Al treilea caz de infecţie cu coronavirus în Hunedoara: o tânără de 26 de ani. A fost amendată cu 10.000 de lei

Al treilea caz de infecţie cu coronavirus în Hunedoara: o tânără de 26 de ani. A fost amendată cu 10.000 de lei

ARHIVĂ.

Al treilea caz de infecţie cu coronavirus înregistrat în judeţul Hunedoara este al unei tinere de 26 de ani. Unul dintre hunedoreni a fost declarat vindecat.

Ştiri pe aceeaşi temă

Trei cazuri de infestare cu coronavirus au fost confirmate în ultimele zile în judeţul Hunedoara.

După cazul unui pacient în vârstă de 45 de ani şi al fiicei sale de 16 ani, ambii din Deva, o tânără de 26 de ani, din judeţul Hunedoara, a fost diagnosticată cu virusul COVID – 19, care, potrivit prefectului Vasilică Potecă, va fi transportată la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Hunedoara.

Tânăra este din Aninoasa (Valea Jiului), potrivit unor informaţii, şi nu ar fi respectat măsurile de izolare impuse la revenirea în ţară din Italia.

Numărul cazurilor de coronavirus în România a ajuns la 29, cinci dintre persoane, printre care s-ar afla şi bărbatul de 45 de ani din Deva, fiind declarate vindecate.

Centrul Judeţean de Comunicare şi Informare Publică Hunedoara a transmis următorul comunicat:

„Analizele efectuate astăzi la Spitalul de boli infecţioase Victor Babeş Timişoara în cazul unei femei de 26 de ani din judeţul Hunedoara au confirmat infecţia cu COVID – 19. Femeia este în stare stabilă şi va fi internată la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara, conform procedurilor. Precizăm că de la sosirea în ţară, din Italia (zona Veneto), în data de 01 martie 2020 a fost informată, atât la graniţă cât şi de către ofiţerul de gardă al DSP Hunedoara, să se autoizoleze la domiciliu. A fost monitorizată telefonic şi nu a relatat prezenţa nici unui semn sau simptom de infecţie acută respiratorie sau pentru o altă afecţiune.

DSP Hunedoara a fost informată în data de 6 martie 2020 de faptul că femeia a fost internată cu dureri lombare, atât de către conducerea unităţii sanitare cât şi de către reprezentanţii IJJ Hunedoara care monitorizează persoanele aflate în izolare. A fost izolată şi tratată pentru boala pentru care s-a internat, monitorizându-se în continuare starea ei de sănătate. Deoarece a părăsit domiciliul în care a declarat că se va autoizola timp de 14 zile de la întoarcerea din Italia, a fost amendată cu 10.000 lei.

În seara de 9 martie 2020, seviciul de gardă al DSP Hunedoara a fost anunţat că pacienta prezintă febră. Personalul DSP Hunedoara s-a deplasat şi a recoltat probe pentru determinarea virusului COVID 19, care au fost trimise în cursul nopţii la Spitalul de boli infecţioase Victor Babeş Timişoara.

În seara de 10 martie 2020, DSP a primit rezultatul analizei care a confirmat infecţia cu virusul COVID 19”, se arată în comunicatul Centrului de Comunicare şi Informare Publică.

Celelate două cazuri, un bărbat de 45 de ani si fiica acestuia, în vârstă de 16 ani, sunt primele cazuri confirmate în judeţul Hunedoara şi sunt sub supraveghere medicală la spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş„ Timişoara. Amândoi au o stare generală bună, vor fi externaţi după două teste consecutive negative. În cazul celui de-al treilea membru al familiei, respectiv mama, rezultatele analizelor au fost negative. Conform procedurilor, aceasta va rămâne în continuare izolată la domiciliu, fiind monitorizată zilnic de către personalul Direcţiei de Sănătate Publică a Judeţului Hunedoara.

Marţi, un copil de 6 ani şi jumătate aflat în autoizolare împreună cu mama sa după ce s-au întors din Italia în data de 26 februarie a prezentat febră şi durere la nivelul faringelui. Mama şi fiul au fost transportaţi la Spitalul din Deva unde au fost internaţi în secţia de boli infecţioase într-un salon izolat. Celor doi li s-au prelevat probe ce vor fi analizate la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş„ din Timişoara.

„În acest moment în judeţul Hunedoara sunt 142 persoane izolate la domiciliu şi nici o persoană în carantină.

Persoana pentru care carantinarea se încheie mâine este un barbat care a avut un comportament agresiv cu membrii familiei, care s-au întors din Italia, zona Lombardia şi se aflau în izolare. În acest context, Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara a decis verificarea la domiciliu a persoanelor aflate în izolare de către lucrători ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean şi ai Inspectoratului Judeţean de Jandarmi „Decebal„ Hunedoara.

Până astăzi 2 persoane care nu au respectat condiţiile de izolare au fost sancţionate contravenţional cu amendă de câte 20.000 de lei si o alta cu 10.000 de lei.
Până în prezent la nivel naţional au fost lucrate 1179 de teste. Dintre acestea 1150 sunt negative şi 22 sunt pozitive.

Rugăm să vă  informaţi doar din surse oficiale cu privire la gestionarea posibilelor cazuri de infecţie cu COVID – 19”, au precizat reprezentanţii Centrului de Comunicare şi Informare Publică.


Mai puteţi citi şi:

Amenzi usturătoare pentru doi deveni întorşi din Italia care nu au respectat măsurile anti-coronavirus

Ironiile unui preot despre coronavirus: „Mai predispuşi la îmbolnăvire sunt cei care toată ziua stau cu ochii beliţi la TV“

Spitalul din Hunedoara, în carantină. „Nimeni nu va putea intra sau ieşi în afara personalului de serviciu”

Suspiciunea de coronavirus  în cazul femeii din Deva, infirmată. Pacienta, întoarsă din Thailanda în 13 februarie, este testată pentru gripă sezonieră

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: