Au fost premiaţi cei mai buni pompieri şi paramedici. Cum s-au făcut remarcaţi

Au fost premiaţi cei mai buni pompieri şi paramedici. Cum s-au făcut remarcaţi

Premianţii ISU Hunedoara.

Cei mai buni pompieri ai anului 2017, în Hunedoara, au fost premiaţi, la Ziua pomierilor din România, eveniment ce aniversează 169 de ani de la Luptele din Dealul Spirii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Sărbătoarea pompierilor din România a fost celebrată cu o zi mai târziu, după ce marţi şi miercuri, forţe impresionante au participat la stingerea incendiului care a mistuit o fabrică de uleiuri esenţiale din Orăştie. Evenimentul a avut loc la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara, iar cu această ocazie au fost premiaţi cei mai buni pompieri şi paramedici.

Pompierul anului 2017
Florin Ocolişan, de la Detaşamentul de Pompieri Deva a primit titlul de Pompierul anului 2017. „A dat dovadă de curaj, spirit civic şi empatie când şi-a salvat vecinul căzut într-o fântână, adâncă de peste opt metri”, a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara.

Pompierul ştia că până la sosirea echipajului de intervenţie de la Detaşamentul Deva, starea bărbatului ar fi putut deveni critică şi a decis să coboare în fântână fiind asigurat cu o coardă de localnici. După ce a evaluat starea de sănătate a bărbatului şi s-a asigurat că victima poate fi extrasă în condiţii de siguranţă a realizat un ham de extracţie din coardă şi a reuşit, cu ajutorul localnicilor, să scoată victima la lumină. Bărbatului i-au fost acordate măsuri de prim ajutor iar după sosirea echipajelor de intervenţie a fost transportat cu o ambulanţă în stare stabilă la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului din Deva.

Echipajul de prim ajutor al anului 2017 a fost ales Detaşamentul Petroşani, care s-a remarcat într-o misiune delicată. „Într-o zonă montană greu accesibilă, după parcurgerea pe jos a unui traseu de aproximativ 10 km, paramedicii au asistat la naşterea unei fetiţe şi au asigurat condiţiile de siguranţă pentru ea şi pentru mamă”, a informat ISU Hunedoara.

Paramedicul anului 2017 a fost ales Aurelian Mureşan, un pompieri din Deva care a acţionat, în timpul liber, pentru salvarea a trei persoane implicate într-un accident rutier în judeţul Braşov.

Echipajul de descarcerare al anului 2017
Premiul pentru cel mai bun echipaj de descarcerare al anului 2017 i-a fost oferit unei echipe a Secţiei de Pompieri Ilia. Una dintre cele mai dificile intervenţii la care a participat s-a consumat la începutul lunii aprilie, pe DN 7, în localitatea Leşnic, un accident cu cinci răniţi.
Echipajul de pompieri al anului 2017 este echipa Detaşamentului Deva „Aceşti pompieri au intervenit la numeroase incendii, acţiuni de îndepărtare a efectelor fenomenelor meteo periculoase şi salvări ale unor persoane aflate în situaţii critice”, a informat ISU Hunedoara. Subunitatea cu cele mai complexe intervenţii în anul 2017 a fost cea din Petroşani.


Vă recomandăm să citiţi şi:

VIDEO Incendiu catastrofal la fabrica de uleiuri. Un cartier este evacuat, din cauza pericolului. „Au fost mai multe explozii”

Pompierii fac eforturi disperate pentru a stinge un incendiu mistuitor care a izbucnit la o fabrică de uleiuri din Orăştie. Cel puţin cinci oameni au fost răniţi, dintre care unul este în stare gravă. Potrivit martorilor, după izbucnirea flăcărilor au avut loc mai multe explozii. Peste 300 de oameni au fost evacuaţi din blocurile de la marginea Orăştiei.

Afaceri puse pe butuci de incendiul violent din zona industrială a Orăştiei

Zeci de pompieri au fost implicaţi în acţiunile de stingere a unui incendiu violent care aseară a cuprins mai multe clădiri din zona industrială a municipiului Orăştie. ISU Hunedoara nu a stabilit deocamdată împrejurările producerii incendiului, însă potrivit instituţiei, pagubele sunt foarte mari.

VIDEO Incendiu violent în Orăştie. Flăcările au cuprins două depozite, de peste 1500 de metri pătraţi

Depozitele unor firme din zona industrială a municipiului Orăştie au fost mistuite de flăcări. De mai multe ore, pommpierii sunt implicaţi în acţiunile de stingere a incendiului izbucnit în această seară.

citeste totul despre: