Arheologul Sorin Tincu este noul director al Muzeului Castelului Corvinilor

Arheologul Sorin Tincu este noul director al Muzeului Castelului Corvinilor

Sorin Tincu. FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.

Sorin Tincu, fostul director al Muzeului de Arheologie, Istorie şi Etnografie Hunedoara, a devenit manager al Muzeului Castelului Corvinilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Noul director al Muzeului Castelului Corvinilor este arheologul Sorin Tincu, fost director al Muzeului de Arheologie, Istorie şi Etnografie Hunedoara.

El îl va înlocui pe arheologul Cristian Roman, care a ocupat această funcţie din februarie 2017.

Sorin Tincu a fost numit, printr-o dispoziţie a primarului municipiului Hunedoara. Pentru postul de director al Castelului Corvinilor nu poate fi organizat concurs, postul fiind blocat, după ce fostul director, Nicolae Cerişer, a devenit primar al comunei Topliţa.

Castelul Corvinilor se numără printre cele mai vizitate monumente istorice din vestul ţării.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Descoperirea anului în Hunedoara:  scheletul unui personaj misterios, o pivniţă secretă şi zeci de obiecte ciudate au fost scoase la lumină de arheologi

Mormântul unui personaj misterios, o pivniţă îngropată sub pământ, obiecte rare din ceramică şi sticlă, vechi din secolul al XVIII-lea, au fost scoase la iveală în urma cercetărilor arheologice recente desfăşurate în curtea Castelului Corvinilor din Hunedoara.

Drumul Castelului Corvinilor spre UNESCO. Şansele cetăţii medievale să fie între cele mai valoroase situri din lume

Castelul Corvinilor, cel mai important monument medieval din Hunedoara, ar putea fi inclus pe lista siturilor propuse pentru a intra în Patrimoniul UNESCO.

Când va fi restaurat Castelul Corvinilor. Contractul de cinci milioane de euro a fost semnat de cinci luni, dar lucrările nu au mai demarat

Autoritatea Naţională pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice a respins de cinci ori până în prezent publicarea documentaţiei de atribuire pentru lucrările de restaurare a Castelului Corvinilor, în valoare de cinci milioane de euro, susţin reprezentanţii Primăriei Hunedoara.

 

citeste totul despre: