Afişul imens cu care şefii judeţului s-au făcut de râs, în Anului Centenarului: „Celebrăm Marea Unire 1818 - 2018”

Afişul imens cu care şefii judeţului s-au făcut de râs, în Anului Centenarului: „Celebrăm Marea Unire 1818 - 2018”

FOTO> hunedoaramea.ro.

Un afiş de mari dimensiuni, comandat de muzeul din Deva, a fost amplasat într-unul dintre cele mai tranzitate zone din Deva. Autorităţile nu au observat că anul Marii Uniri este greşit.

Ştiri pe aceeaşi temă

Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane din Deva, aflat în subordinea Consiliului Judeţean Hunedoara, a comandat montarea mai multor afişe de mari dimensiuni în locurile cele mai aglomerate din Deva, pentru a le aminti oamenilor că ne aflăm în Anul Centenarului Marii Uniri.

Unul dintre panouri, amplasat pe faţada unui hypermarket a fost inscripţionat greşit: „Celebrăm Marea Unire 1818 – 2018”, arată imaginile publicate de site-ul hunedoaramea.ro

În urma sesizărilor, autorităţile au încercat să corecteze anul 1818, cu abţibilduri, susţine preşedintele Consiliului Judeţean hunedoara, Mircea Bobora, însă pentru că afişul nu arăta bine, s-a decis înlăturarea cu totul a mesh-ului.

Reprezentanţii Consiliului judeţean susţin că se va face o verificare pentru a stabili cum a fost posibilă eroarea.

A fost o greşeală a tipografiei, care şi-au recunoscut vina, susţin reprezentanţii muzeului din Deva.

„Membrii comisiei care se ocupă de activităţile dedicate Anului Centenar sunt specialişti care şi-au petrecut săptămâni întregi (nu doar la locul de muncă, ci şi în timpul liber), pentru a concepe, a elabora, a edita şi a verifica modelul de bază care a stat la tipărirea mash-urilor, banner-elor, invitaţiilor, flyer-elor, mapelor, afişelor etc. Toate acestea au fost tipărite corect luni de zile. Un eveniment neplăcut care nu are legătură cu MCDR a dus la amplasarea unui mash ce a conţinut o eroare colosală. Regretăm acest fapt, dar nu ni-l asumăm. Cu atât mai mult cu cât greşeala a fost asumată la momentul respectiv (aproximativ acum două săptămâni), de către firma care produs mash-ul şi care a remediat eroarea pe propria ei cheltuială”, a informat Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane din Deva.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Povestea tulburătoare a nopţii petrecute de Alexandru Ioan Cuza într-un han din Deva, înainte de a pleca în exil

Povestea paradoxalului Gabriel Bethlen, principele ardelean care a visat unirea Moldovei şi Munteniei sub numele Dacia

Imaginea cât o mie de cuvinte: cum a sărbătorit Ziua Marii Uniri de la 1918 cel mai vârstnic hunedorean

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: