Atenţionare meteo de furtuni, grindină şi vijelii. Ce măsuri au anunţat autorităţile pe durata Codului Galben

Atenţionare meteo de furtuni, grindină şi vijelii. Ce măsuri au anunţat autorităţile pe durata Codului Galben

Sunt anunţate ploi şi vijelii puternice în Hunedoara. FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.

Ploi torenţiale, descărcări electrice, grindină şi vijelii sunt anunţate în următoarea perioadă în regiune. Autorităţile anunţă primele măsuri pentru a preîntâmpina consecinţele grave.

Ştiri pe aceeaşi temă

Judeţul Hunedoara se află sub cod galben de ploi şi vijelii în intervalul 20 septembrie, ora 11.00 – 21 septembrie, ora 21.00.

Instabilitatea atmosferică va fi accentuată şi se va manifesta prin averse torenţiale, căderi de grindină şi descărcări electrice. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi 25-30 l/mp. Temporar, vântul va avea intensificări cu viteze care, la rafală, vor atinge 55-60 km/h, iar în timpul ploilor, vor fi rafale de peste 65-70 km/h şi vijelii, a informat Primăra Deva.

Primăria, împreună cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara, a instituit serviciul de permanenţă, în vederea monitorizării situaţiei şi pentru a preîntâmpina eventualele consecinţe ale fenomenelor naturale, au informat reprezentanţii instituţiei.


Vă recomandăm să citiţi şi:

VIDEO Imagini de coşmar după o vijelie puternică. Vântul a bătut cu 90 km/h şi a provocat un dezastru în cartiere

O vijelie de 30 – 40 de minute a produs distrugeri însemnate în Hunedoara şi Deva. Mai multe acoperişuri şi chiar zidul din BCA al unui bloc de locuinţe s-au prăbuşit sub presiunea vântului puternic.

FOTO Plan roşu activat la accidentul rutier grav al unui microbuz. 13 oameni au ajuns în spital, după impactul violent

Un accident rutier grav a avut loc pe Drumul Naţional 66, în localitatea Aninoasa, din Valea Jiului. Un microbuz şi un autoturism s-au ciocnit, iar 13 oameni au fost răniţi. A fost activat planul roşu de intervenţie.

VIDEO Noaptea de coşmar a unui oraş întreg. Cum arată dezastrul de la fabrica de uleiuri după ore de luptă cu flăcările

Operaţiunile de stingere a incendiului de pe platforma industrială din Orăştie continuă şi în timpul nopţii. La peste şapte ore de când flăcările au cuprins o fabrică de uleiuri, focul nu a fost stins, peste 40 de pompieri intervin la locul incendiului, iar aproape 400 de oameni au fost evacuaţi.

citeste totul despre: