Operatorii 112, sunaţi să fie înjuraţi. Trei sferturi dintre apelurile la numărul de urgenţă au fost false

Operatorii 112, sunaţi să fie înjuraţi. Trei sferturi dintre apelurile la numărul de urgenţă au fost false

Numărul de telefon 112 trebuie folosit doar în cazuri de urgenţă. D.G.

Aproape 350.000 de apeluri au fost înregistrate la Serviciul de Urgenţă 112, în judeţul Hunedoara, în cursul anului trecut. Cele mai multe s-au dovedit a fi false. Un singur hunedorean a fost amendat pentru alarmarea falsă a autorităţilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

 

Poliţiştii au sancţionat un singur hunedorean pentru alarmarea falsă a autorităţilor, prin numărul de telefon 112. În schimb, peste 70 la sută dintre cele 345.310 apeluri înregistrate de operatorii Serviciului 112 au fost false, potrivit Serviciului de Telecomunicaţii Speciale.

„Multe persoane sună fără a avea o urgenţă, se interesează despre evenimente care se petrec în localitatea lor, adresează injurii operatoarelor, râd, pun muzică sau nu vorbesc. Se solicită informaţii despre numere de telefon, se cere legătura cu diverse instituţii sau persoane publice ori se solicită sfaturi medicale”, a precizat colonelul Adrian Fulea, purtătorul de cuvânt al Serviciului de Telecomunicaţii Speciale.

Două treimi din apelurile înregistrate la 112, au fost ale unor persoane care au avut nevoie de intervenţia echipajelor de Ambulanţă, restul fiind redirecţionate către Poliţie, Pompieri şi Jandarmi. „Autorităţile fac apel la cei care sună abuziv să nu încarce inutil liniile de urgenţă 112, întrucât un apel fals poate duce la pierderea unei vieţi. La 112 se sună doar atunci când aveţi cu adevarat o urgenţă, au adăugat reprezentanţii STS.

Vă recomandăm şi:

Mărturia poliţistului rănit într-un flagrant periculos: şi-a pus în pericol viaţa pentru a opri un traficant

Apostolul lui Arsenie Boca în Valea Jiului. Octavian Pătraşcu l-a condus pe ultimul drum pe părintele de la Prislop

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările