Arsenie Boca, despre sexul în timpul sarcinii: „Copiii lor se vor deda, de mici, la curvie, incesturi şi zoofilie“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În învăţăturile atribuite duhovnicului Arsenie Boca se găseşte şi un capitol destinat femeilor care au relaţii sexuale în timpul sarcinii. Părintele crede că, pentru greşeala lor, copiii vor fi înclinaţi spre sexualitate şi desfrânare, iar problemele de comportament îi vor copleşi.

O serie de sfaturi despre urmările relaţiilor sexuale în vremea sarcinii au fost publicate în volumul “Din învăţăturile părintelui Arsenie Boca: Tinerii, familia şi copiii născuţi în lanţuri” şi îi sunt atribuite duhovnicului Arsenie Boca. „Orice fel de desfrânare e o putrezire înceată... ca gunoiul care arde... şi scurtează zilele omului. Cu atât mai mult dea din vremea sarcinii femeii”, se arată în volumul atribuit părintelui Arsenie Boca.

Fostul stareţ al mănăstirilor Prislop şi Brâncoveanu i-ar fi sfătuit pe oameni să păzească nepătată sarcina, căci orice legătură trupească peste copilul din pântece e rea. Se întipăresc în copil toate poftele părinţilor, arăta Arsenie Boca.

„De îndată ce oferi sufletului - de la Dumnezeu venit - o temniţă întunecoasă, peste care ai semănat toate relele, va covârşi omul cel dinafară pe cel dinăuntru. Şi chiar dacă Dumnezeu l-a trimis cu destinaţia de a fi preot, el fiind încărcat cu păcate, temniţa de pe el îl va strivi şi el va fi neputincios, ca să nu zic necredincios. El nu va avea puterea sa propovăduiască cu toată puterea cuvântului lui Dumnezeu. Mai mult va fi spre sminteală. Va predica apă şi el va bea vin”, îndruma Arsenie Boca.

Copii, predispuşi la sexualitate

Potrivit călugărului, sexul în timpul sarcinii afectează sănătatea noului născut. Copii care provin din familiile care încalcă îndrumarea de a nu întreţine relaţii sexuale în timpul purtării sarcinii vor fi îndărătnici şi înclinaţi spre sexualitate.

“Când soţul nu dă pace sarcinii (zice că el nu poate sau nu vrea sau nu se declară stăpân pe legile naturii), atunci copiii vin pe lume cu predispoziţii precoce spre sexualitate. Aceasta îi face îndărătnici şi foarte greu educabili (sunt certaţi cu disciplina; unii genetic prezintă cromozomul criminalităţii - circumstanţe atenuante în justiţie). Fug de la şcoală şi încep aventurile. Deci, tot în răspunderea soţului se soldează şi aceste necazuri. Explicaţia biologică: au crescut în mediul uterin hrăniţi cu sânge prea îmbibat cu progesteron, hormon sexual masculin”, este sfatul dat de Arsenie Boca, potrivit autorilor volumului “Din învăţăturile părintelui Arsenie Boca: Tinerii, familia şi copiii născuţi în lanţuri”.

Copilul moşteneşte apucăturile mamei din lunile de sarcină

Vremea oprită cu mare asprime este toată vremea sarcinii, precum şi toată vremea alăptării, susţinea părintele Arsenie Boca, în lucrările sale, publicate în volumele de învăţături creştine.

„Iată pentru ce e oprită toată vremea sarcinii: O dată, pentru că nu mai are rost. Apoi, pentru că toate simţirile celor doi părinţi, dar mai ales ale mamei, prin care trece în vremea aceea, se întipăresc cu deosebire, în mugurele ce s-a plămădit. Deci iată o mare cheie a lucrurilor: precum au fost purtările şi toate simţămintele mamei în vremea celor nouă luni, aşa va fi şi moştenirea copilului ce se va naşte pe toată viaţa sa”, afirma Arsenie Boca, potrivit autorilor cărţii “Din învăţăturile părintelui Arsenie Boca: Tinerii, familia şi copiii născuţi în lanţuri”.

Incest şi zoofilie

Unele dintre sfaturile date de duhovnic au explicaţii mai puţin obişnuite. „Dacă părinţii i-au tulburat tocmirea cu fărădelegea desfrânării, aceasta se va întipări într-însul cu tărie mare. Iar când se va naşte, până nu ajunge să priceapă se va juca cu sora „de-a mirele cu mireasa sa", şi încă de la şapte ani. Mai târziu va încerca la dobitoace sau se va deda la curvie cu mâna, pe urmă la curvie în toată regula, patimi care-i vor omorî milioane de celule nervoase. Şi de nu se va întâlni cu cineva care să-i cunoască boala, pe la vârsta căsătoriei ajunge în doaga nebuniei. Despre sporul la carte nici nu mai vorbesc, patima aceasta le tâmpeşte mintea, căci începe să se poată face de pe la 14 ani. Iar dacă nu i se dă de leac, nu lasă pe om nici la 70 de ani. Toate patimile slăbesc puterea de împotrivire a sufletului, pustiind şi trup şi suflet şi pierzându-le pentru veşnicie. Cei ce pătimesc de aceasta, întâi să se tămăduiască apoi să se căsătorească”, afirma părintele de la Prislop.

Vremea alăptării, ţinută curată

În ce priveşte vremea alăptării, potrivit învăţăturilor date de călugăr, aceasta trebuie ţinută la fel de curată, pentru că pruncul este încă foarte legat de mamă. Relaţiile sexuale dintre soţi nu sunt indicate, potrivit fostului călugăr, în această perioadă: „Dar şi vremea alăptării trebuie ţinută curată, că încă e legat de mamă şi de purtările ei. Apoi nu poate rodi copil nou, pentru ca nu-şi poate împărţi sângele în trei părţi şi toate să meargă bine: o parte cu laptele, alta pentru sine şi a treia pentru cel de pe cale”.

Copiii îndărătnici, neascultători, necredincioşi şi desfrânaţi provin din familiile care încalcă sfatul de nu întreţine relaţii sexuale în vremea în care mama poartă în pântece pruncul. Unele urmări pentru aceste familii sunt groaznice, afirma Arsenie Boca.

„În vremea sarcinii nu te-ai păzit de bărbat, de aceea mulţi copii se nasc morţi sau mor de tineri sau dacă trăiesc alunecă în curvie, pentru că s-a întipărit pecetea curvească pe ei încă din pântecele mamei lor. Luaţi aminte, părinţilor, ca nu e glumă cu viaţa copiilor pe care îi aveţi, sau vreţi să îi aveţi: sunteţi răspunzători de ei şi de toată viaţa lor. Păziţi, despre latura poftirii trupeşti, frica şi cuviinţa creştinească şi nu vă amăgiţi de trup, de vreţi să vă bucuraţi de copiii voştri, iar de nu, aşa vor spori relele, încât va junghia fiul pe tată-său şi va sugruma fiica pe mamă-sa!”, este un alt sfat dat de duhovnic.

Copiii se maturizează prea devreme

Părintele adăuga sfaturilor date credincioşilor şi povestea unui tată, necăjit din cauza înclinaţiei fiului său spre curvie.

„Unui tată care se plângea de căderea fiului său în desfrânare şi care i-a adresat întrebarea: «Cum s-a putut ca să ajungă fiul meu un aşa desfrânat prăpădit?», părintele i-a răspuns: «Dacă ai curajul sa asculţi, ascultă: - Animalele dau pace femelei în timpul sarcinii şi nu o tulbură. Oamenii însă nu. Bărbaţii cred că au drepturi nelimitate şi profită de sarcina femeii spre o sexualitate care o tulbură şi pe ea şi pe copilul ce prinde viaţă. Acum au loc şi bune şi rele: toate impresiile biologice şi artificiale, nenaturale, se înscriu ca posibilităţi în pruncul care are să vină în lume. Copilul se trezeşte de mic cu preocupări sexuale, care se maturizează mai devreme decât posibilităţile de frânare ale creierului şi deci iată cine e vinovat.» Tatăl a pus capul în pământ şi a plecat fără să mai zică nimic", scriau autorii cărţii “Din învăţăturile părintelui Arsenie Boca: Tinerii, familia şi copiii născuţi în lanţuri”.

Sfaturi pentru viitorii părinţi

Duhovnicul susţinea că efecte la fel de tuburătoare pentru starea de sănătate a copilului are şi consumul de alcool, de către bărbat, iar explicaţia dată este următoarea: „Dacă 6 grame de alcool la litrul de sânge au puterea să sudeze o mulţime de spermatozoizi câte doi cap în cap, fără să le tulbure viaţa, atunci ce vom zice de beţivii notorii? Iată ce se întâmplă: aceşti monştri masculini au două cozi, deci o capacitate dublă de mişcare. Ajunşi ca atare în organismul femeii, caută febril ovulul, până şi la trompă şi acolo îl fecundează; oul format nelalocul lui creşte astfel normal, dar trebuie extirpat cu trompă cu tot. Aşa se instalează sterilitatea, condiţie suficientă de dezechilibru, până la faze clinice”, afirma părintele de la Prislop.

„Generaţia de acum să priceapă aceste lucruri: ori se leapădă de păcate, ori va vedea ce zile vor veni”, se adresa duhovnicul Arsenie Boca viitorilor părinţi.


Vă recomandăm şi:

Arsenie Boca şi Mişcarea Legionară: „Le-am dat sfatul insistent să renunţe la pistol, la răzbunare şi la alte păcate”

Arsenie Boca a ajuns în închisorile regimului comunist în urma acuzaţiilor privind legăturile sale cu Mişcarea Legionară. A fost urmărit ani întregi de Securitate, iar anchetatorii săi au adunat numeroase mărturii privind sprijinul pe care călugărul l-ar fi acordat legionarilor. În ciuda presiunilor exercitate asupra lui, Arsenie Boca a negat întotdeauna apartenenţa la Mişcarea Legionară sau vreo altă implicare politică.

Secretul lui Arsenie Boca: femeia care a stat 40 de ani lângă el. Cutremurătoarea poveste a Zamfirei, tânăra pe care duhovnicul nu a lăsat-o să se omoare

Ucenica lui Arsenie Boca, maica Zamfira îşi are locul de veci la Mănăstirea Prislop, alături de mormântul părintelui. I-a fost alături timp de peste 40 de ani, din primele zile în care a ajuns la mănăstire şi până la moartea duhovnicului. Povestea ei de viaţă este cutremurătoare. Potrivit unor mărturii, a fost salvată de la moarte de părintele Arsenie Boca şi, la rândul ei, a fost ucenica şi “îngerul păzitor” al acestuia.

Fotografii unice de la înmormântarea părintelui Arsenie Boca au fost publicate în premieră după 25 de ani

Două fotografii rare care înfăţişează înmormântarea părintelui Arsenie Boca la Mănăstirea Prislop (Hunedoara) au fost publicate în premieră, la 25 de ani de moartea duhovnicului.

Zece învăţături ale părintelui Arsenie Boca despre ispită: "Avem sămânţa ei în noi din cauza poftei trupeşti în care am fost zămisliţi"

Au trecut mai bine de 25 de ani de la moartea părintelui Arsenie Boca, iar între timp duhovnicul a devenit un adevărat fenomen al ortodoxiei. Pelerinaje impresionante au loc în fiecare sfârşit de săptămână la mănăstirea Prislop, unde se află locul său de veci, iar învăţăturile sale au ajuns la fel cunoscute ca personalitatea sa. Unele dintre ele au menirea să îi ajute pe oameni să nu cadă pradă ispitelor.

Zece profeţii ale părintelui Arsenie Boca: moartea Ceauşeştilor, vărsarea de sânge de la Revoluţie, cutremure şi năpaste

Arsenie Boca, duhovnicul intrat în rândul marilor personalităţi ale ortodoxiei româneşti, ar fi prevestit că preşedintele comunist Nicolae Ceauşescu va muri în ziua de Crăciun a anului 1989. Profeţiile părintelui sunt susţinute de foştii săi apropiaţi şi de cei care l-au cunoscut, iar li se adaugă alte prorociri despre sfârşitul comunismului, războaie şi viitorul României.

Părintele Arsenie Boca şi cele zece mari învăţături despre taina rugăciunii. Care era cea mai cunoscută rugăciune pe care o rostea dimineaţa Sfântul Ardealului

Părintele Arsenie Boca a lăsat posterităţii o moştenire spirituală impresionantă, iar vorbele sale despre credinţă, rugăciune şi milostenie sunt preţuite de milioane de români, dovadă fiind mulţimile de pelerini care vin să să se roage la mormântul său de la Mănăstirea Prislop. Cea mai cunoscută rugăciune a părintelui este cea pe care acesta obişnuia să o rostească dimineaţa.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite