„Baronul Văii Jiului” va fi judecat la Tribunalul Hunedoara. Gruparea lui Alin Simota e acuzată de crimă organizată

„Baronul Văii Jiului” va fi judecat la Tribunalul Hunedoara. Gruparea lui Alin Simota e acuzată de crimă organizată

Alin Simota e arestat din luna iunie a anului trecut. FOTO: zhd.ro

Afaceristul Alin Simota şi ceilalţi 13 inculpaţi din dosarul DIICOT în care au fost acuzaţi de infracţiuni grave de crimă organizată vor fi judecaţi de Tribunalul Hunedoara, după ce Curtea de Apel Alba Iulia şi-a declinat co mpetenţa soluţionării cauzei.


Alin Simota, fostul său bodyguard Cristian Litera şi alţi 12 inculpaţi vor ajunge astăzi în faţa instanţei Tribunalului Hunedoara, într-un dosar de crimă organizată. Dosarul grupării Simota – Litera, acuzată de infracţiuni grave de violenţă, şantaj şi cămătărie, a fost înregistrat la Tribunalul Hunedoara, în 28 februarie. Alin Simota a fost arestat preventiv în luna iunie a anului 2013, după ce cu câteva zile în urmă procurorii au obţinut arestarea lui Cristian Litera, fostul său om de încredere. Infracţiunile pentru care omul de afaceri din Valea Jiului a fost trimis în judecată sunt grave, iar prejudicial a fost estimate de anchetatori la peste 800.000 de euro.

Alin Simota este acuzat de iniţiere şi constituire de grup infracţional organizat, şantaj în formă continuată, lipsire de libertate, instigare la lipsire de libertate, instigare la vătămare corporală gravă, deţinere de muniţie fără drept. În acelaşi dosar au fost anchetaţi mai mulţi interlopi, printre care foştii bodyguarzi ai afaceristului, Cristian Litera şi Cătălin Penciuc, dar şi un poliţist, Zorin Avram. Dosarul scoate la iveală amănunte infiorătoare despre modul în care miliardarul, considerat în urmă cu şapte ani cel mai bogat om din judeţul Hunedoara, se folosea de reţeaua sa de teroare în afacerile sale.

Simota, implicat în afaceri necurate în fotbal

Un exemplu este, potrivit procurorilor, agresarea în 2004, a unui oficial al echipei Gaz Metan Mediaş, după ce aceasta nu a respectat aranjamentul cu finanţatorul Jiului Petroşani pentru trucarea unui meci.

„După meci inculpatul Litera Constantin Cristian împreună cu numiţii I.O., M.C., P.F., la cererea lui Simota – care era supărat că ratase promovarea, l-au dus pe oficialul de la echipa Gaz Metan Mediaş cu care tratase anterior aranjarea meciului de fotbal, într-o pădure în apropierea municipiului Petroşani, unde l-au bătut, de fapt au început să-l lovescă încă din maşină, şi pe drum urmare a loviturilor primite bărbatul în cauză şi-a făcut necesităţile fiziologice pe el, de asemenea au urinat pe el pentru al „umili”, apoi l-au abandonat în pădurea respectivă. Pentru această faptă participanţii au fost plătiţi de Simota Alin”, informează rechizitoriul dosarului.

În acelaşi dosar, printre părţile vătămate se numără şi soţii Titus şi Anişoara Biriescu, oameni de afaceri acuzaţi de infracţiuni economice, într-un alt dosar al DIICOT, în care a fost pus sub acuzare şi Traian Berbeceanu, fostul şef al Brogăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba.


Vă recomandăm şi:

„Baronul Văii Jiului” Alin Simota a fost audiat într-un dosar de evaziune fiscală     Alin Simota a fost adus astăzi în faţa instanţei Judecătoriei Petroşani, pentru a fi audiat într-un  dosar penal în care este acuzat de evaziune fiscală, prin care ar fi creat un prejudiciu de circa 450.000 de lei. 

Povestea Mirelei Litera, „femeia fatală” dintre Simota şi Litera, devenită martor împotriva „Comisarului Cattani”      Dosarele în care sunt cercetaţi baronul Văii Jiului Alin Simota, liderul interlopilor Cristian Litera şi fostul şef al BCCO Alba Traian Berbeceanu au un numitor comun: Mirela Simina Litera. Tânăra a fost soţia milionarului Alin Simota, apoi a devenit soţia fostului său om de încredere Cristian Litera, iar recent a depus mărturie în dosarul în care a fost arestat Traian Berbeceanu.

Afaceristul Silvan Toma acuzat în dosarul Simota – Litera: a plătit 12.000 de euro interlopilor pentru o agresiune     Silvan Toma este învinuit de infracţiuni grave în dosarul Simota - Litera. Astăzi, Curtea de Apel Alba Iulia a menţinut măsura arestării preventive dispusă în cazul a şase dintre cei 14 inculpaţi din dosarul de crimă organizată în care sunt judecaţi afaceristul Alin Simota şi interlopul Cristian Litera.

Povestea Mirelei Litera, „femeia fatală” dintre Simota şi Litera, devenită martor împotriva „Comisarului Cattani”       Dosarele în care sunt cercetaţi baronul Văii Jiului Alin Simota, liderul interlopilor Cristian Litera şi fostul şef al BCCO Alba Traian Berbeceanu au un numitor comun: Mirela Simina Litera. Tânăra a fost soţia milionarului Alin Simota, apoi a devenit soţia fostului său om de încredere Cristian Litera, iar recent a depus mărturie în dosarul în care a fost arestat Traian Berbeceanu. 

„Băieţii răi“ l-au înfundat pe Traian Berbeceanu. Greşelile „Comisarului Cattani“ în faţa judecătorilor      Peste 20 de martori au depus declaraţii în dosarul fostului şef de la „Crimă Organizată“ Alba Iulia, Traian Berbeceanu, arestat pentru favorizarea infractorilor. Cei care l-au „turnat“ procurorilor sunt nimeni alţii decât capi ai lumii interlope sau afacerişti certaţi cu legea, unii ajungând după gratii pe mâna „Comisarului Cattani“.


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările