Un an de la moartea fondatorului Edy Spedition: ce a lăsat în urmă decesul fulgerător al omului de afaceri Alin Popa

Un an de la moartea fondatorului Edy Spedition: ce a lăsat în urmă decesul fulgerător al omului de afaceri Alin Popa

Alin Popa a murit într-un accident rutier. Decesul său a fost regretat de locuitorii din Brad. FOTO: Daniel Guţă. Arhivă.

Fondatorul Edy Spedition, Alin Popa, decedat în urmă cu un an într-un accident rutier produs în apropiere de Timişoara, a fost comemorat duminică în Brad, localitate unde s-a născut şi a trăit.

Ştiri pe aceeaşi temă

Familia şi apropiaţii milionarului hunedorean Alin Popa s-au strâns la Biserica „Adormirii Maicii Domnului”, pentru a lua parte la slujba de comemorare.

Omul de afaceri a avut destin tragic, într-o vreme în care compania Edy Spedition pe care a fondat-o şi a condus-o pentru aproape 20 de ani era recunoscută drept una dintre cele mai mari companii de transport mărfuri din Europa, iar el devenise unul dintre cei mai bogaţi oameni din vestul ţării. Alin Popa a murit într-un accident rutier produs în 30 mai 2012, la Şag Timişeni, o localitate de lângă Timişoara.

Hunedoreanul, atunci în vârstă de 41 de ani, şi-a pierdut viaţa în impactul dintre autoturismul de lux pe care îl conducea şi un autotren. A lăsat în urmă o soţie şi un fiu de 21 ani, dar şi o companie care a primit în urma decesului fondatorului ei o lovitură aproape la fel de necruţătoare.

Grupul Edy, zdruncinat din temelii
La scurt timp după moartea hunedoreanului Alin Popa, creditorii au asaltat grupul de firme Edy conduse de acesta, iar procesele în care s-a cerut executarea silită a companiilor s-au înmulţit. Cea mai mare parte din acţiunile companiei a fost moştenită de fiul fostului om de afaceri, Eduard (foto), însă grupul intrat în insolvenţă e administrat de un lichidator judiciar.

Flota de camioane s-a redus până la un sfert faţă de cele circa 1.200 de autovehicule pe care Edy Spedition le deţinea în anul 2008, iar în ultimele luni zeci de angajaţi ai transportatorului au fost puşi pe liber. În luna decembrie a anului trecut, peste 50 dintre şoferii care au fost nevoiţi să părăsească firma au protestat la poarta companiei, nemulţumiţi de modul în care aceasta era administrată de lichidator, însă demersul lor nu a contat. Oamenii au înfiinţat şi o pagină de Internet, dedicată fostului lor patron şi companiei aflate într-o situaţie dificilă la începutul acestui an.

Vă recomandăm şi:

FOTO-VIDEO Preoţii la care se confesa doctoriţa Ligia Mara, ucisă de fostul soţ, cunoşteau teroarea prin care trecea

Motivul dublei tragedii din Hunedoara: doctoriţa ucisă de fostul soţ nu voia să îi dea 50.000 de euro şi două covoare

FOTO VIDEO Criminalul din Hunedoara a tras două focuri de armă în fosta lui soţie, pentru a fi sigur că o ucide

Crimă cu premeditare: ucigaşul doctoriţei din Hunedoara şi-a povestit viaţa alături de ea în biletul de adio

Hunedoara anilor 1950, văzută de spionii străini: relatări despre anti-comunişti, acte de sabotaj, atacuri ale partizanilor

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările