Autostrada Deva – Ilia: trei mine antitanc au fost găsite pe viitorul şantier

Autostrada Deva – Ilia: trei mine antitanc au fost găsite pe viitorul şantier

Minele antitanc au fost detonate. ISU Hunedoara.

Aproape 20 de kilograme de trotil (TNT), porţionate în trei mine antitanc, au fost găsite în apropiere de municipiul Deva, de angajaţii companiilor care vor derula lucrările de proiectare şi construcţie a autostrăzii Deva – Ilia.

Ştiri pe aceeaşi temă

 

Minele antitanc, tip Mat – 46 N, cel mai probabil din vremea celui de-al doilea război mondial, au fost găsite în urma unor detecţii, în zona localităţii Bretea Mureşană. Explozibilii au forma unor discuri cu un diametru de 40 de centimetri, fiind realizate din metal. Pompierii şi pirotehniştii au fost chemaţi de urgenţă pentru a ridica minele antitanc, însă din motive de siguranţă au preferat distrugerea lor la faţa locului.

„Terenul din jurul minelor antitanc a fost blurat, prin construirea unor diguri cu o înălţime de aproximativ un metru, realizate din câteva zeci de saci cu nisip, amplasaţi de o echipa de pompieri de la Detaşamentul din Deva. Pentru distrugerea celor trei mine antitanc a fost utilizată o cantitate de un kilogram şi jumătate de trotil”, a declarat căpitanul Anemona Doda, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara.

Operaţiunile de detonare au fost realizate cu măsuri sporite de siguranţă. A fost întrerupt traficul rutier pe drumul judeţean din apropiere, iar zona a fost evacuată. În prezent, tronsonul de autostradă Ilia – Deva, de circa 22 de kilometri, se află în faza de proiectare.

Vă recomandăm şi:

Autostrada Deva – Ilia intră în şantier: un kilometru de drum va costa peste patru milioane de euro, fără TVA

VIDEO Autostrada Deva – Lugoj, motiv de nemulţumire: hunedoreni supăraţi că au primit preţuri derizorii pe terenuri

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările