Avram Iancu, românul care a cucerit Marea Neagră. Mesajul emoţionant după cursa de 700 de kilometri spre Istanbul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După aproape două luni de la începerea marii sale aventuri, Avram Iancu a înotat aproape 700 de kilometri în Marea Neagră şi a ajuns la destinaţie.

Avram Iancu a înotat în Marea Neagră pe o distanţă de aproape 700 de kilometri, de la Braţul Sulina, la strâmtoarea Bosfor, din Istanbul. Bibliotecarul din Petroşani a ajuns marţi la destinaţia pe care şi-a propus-o în urmă cu două luni, când a pornit în aventura dedicată Centenarului Marii Uniri.

„Am ajuns la destinaţia finală! Au fost 60 de zile! Au fost parcurşi 680 de kilometri, mai mult decât estimarea iniţială. La capătul cursei am înotat şi Strâmtoarea Bosfor, în întregime. A fost o cursă cu multe dificultăţi, pe toate planurile. Dacă ar fi să le înşir n-aş mai termina. Dar, oricât de multe ar fi fost, acestea pălesc în comparaţie cu sacrificiul lui Brâncoveanu şi al fiilor săi. În acest an unic în care sărbătorim împlinirea a 100 de ani de la Marea Unire a tuturor românilor, acesta a fost felul meu de a sărbătorii Centenarul. Totodată am dorit să transmit faptul că în lume există valori care transcend chiar şi moartea. Iar România are valori! Pentru că fiinţa ei este milenară! Mulţumesc lui Dumnezeu care a înzestrat poporul român cu un ADN puternic. Trăiască România!”, a scris Avram Iancu, pe pagina sa de Facebook.

Aventura epuizantă din Marea neagră

Avram Iancu a pornit în expediţia sa pe mare în 2 septembrie, de la Sulina. A înotat zilnic, fără costum de neopren prin apa învolburată şi rece a Mării Negre, în apropierea ţărmurilor României, Bulgariei şi Turciei.

avram iancu

„Doresc ca de unde s-a terminat o poveste, să începem o alta pentru a reaminti românilor deznădăjduiţi şi pentru a arăta lumii întregi că ADN-ul românesc este puternic! Marele Jules Verne a murit! Iar Pilotul de pe Dunăre rămâne în faţa unei bariere de netrecut, la gurile de vărsare ale Dunării în Marea cea Neagră. Povestea trebuie să meargă mai departe! Noi, cei vii, trebuie să ducem povestea mai departe. Noi avem obligaţia de a scrie poveşti de care copiii şi nepoţii noştri să fie mândri. Eu nu scriu poveştile cu stiloul ci cu braţele. Braţ după braţ, până la capăt!”, scria Avram Iancu, la începerea abenturii sale maritime.

Avram Iancu este născut la 18 februarie 1976 la Petroşani, este bibliotecar şi practică sportul de la vârsta de 10 ani. A devenit primul român care s-a încumetat să traverseze înot Canalul Mânecii, fără întrerupere şi fără costum de neopren, în 2016. Anul trecut, în 16 septembrie, după 89 de zile, a reuşit traversarea înot a Dunării, pe o distanţă de 2.860 de kilometri, de la un capăt la celălalt, fără costum de neopren. A pornit în aventura sa în 21 iunie, motivat de o carte scrisă de Jules Verne.


Vă recomandăm să citiţi şi:

VIDEO Românul Avram Iancu în faţa performanţei uimitoare. A ajuns la finalul cursei de aproape 3.000 de kilometri de înot pe Dunăre

Bibliotecarul Avram Iancu a devenit primul român care a traversat înot, fără costum de protecţie, Canalul Mânecii

FOTO Avram Iancu a fost primit ca un erou de români. Mesajul emoţionant al maratonistului de pe Dunăre

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite