Aventura de coşmar a unui bărbat venit din Scoţia în Moldova. Trădat de GPS, a ajuns în creierii munţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat întors din Scoţia în Moldova a fost salvat de pompieri după ce s-a rătăcit şi a rămas blocat cu maşina în mijlocul unei păduri din Munţii Poiana Ruscă, din cauza GPS-ului setat greşit.

Pompierii Detaşamentului Deva au fost chemaţi în ajutor, prin 112, de un bărbat rătăcit pe drumul DJ 708 D, din Ţinutul Pădurenilor.

„După o misiune dinamică de aproximativ 3 ore, turistul a fost găsit în apropierea satului Poieniţa Tomii. Temerarul le-a relatat pompierilor deveni că a pornit din Scoţia cu destinaţia Republica Moldova, iar în judeţul Hunedoara a setat GPS-ul să-l ducă la Chişinău, pe drumul cel mai scurt. Deşi se deplasa cu un autoturism off road, drumul cel mai scurt spre casă s-a dovedit un coşmar. Bărbatul a intrat în panică în momentul când nu a mai putut continua deplasarea, fiind blocat pe drumul acoperit cu un strat de zăpadă îngheţată”, a informat Anemona Doda, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului pentru Situaţi de Urgenţă Hunedoara.

Pompierii au verificat starea de sănătate a bărbatului, care a rezistat „eroic” la temperatura de -12 grade Celsius până la sosirea echipajului de salvare. Sprijiniţi de SVSU Veţel cu un tractor, pompierii militari au reuşit să scoată autoturismul din şanţ.

„După aşa o aventură, bărbatul şi-a continuat drumul spre casă decis să nu mai seteze niciodată GPS-ul pe Drumul cel mai scurt, în zone pe care nu le cunoaşte, ci pe traseul cel mai sigur”, a informat reprezentanta ISU Hunedoara.


Vă recomandăm să citiţi şi:

FOTO 10 ani de la dispariţia mocăniţei care lega Hunedoara de minele din munţi. Cum arăta în urmă cu un secol

VIDEO Alun, satul unic în lume cu drum, case şi biserică de marmură. Două maici au rămas în locul de vis unde s-a cioplit marmura pentru Casa Poporului

VIDEO Splendoarea satelor tăcute din Ţinutul Pădurenilor: „Oamenii mai ajung aici vara, adună flori pentru ceaiuri”

Hunedoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite