Autostrada Lugoj - Deva, probleme grave pe şantier: „Dealul Liliecilor“ a luat-o la vale după aproape doi ani de excavări

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dealul Liliecilor. FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.
Dealul Liliecilor. FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.

O alunecare de teren a fost semnalată pe şantierul Lotului IV al viitoarei Autostrăzi Lugoj – Deva, în zona dealului de la Şoimuş, în care au loc lucrări de excavare a versantului încă din primăvara anului 2017.

De doi ani, sute de muncitori lucrează aproape zilnic la excavarea versantului de la marginea satului Şoimuş, pentru a face loc unui sector de doi kilometri din Autostrada Lugoj – Deva.

Lucrările, derulate pe Lotul IV al viitoarei autostrăzi din vestul ţării, au acumulat o mulţime de probleme. Cea mai recentă dintre ele, vizibilă în mai multe filmări aeriene, este o alunecare de teren produsă zilele trecute, pe o porţiune în care sunt folosite utilaje la excavarea versantului, la construcţia sectorului de autostradă suspendat pe piloni şi la realizarea zidului de sprijin.

O filmare publicată de Ziarul Unirea arată cum s-a prăvălit o porţiune din „Dealul Liliecilor”, numit astfel după grota cu lilieci care a întârziat proiectul timp de peste un an.

Reprezentanţii Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere au susţinut că alunecarea de teren este de mici dimensiuni şi situaţia va fi rezolvată în termen.
Foto: ziarul Unirea/youtube

Imagine indisponibilă

„Solul este destul de instabil, când se sapă există şi acest risc pe care constructorii şi-l asumă, îl ştiu din studii de fezabilitate. Abordează în aşa fel lucrările astfel încât să minimizeze acest risc. Foarte important e că alunecarea nu a afectat corpul autostrăzii, s-a manifestat pe versant”, a declarat Alin Şerbănescu, purtătorul de cuvânt al CNAIR, potrivit Mediafax.

Până la finalul acestui an, lucările la Lotul IV al autostrăzii Lugoj – Deva ar putea fi realizate, potrivit estimărilor recente ale ministrului Transporturilor, Lucian Şova. Reprezentanţii asociaţiilor neguvernamentale care monitorizează proiectele mari de infrastructură susţin, însă, că abia în vara anului viitor, Lotul IV, de circa 22 de kilometri, va putea fi inaugurat. În prezent, aproape 400 de muncitori şi utilaje sunt mobilizaţi pe şantier, pe Dealul Liliecilor având loc cele mai complexe lucrări.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Autostrada imposibilă: 21 de kilometri sunt în şantier de patru ani, iar drumarii riscă rezilierea contractului

Încă un an aproape sterp pentru Autostrada Vestului: 15 kilometri deschişi din cei 70 promişi. Cum au avansat lucrările în 2017

VIDEO Marea provocare pe şantierul Autostrăzii Lugoj - Deva: excavarea versantului imens de pe malul Mureşului

Soarta incertă a Autostrăzii Lugoj - Deva. Problemele grave între constructorii spanioli şi CNAIR nu au fost rezolvate


 

Hunedoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite