Apa Serv e acuzată că a murdărit oraşul. Primarul se laudă cu amenzi record: „200 de milioane de lei vechi”

Apa Serv e acuzată că a murdărit oraşul. Primarul se laudă cu amenzi record: „200 de milioane de lei vechi”

Apa Serv a fost amendată pentru mizeria produsă în timpul lucrărilor.

Societatea de apă şi canalizare care efectuează lucrări într-un cartier din Petroşani a fost amendată cu 20.000 de lei pentru murdăria produsă.

Ştiri pe aceeaşi temă

La câteva zile după ce a publicat pe pagina sa de Facebook imagini cu străzile pline de noroi ale unui cartier din Petroşani, Tiberiu Iacob Ridzi, primarul muncipiului din Valea Jiului, a anunţat că a dat amenzi record societăţii Apa Serv, pe care a acuzat-o că a deteriorat zonele verzi.

„Astăzi am amendat SC Apa Serv cu 200 de milioane lei vechi pentru deteriorarea zonelor verzi din Cartierul Dimitrov. Amenda este cuprinsă între 1.000 şi 10.000 de lei şi am aplicat amenda maximă pentru lucrările din cele două careuri din Dimitrov”, a scris Ridzi, pe pagina sa de Facebook, publicând procesele verbale ale amenzilor înregistrate de Poliţia Locală Petroşani.

Reprezentanţii socetăţii de apă şi canalizare au precizat că lucrărilela reţea sunt în execuţie şi pentru aceste lucrări aflate în mplementare există un acord cadru aflat în termenul de valabilitate.

„Noi am acordat amenda maximă. Urmărim ca SC Apa Serv Valea Jiului să conştientizeze gravitatea faptelor, dezastrul produs în Petroşani şi nemulţumirea locuitorilor. Legea le dă dreptul să achite jumătate din minimul amenzii, adică 500 de lei, dacă achită în 15 zile. Amenda minimă este de 1.000 de lei”, a mai precizat primarul municipiului Petroşani.

În 6 februarie, Ridzi a publicat pe pagina sa de Facebook mai multe imagini sugestive din cartierul unde au loc lucrările la reţeaua de apă şi canalizare şi le-a dat termen până în această săptămână celor de la Apa Serv să remedieze „dezastrul” reclamat. Fostul manager al Apa Serv, Costel Avram, în prezent admnstrator public al judeţului Hunedoara şi contracandidat al lui Ridzi la alegerile pentru funcţia de primar în Petroşani a fost vizat, în mod direct de acuzaţile primarului.

„La nivelul conducerii Apa Serv Valea Jiului a fost luată decizia contestării în instanţă a celor două sancţiuni primite din partea Primăriei municipiului Petroşani pentru distrugerea zonelor verzi, convinşi fiind, încă o dată, că scopul nostru comun nu este acela de a distruge, ci dimpotrivă acela de a construi”, se arată într-un comunicat de presă al ApaServ.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Cum a fost „reparată” conducta de apă a Haţegului, veche şi ciuruită. Imaginea i-a revoltat pe localnici

Veşti bune pentru şoferi: au fost reluate lucrările la şoseaua Hunedoara - Călan, finanţate de UE

Mizeria din jurul şantierului căii ferate pe care trenurile vor trece cu 160 km/h i-a revoltat pe localnici 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: