Înainte de a se apuca de spargeri, Ioan Ciurcui a revenit în ţară pentru schimbarea actului de identitate, având intenţia de a părăsi din nou teritoriului României. Andrei Drăgoi fusese eliberat cu câteva luni înainte de a fi din nou capturat. Una dintre pedepsele primite în trecut număra zece ani de închisoare.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Căutători de comori dacice achitaţi după o anchetă de zece ani. Cum au motivat magistraţii decizia în celebrul dosar

Opt dintre cei zece inculpaţi într-unul dintre cele mai răsunătoare dosare ale traficului de comori dacice furate din Munţii Orăştiei îşi aşteaptă sentinţele definitive, la Curtea de Apel Alba Iulia. După zece ani de la punerea sub învinuire, alţi doi foşti căutători de comori, Laszlo Olah şi Remus Popa, au fost achitaţi. Magistraţii au arătat de ce au luat această decizie.

Pagube de 360.000 de lei, după jaful de la casa de schimb valutar din Hunedoara. Spărgătorii au acţionat „profesionist”

Patronul casei de schimb valutar din centrul Hunedoarei, care a fost jefuită în noaptea de joi spre vineri, susţine că au dispărut din seiful prădat de hoţi 360.000 de lei.

Culisele jafului din Castelul Corvinilor: trei săptămâni de anchetă fără rezultat pentru găsirea celor 170.000 de lei furaţi

Trei săptămâni au trecut de la spargerea din Castelul Corvinilor, iar ancheta s-a dovedit mai greoaie decât se aşteptau procurorii, deşi presupusul hoţ a fost trimis în arest preventiv. Doar 1% din prejudiciul de peste 170.000 de lei a fost recuperat, iar primăria riscă noi sancţiuni de la Poliţie dacă nu-şi va îmbunătăţi rapid sistemul de pază al monumentului istoric.

 

citeste totul despre: