Autostrada A1 s-a redeschis circulaţiei pe cei 15 kilometri blocaţi de o lună. Va prelua traficul greu de pe DN 7

Autostrada A1 s-a redeschis circulaţiei pe cei 15 kilometri blocaţi de o lună. Va prelua traficul greu de pe DN 7

FOTO: ARHIVĂ. DRDP Timişoara.

Traficul rutier pe sectorul Deva (Şoimuş) – Simeria Veche al autostrăzii A1 va fi reluat, după ce timp de peste o lună a fost oprit, pe durata lucrărilor la nodul rutier de la Şoimuş.

Ştiri pe aceeaşi temă

De vineri dimineaţă, potrivit estimărilor reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Hunedoara, va fi reluată circulaţia pe tronsonul de 15 kilometri Şoimuş – Simeria, al Autostrăzii A1 Deva – Sibiu. Astfel, va fi rezolvată problema ambuteiajelor de Drumul Naţional 7, între Deva şi Simeria Veche.

„Astăzi, începând cu ora 12, segmentul de autostradă dintre nodul rutier Şoimuş şi Simeria va fi redeschis traficului ca urmare a faptului ca Antreprenorul Asocierea Tehnostrade SRL - Spedition UMB SRL a finalizat realizarea conexiunii sectorului de autostradă Deva – Orăştie (aflat sub trafic) cu lotul 4 al autostrăzii Lugoj – Deva (în execuţie).Accesul pe autostrada A1 de pe DN 7 se va face în acelaşi mod ca înainte de închiderea circulaţiei prin nodul Şoimuş, iar accesul pe A1 din DN 76 se va face pe noile bretele ale nodului rutier Şoimuş, semnalizate corespunzător. De asemenea, coborârea de pe autostrada A1 se va face prin aceeaşi bretea, la fel ca înainte de închiderea sectorului de autostradă”, a informat Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Timişoara.

Închisă de o lună

Din 10 octombrie, circulaţia pe tronsonul de autostradă Deva – Simeria Veche, care a preluat traficul greu de pe drumul naţional, a fost oprită, pentru ca antreprenorii Lotului IV al viitoarei Autostrăzi Lugoj – Deva să poată lucra la conexiunea dintre cele două autostrăzi şi la nodul rutier de la Şoimuş.

Lotul IV al autostrăzii Lugoj - Deva, în lungime de 21 de kilometri, se află în şantier de la îceputul anului 2014 şi ar putea fi realizat până în vara anului viitor potrivit constructorilor, Asocierea Tehnostrade SRL - Spedition UMB SRL.

„Zona Şoimuş rămâne principalul front de lucru al antreprenorului de pe Lotul 4 al autostrăzii A1 Lugoj – Deva. În zona conexiunii dintre lotul aflat în construcţie şi autostrada Deva – Orăştie se realizează ultimele detalii privind asigurarea scurgerii apelor, s-a aşternut stratul de uzură pe breteaua de ieşire de pe autostradă, se montează parapetul direcţional şi panourile fono-absorbante, se remontează stâlpii de iluminat pe vechea bretea de acces, se execută semnalizarea rutieră şi se aplică marcaje rutiere. La versantul Şoimuş continuă lucrările de realizare a zidului de sprijin din pământ armat pe zona de rambleu, respectiv zidul de sprijin din beton armat fundat pe coloane pe zona de debleu. Totodată, se lucrează la umplutura rampei culeei 1 a viaductului care urcă pe versantul Şoimuş”, a informat Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Timişoara.


Vă recomandăm să citiţi şi:

VIDEO Alunecarea masivă a versantului pe şantierul Autostrăzii Vestului. Cât de serioasă este problema pe Lotul IV

VIDEO Autostrada Vestului. Drumarii explică situaţia de pe Lotul 3: „Lucrăm şi noaptea. Utilajele sunt acolo 24 din 24”

Autostrada Lugoj - Deva, probleme grave pe şantier: „Dealul Liliecilor“ a luat-o la vale după aproape doi ani de excavări

citeste totul despre: