Anchetă după tragedia din Geoagiu Băi. Părinţii copilului care ar fi sărit în apă peste fata de şapte ani au fost găsiţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
IPJ a publicat o fotografie cu familia care ar fi plecat de la faţa locului, după tragedia în care copilul a fost implicat. FOTO: IPJ Hunedoara.
IPJ a publicat o fotografie cu familia care ar fi plecat de la faţa locului, după tragedia în care copilul a fost implicat. FOTO: IPJ Hunedoara.

A fost găsită familia implicată în moartea copilei de şapte ani, petrecută după un accident în ştrandul din Geoagiu Băi. Părinţii minorului care ar fi sărit în apă şi ar fi provocat accidentul au declarat că s-au speriat şi au plecat imediat de la faţa locului, înainte de sosirea ambulanţei.

O anchetă penală are loc după tragedia petrecută în ştrandul din Geoagiu Băi, în urma căreia o copilă de şapte ani a murit.

UPDATE: Medicii legişti au finalizat autopsia cadavrului. Dan Mărculescu, şeful Serviciului Judeţean de Medicină Legală, a precizat că, deşi alte ipoteze nu sunt excluse, cel mai probabil fractura coloanei cervicale care a provocat decesul minorei s-a produs ca urmare a impactului cu apa, prin săritura de la înălţime sau ulterior, la ieşirea din apă sau după ieşire.

Familia a cărei fotografie a fost publicată de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Hunedoara a contactat Poliţia. Este vorba de părinţii unui copil care ar fi sărit în apă şi ar fi cauzat accidentul. La sosirea Ambulanţei care urma să preia victima, aceştia s-au speriat şi au plecat din ştrand.

„În cursul acestei dimineţi, Poliţia Geoagiu a fost contactată prin reprezentantul legal de familia unui minor în vârstă de 7 ani, din judeţul Hunedoara, care şi-a arătat disponibilitatea de a sprjini ancheta penală cu privire la decesul minorei în vârstă de 7 ani, din judeţul Cluj, care a suferit un nefericit accident în staţiunea Geoagiu Băi. După audierea tuturor persoanelor care au cunoştinţă despre acest caz şi în funcţie de concluziile medico-legale privind cauza decesului şi celelelte elemente ale dosarului penal privind infracţiune de ucidere din culpă, aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara vor fi luate măsurile prevăzute de lege”, a informat Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara.

Filmul tragediei

Duminică, o copilă în vârstă de şapte ani a murit în urma unui accident petrecut în ştrandul din Geoagiu Băi. Fata, din judeţul Cluj, ar fi suferit un accident în bazinul pentru copii, iar l-a scurt timp după ce a ieşit din apă s-a prăbuşit. Potrivit relatărilor unor martori, un alt copil ar fi sărit peste ea în apă.

Un echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Hunedoara a preluat victima şi a transportat-o la spitalul din Orăştie, unde s-a constatat decesul ei. Potrivit reprezentanţilor SJAH, ambulanţa a ajuns în timpul prevăzut în baremul pentru zonele extra-urbane, respectiv, în acest caz, de circa 15 minute.

„Fata a ieşit din bazin, pe picioarele ei, conştientă. S-a plâns de dureri de cap şi de gât, a început să verse şi apoi, brusc a intrat în starea de inconştienţă. S-a solicitat Ambulanţa. La ştrand a venit o ambulanţă de la Orăştie. Echipajul de pe Ambulanţă a găsit-o inconştientă. I s-au aplicat manevrele şi procedurile conform protocolului.I s-a pus gulerul cervical, oxigen, minora a fost imobilizată cu o saltea vacuum, suspicionând o leziune la nivelul coloanei cervicale. Victima a fost preluată de Ambulanţă şi transportată spre Orăştie. Pe drum, starea ei s-a agravat. A prezentat vărsături în jet - semn de afectare cerebrală, şi în momentul în care a fost transportată din maşina Ambulanţei, în Unitatea de Primire a Urgenţelor, minora a intrat în stop cardio-respirator. S-au efectuat manevrele de resuscitare, în UPU dar, din păcate, minora nu a putut fi salvată”, a declarat, pentru adevarul.ro, medicul Călin Dumitrescu, de la Serviciului Judeţean de Ambulanţă Hunedoara.

geoagiu

Reprezentanţii UPU Orăştie au refuzat să ofere orice informaţie cu privire la acest caz.

Potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara, în jurul orei 14:20, Poliţia Staţiunii Geoagiu a fost sesizată cu privire la faptul că o minoră de 7 ani, din judeţul Cluj, care se afla cu părinţii săi la un ştrand din staţiune, a decedat la unitatea de primiri urgenţe, din municipiul Orăştie. „Din primele informaţii, se pare că decesul minorei a survenit după ce aceasta ar fi fost rănită în urma unui incident petrecut în bazinul ştrandului”, a informat Inspectoratul de Poliţie Judeţean Hunedoara. În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă, urmând a se stabili cu exactitate cauzele în care s-a produs evenimentul.


Citiţi şi:

Tragedie la ştrandul din Geoagiu Băi: o copilă de 7 ani a murit în UPU Orăştie, după un accident banal în bazin

Un accident mortal s-a petrecut la ştrandul din Geoagiu Băi: o fetiţă de şapte ani a murit în urma unui accident petrecut într-un bazin.

Sex oral în pauza mare la o şcoală din Orăştie. Ce a păţit elevul de clasa a V-a care şi-a molestat colegul în faţa clasei

Procurorii au finalizat ancheta în dosarul în care un elev de clasa a V-a a fost acuzat că şi-a molestat colegul de 12 ani, în timpul recreaţiei, chiar în faţa colegilor. Potrivit unor mărturii a elevilor care au asistat la scenele din Şcoala Dr. Aurel Vlad, elevul agresor şi-a dat pantalonii jos şi l-a supus pe colegul său la perversiuni.

VIDEO Gestul de omenie al unor elevi de 11 ani: au predat 800 de lei găsiţi în parc. Copiii au oferit o explicaţie fascinantă

Paul şi Dragoş, doi elevi de la Colegiul Naţional Decebal, din Deva, au găsit aproape 800 de lei pe o alee din Parcul municipal Cetate, iar primul lor gând a fost să îi predea autorităţilor.

Şcoala de tortură a făcut prima victimă: directoarea a fost alungată, iar angajaţii sunt cercetaţi, după scandalul copiilor schingiuiţi în camera ororilor

Adriana Coza, directoarea şcolii din Vaţa de Jos, unde ar fi existat o cameră de tortură unde elevii erau agresaţi, a fost înlocuită. Angajaţii unităţii şcolare vor fi cercetaţi disciplinar, iar elevii vor fi consiliaţi pentru a depăşi eventualele traume suferite.

Tânăra care şi-a ucis copila abia născută, aruncând-o în apele Jiului, a cerut să fie lăsată în libertate

Andreea Papp, tânăra acuzată că şi-a ucis copilul nou născut şi l-a aruncat în apele Jiului a fost înfăţişată instanţei Tribunalului Hunedoara, care a decis prelungirea măsurii arestului preventiv.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite