Atenţie, şoferi de pe Autostrada A1: pericole neaşteptate pândesc la tot pasul. CNAIR pusă la plată după accidentul cu un urs

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Au fost montate indicatoare de avertizare pe A1. FOTO: DRDP Timişoara/
Au fost montate indicatoare de avertizare pe A1. FOTO: DRDP Timişoara/

Şoferii sunt sfătuiţi să circule cu prudenţă pe Autostrada A1, din vestul ţării, din cauza animalelor sălbatice. CNAIR a pierdut, recent, un proces cu un şofer care a spulberat un urs pe autostradă.

Pe Autostrada A1 au apărut indicatoarele prin care şoferii sunt atenţionaţi să circule cu prudenţă, existând riscul ca animalele sălbatice să intre pe carosabil. CNAIR şi-a luat măsuri de prevedere, mai ales că a pierdut deja un proces cu un şofer care a lovit un urs, în apropiere de Sibiu.

„Pe sectorul de autostradă A1, între Ilia şi Holdea, au fost montate indicatoare de avertizare a pericolului prezenţei animalelor. Reamintim! Circulaţia pe Lotul 3 Lugoj – Deva, între Ilia şi Holdea, se face cu restricţii de viteză şi tonaj. Restricţiile de viteză au fost impuse şi din cauza posibilei prezenţe a animalelor. Aceste restricţii de viteză sunt: viteza maximă de până la 80 km/h; viteza maximă de 50 de km/h, când partea carosabilă este acoperită cu polei, gheaţă, mâzgă sau circulaţia pe durata ploilor torenţiale; viteza maximă de 60 de km/h pe zona podului peste râul Mureş (rampe şi pod principal, între km 68+500 şi km 69+500), pe zona podurilor de pe autostradă de la nodul Ilia (poduri şi rampe între km 76+100 şi km 77+000), respectiv pe zona podului de pe autostradă de la nodul Dobra (pod principal şi rampe între km 67+000 şi km 67+500).”, a anunţat Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Timişoara.  

Nevoia de prudenţă pe Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva este explicată prin modul în care a fost executat gardul împrejmuitor al autostrăzii, dar şi prin faptul că traseul autostrăzii străbate întinderi mari de pădure. „Există zone unde este necesară completarea cu plasă, unde gardul nu este complet închis ori nu este îngropat şi animalele mici pot trece pe sub acesta. Deficienţele au fost menţionate în expertiza tehnică. Este unul dintre motivele pentru care, încă de la deschiderea lotului, în 23 decembrie 2019, s-au anunţat restricţiile de viteză menţionate”, au completat reprezentanţii DRDP Timişoara. Pe Autostrada Deva – Lugoj (Lotul 3 şi Lotul 4) au fost construite trei ecoducte pentru a facilita trecerea carnivorelor mari (lup, urs şi râs), iar alte două vor fi realizate pe Lotul 2 al autostrăzii.

CNAIR, pusă la plată din cauza urşilor de pe Autostradă

Indicatoare de avertizare cu privire la animalele sălbatice pot fi văzute şi pe tronsonul Deva – Sibiu al Autostrăzii A1. Aici a avut loc şi unul dintre cele mai grave accidente provocate de prezenţa sălbăticiunilor pe autostradă. În 20 august 2018, în jurul orelor 5:10, o femeie care se deplasa pe autostrada A1 pe direcţia Sibiu-Deva cu autoturismul, la km 262 a lovit un urs care i-a sărit în faţa maşinii şi pe care nu l-a putut evita.

După o spaimă cumplită, femeia a reuşit să oprească autoturismul în care se afla cu tatăl său. Cei doi nu au avut vătămări corporale grave, dar ursul a murit. Autoturismul a suferit mai multe avarii, iar recent, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a fost obligată printr-o sentinţă definitivă dată de Tribunalul Hunedoara să achite reclamantei daune de peste 10.000 de lei pentru pagubele suferite.

Autostrada A1 Nădlac – Bucureşti măsoară 580 de kilometri, fiind cea mai lungă din ţară. A1 începe din Bucureşti şi asigură ieşirea spre frontiera cu Ungaria la Nădlac, traversând oraşele Piteşti, Sibiu, Deva, Lugoj, Timişoara şi Arad. În prezent, circa 400 de kilometri (70 la sută) din lungimea autostrăzii se află în exploatare, 9 la sută în şantier şi 21 la sută în planificare sau proiectare. După deschiderea Lotului 3 al autostrăzii Lugoj - Deva vor mai rămâne de executat Secţiunea Margina – Holdea, de circa 10 kilometri, şi Autostrada Sibiu - Piteşti, de 122 de kilometri.


Vă recomandăm să citiţi şi:

VIDEO Marea provocare pe şantierul Autostrăzii Lugoj - Deva: excavarea versantului imens de pe malul Mureşului

Soarta incertă a Autostrăzii Lugoj - Deva. Problemele grave între constructorii spanioli şi CNAIR nu au fost rezolvate

Proiectul eşuat al şoselei din parcurile naţionale între Valea Jiului şi Herculane. Ce se va întâmpla cu drumul naţional

VIDEO Cea mai spectaculoasă şosea din Munţii Orăştiei. Povestea drumului care duce la satul din nori şi spre poiana în care ar fi murit Decebal

Hunedoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite