Audieri încheiate la Înalta Curte: Traian Berbeceanu s-a declarat nevinovat

Audieri încheiate la Înalta Curte: Traian Berbeceanu s-a declarat nevinovat

Traian Berbeceanu. FOTO: D.G. Adevărul.

Fostul şef al BCCO Alba, Traian Berbeceanu va afla astăzi dacă rămâne în arest. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României judecă recursul declarat de fostul şef de la Crimă Organizată, la decizia prin care acesta şi doi oameni de afaceri au fost arestaţi preventiv. Audierile celor trei inculpaţi s-au încheiat.

 

Traian Berbeceanu şi cei doi oameni de afaceri arestaţi preventiv în dosarul DIICOT au fost aduşi în această dimineaţă în faţa completului de judecată al instanţei supreme. Audierile celor trei inculpaţi, care au cerut să fie puşi în libertate, s-au încheiat la orele amiezii. Traian Berbeceanu a declarat în faţa instanţei că este nevinovat, faţă de acuzaţiile aduse. „Mi-am exercitat meseria cu onestitate”, a declarat Berbeceanu.

Procuroriii cer respingerea recursului declarat de Traian Berbeceanu şi de soţii Biriescu, la propunerea de arestare preventivă formulată pe numele lor de Curtea de Apel Alba Iulia. În cursul zilei de astăzi, magistraţii de la Înalta Curte vor lua decizia finală. Traian Berbeceanu a condus în ultimii opt ani Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba. Este acuzat de favorizarea membrilor unor grupări infracţionale. Soţii Biriescu au afaceri în judeţul Hunedoara. Au fost acuzaţi de infracţiuni economice. Procurorii au precizat că Anişoara şi Titus Biriescu beneficiau de protecţia fostului comisar şef al BCCO Alba.

Joi, 24 octombrie, Traian Berbeceanu a fost arestat preventiv de magistraţii Curţii de Apel Alba Iulia, într-un dosar în care este pus sub învinuire pentru favorizarea infractorilor, sprijinirea unui grup infracţional, omisiunea sesizării organelor judiciare, mărturie mincinoasă, fals în declaraţii, într-un dosar în care sunt învinuiţi mai mulţi oameni de afaceri din judeţele Hunedoara şi Alba, dar şi viceprimarul Devei, Ovidiu Moş. Alături de Berbeceanu au mai fost arestaţi doi oameni de afaceri din judeţul Alba. Recursul declarat de inculpaţi este judecat miercuri, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României.

Traian Berbeceanu este învinuit că a sprijinit trei grupări infracţionale.
Potrivit procurorilor, prima grupare căreia comisarul BCCO Alba i-ar fi oferit protecţie a fost înfiinţată în 2003 de soţii Biriescu. Aceştia se ocupau de comercializarea ilegală a produselor petroliere şi s-ar fi sustras de la plata impozitelor către bugetul de stat. Au administrat circa 20 de firme fantomă, angrenate în fraude tip carusel.

A doua grupare aflată, susţin procurorii, sub protecţia şefului de la Crimă Organizată a fost înfiinţată de Alin Simota şi locotenentul său, Cristian Litera. Procurorii DIICOT susţin că interlopul Cristian Litera, fost bodyguard al patronului clubului Jiul Petroşani, a devenit în 2004 informator al lui Berbeceanu. Aceasta după ce fusese prins făcând trafic de droguri.

De asemenea, baronii fierului vechi din Hunedoara, judecaţi pentru fraude economice de aproape două milioane de euro, au fost, susţin procurorii DIICOT, în relaţii de încredere cu Traian Berbeceanu. Acesta l-ar fi anunţat pe unul dintre ei că va fi ridicat de DIICOT.

După ce Berbeceanu a fost pus sub învinuire, apropiaţii săi au dat publicităţii o scrisoare a acestuia, în care şeful de la Crimă Organizată îi prezenta pe cei care ar fi vrut îndepărtarea lui din fruntea structurii. Printre duşmanii lui Berbeceanu se numără, potrivit declaraţiilor acestora din scrisoare, procurori ai DIICOT, dar şi membrii cunoscuţi ai lumii interlope din judeţul Hunedoara.

Vă recomandăm şi:

EXCLUSIV VIDEO Soţia „Comisarului Cattani” despre ziua arestării: „I-am spus copilului că Traian e în străinătate”

FOTO Duşmanii lui Traian Berbeceanu. Cine sunt cei pe care şeful de la Crimă Organizată îi acuză că i-au vrut capul

VIDEO Traian Berbeceanu a fost reţinut. Ce mesaje îi transmit hunedorenii „justiţiarului” de la BCCO

FOTO Traian Berbeceanu şi Codruţa Kovesi, în prima lovitură dată jefuitorilor combinatului. Povestea mafiei fierului, salvată de amorţeala justiţiei

FOTO VIDEO Traian Berbeceanu a fost ridicat de mascaţi. Declaraţie şocantă a şefului BCCO Alba despre dosarul său

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: