Aproape 100 de clădiri din judeţ nu au autorizaţii de securitate la incendiu. Proprietarii riscă amenzi usturătoare

Aproape 100 de clădiri din judeţ nu au autorizaţii de securitate la incendiu. Proprietarii riscă amenzi usturătoare

FOTO: ARHIVĂ.

Statisticile Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Hunedoara arată că în judeţul Hunedoara funcţionează fără autorizaţie de securitate la incendiu în jur de 90 de clădiri, instituţii sau  obiective, au informat reprezentanţii instituţiei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Circa 90 clădiri din judeţul Hunedoara funcţionează fără autorizaţie de securitate la incendiu deşi termenul de prorogare a expirat la sfârşitul lunii septembrie.

„Începând cu data de 1 octombrie 2017, beneficiarii sau proprietarii construcţiilor care au obligaţia obţinerii acestui act administrativ sunt pasibili de sancţionare contravenţională, pentru nedeţinerea acestuia. Conform prevederilor legale, punerea în funcţiune, fără obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu, a construcţiilor şi amenajărilor noi ori a celor existente la care s-au executat lucrări de modificare/schimbare de destinaţie, atrage după sine aplicarea sancţiunilor contravenţionale, cu amenzi cuprinse între 20.000 – 50.000 lei”, a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara.

În acest moment există 38 de cereri de autorizare în lucru, au precizat reprezentanţii ISU Hunedoara. „Instituţia noastră a elaborat o platformă on-line, sub forma unui ghid practic, prin intermediul căreia, persoanele interesate pot verifica necesitatea obţinerii actelor administrative, respectiv documentele necesare pentru eliberarea acestora”, a informat ISU Hunedoara.


Vă recomandăm să citiţi şi:

VIDEO Poluare majoră după incendiul devastator de la fabrica de uleiuri: „A murit cam tot ce mişca în râu”

Râurile Mureş şi Orăştie au fost grav afectate de poluarea produsă în urma incendiului de la fabrica de uleiuri din Orăştiei. „A murit cam tot ce mişca în apă”, a fost declaraţia comisarului adjunct Robert Szep, de la Garda Naţională de Mediu. Între timp, un tânăr se zbate între viaţă şi moarte, în urma arsurilor suferite.

VIDEO Dezastrul lăsat de incendiul care a mistuit fabrica de uleiuri esenţiale. Câţi oameni vor rămâne pe drumuri

Incendiul de la fabrica de uleiuri Terpena din Orăştie a fost stins după o noapte întreagă în care pompierii au luptat cu flăcările, însă urmările sale afectează grav comunitatea. Aproape nimic nu a mai rămas din clădirea şi depozitele fabricii de uleiuri mistuite de incendiu, iar o mulţime de oameni îşi vor pierde locurile de muncă.

VIDEO Noaptea de coşmar a unui oraş întreg. Cum arată dezastrul de la fabrica de uleiuri după ore de luptă cu flăcările

Operaţiunile de stingere a incendiului de pe platforma industrială din Orăştie continuă şi în timpul nopţii. La peste şapte ore de când flăcările au cuprins o fabrică de uleiuri, focul nu a fost stins, peste 40 de pompieri intervin la locul incendiului, iar aproape 400 de oameni au fost evacuaţi.


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările