Au început reparaţiile pe drumul spre Poiana Pelegii din Retezat, locul interzis maşinilor din 2018. Când va fi deschis

Au început reparaţiile pe drumul spre Poiana Pelegii din Retezat, locul interzis maşinilor din 2018. Când va fi deschis

FOTO: Parcul Naţional Retezat National Park / Facebook.

Singurul drum accesibil autoturismelor din Parcul Naţional Retezat va fi redeschis circulaţiei după aproape doi ani. Au loc reparaţii pe cei 20 de kilometri ai drumului de munte Lacul Gura Apelor – Poiana Pelegii.

Ştiri pe aceeaşi temă

În luna august, cel mai probabil, turiştii care se îndreaptă spre Parcul Naţional Retezat vor putea circula cu maşinile până la Poiana Pelegii. Au început reparaţiile pe drumul de munte din inima Retezatului.

„Se lucrează pe tronsonul Brazi - Gura Apei, unde se repară gropile, se îndepărtează bolovanii căzuţi pe carosabil. Drumul este accesibil cu orice tip de maşină, condus cu atenţie sporită. Se lucrează şi pe tronsonul Gura Apei - Poiana Pelegii, la refacerea drumului, deşi mai este mult de muncă, unele porţiuni fiind grav afectate de râu. Drumul Gura Apei - Poiana Pelegii momentan rămâne închis circulaţiei publice”, au informat reprezentanţii Parcului Naţional Retezat, care au publicat imagini cu zonele unde au loc reparaţii. Sectorul pe care au loc lucrări se află în grija Romsilva.

Pe un alt tronson, aflat în administrarea Consiliului Judeţean Hunedoara lucrările de reparaţii, de îndepărtare a stâncilor căzute pe drum şi de stabilizare a terasamentulu vor începe în zilele următoare, potrivit reprezentanţilor CJ Hunedoara. Vor fi impuse restricţii de circulaţie, iar şoferii maşinilor cu masa mai mare de 3,5 tone nu vor mai putea folosi drumul judeţean.

De la începutul anului trecut, Drumul Judeţean 685 dintre Barajul Gura Apelor şi Poiana Pelegii a fost închis traficului rutier, din cauza stării proaste a acestuia. După închiderea singurului drum accesibil autoturismelor din Parcul Naţional Retezat, natura şi-a intrat în drepturi pe sectorul de 20 de kilometri. Izvoarele din Retezat şi-au croit loc pe mai multe porţiuni şi au acoperit calea prin pădure. În alte locuri, arborii prăbuşiţi în timpul furtunilor au ascuns vechiul drum şi l-au făcut de nerecunoscut. Numărul turiştilor care urcă în Parcul Naţional Retezat pentru a vizita Lacul Bucura a scăzut drastic după închiderea drumului, însă mulţi iubitori de munte se declară bucuroşi. Turiştii comozi care foloseau drumul pentru a ajunge în Poiana Pelegii lăsau în urma lor tone de gunoaie, la care se adăuga poluarea produsă de gazele de eşapament. La capătul acestui drum, se dezvăluie una dintre cele mai importante atracţii turistice ale Parcului Naţional Retezat: Poiana Pelegii, un loc campare aflat la circa o oră şi jumătate de mers spre Lacul Bucura, cel mai întins din Masivul Retezat.


Vă recomandăm să citiţi şi:

VIDEO Paradisul animalelor sălbatice în Parcul Naţional Retezat. Ce au surprins camerele video de monitorizare

VIDEO Povestea tristă a taberei şcolare de la Brădăţel. A fost locul vacanţelor de basm din Retezat pentru mii de copii 

VIDEO Vânătoarea regală în Retezat care a făcut istorie. Ce monument i-au ridicat românii prinţului Rudolf şi cum şi-au protejat animalele de armele nobililor

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările