Afaceri ilegale cu Primăria Hunedoara: fostul viceprimar Dan Robert a fost condamnat definitiv pentru corupţie

Afaceri ilegale cu Primăria Hunedoara: fostul viceprimar Dan Robert a fost condamnat definitiv pentru corupţie

Dan Robert se află în închisoare din septembrie 2013.

Înalta Curtea de Casaţie şi Justiţie a admis apelul în dosarul în care Dan Nicolae Robert a fost condamnat la patru ani şi opt luni de închisoare într-un dosar de corupţie. Pedeapsa primită în acest dosar de fostul viceprimar al Hunedoarei a fost redusă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Fostul viceprimar al Hunedoarei, Dan Robert, a primit sentinţa definitivă în dosarul în care a fost anchetat pentru infracţiuni de corupţie, cu un prejudiciu de 108.000 de lei produs Primăriei Hunedoara. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României a redus pedeapsa pe care fostul viceprimar al Hunedoarei a primit-o în acest an, la Curtea de Apel Alba Iulia.

„Instanţa admite apelul declarat de inculpatul Dan Nicolae Robert împotriva sentinţei penale nr.100/2014 din 6 iunie 2014 a Curţii de Apel Alba Iulia – Secţia Penală şi pentru Cauze cu Minori. Desfiinţează în parte sentinţa penală atacată şi aplică inculpatului Dan Nicolae Robert pedeapsa de 1 an şi 6 luni închisoare pentru infracţiunea de conflict de interese în formă continuată. Aplică aceluiaşi inculpat pedeapsa de trei de ani închisoare pentru infracţiunea de abuz în serciviu contra intereselor publice în formă continuată. Contopeşte pedepsele, inculpatul urmând să execute pedeapsa cea mai grea, de trei ani închisoare”, au informat reprezentanţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României.

Condamnat în alte două dosare

În luna iunie, Curtea de Apel Alba Iulia l-a condamnat pe Dan Robert la patru ani şi opt luni de închisoare pentru infracţiuni de abuz în serviciu, sentinţa nefiind definitivă. În 2012, Dan Robert a fost trimis în judecată de procuorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, fiind acuzat că, în perioada în care s-a aflat în conducerea Primăriei Hunedoara a încheiat ilegal în numele primăriei mai multe contracte cu societăţile comerciale administrate de soţia sa. Valoarea prejudiciului a fost de peste 100.000 de lei.

"În perioada august 2008 - iunie 2011, Dan Robert s-a folosit de funcţia de viceprimar şi a dipus efectuarea de plăţi către S.C Motel Boş şi S.C Edar Comdivers, societăţi deţinute de soţia şi soacra acestuia. Ca urmare a efectuării, în mod nelegal, de plăţi către cele două firme a fost cauzată o pagubă de 108, 351 lei bugetului primăriei”, se arată în rechizitoriul DNA, finalizat în 2012. Pentru a recupera paguba, procurorii au dispus sechestru asigurator pe un imobil aparţinând lui Dan Robert. Fostul viceprimar al Hunedoarei a mai fost condamnat pentru infracţiuni similare de corupţie, în două dosare. Într-unul dintre ele a primit trei ani de închisoare, iar în a doilea a primit cinci ani de închisoare. Robert Dan se află în închisoare din luna septembrie a anului trecut.


Vă recomandăm şi:

Mărturia din închisoare a lui Dan Robert. Fostul viceprimar al Hunedoarei şi-a spus povestea care i-a adus condamnarea

Fostul viceprimar al municipiului Hunedoara, Robert Dan, condamnat la trei ani de închisoare pentru abuz în serviciu, a dat un interviu din închisoare, în care a povestit împrejurările în care a fost condamnat şi viaţa în detenţie.

Ovidiu Hada s-a destăinuit din închisoare. Declaraţiile fostului primar al Hunedoarei, condamnat la cinci ani

Ovidiu Hada, fostul primar al Hunedoarei condamnat pentru infracţiuni de abuz în serviciu şi închis în Penitenciarul Bârcea Mare, şi-a făcut apariţia în spaţiul public, într-un interfviu difuzat în cadrul emisiunii „Condamnaţii”, de la postul B1 TV. Ovidiu Hada a relatat despre viaţa pe care o duce în închisoare şi despre ce aşteptări are de la justiţia din România.

Ovidiu Hada a fost condamnat din nou. Încă cinci ani de închisoare pentru fostul primar al municipiului Hunedoara

Ovidiu Hada a fost condamnat. Curtea de Apel Alba Iulia a pronunţat astăzi sentinţa în cel de-al doilea dosar penal în care Ovidiu Hada, fostul primar al Hunedoarei, a fost acuzat de infracţiuni de abuz în serviciu şi conflict de interese.

Ovidiu Hada a intrat în greva foamei în închisoare. Fostul primar al Hunedoarei a refuzat hrana în ultimele trei zile

Ovidiu Hada, fostul primar al municipiului Hunedoara, condamnat la cinci ani de închisoare cu executare, se află de trei zile în greva foamei, în Penitenciarul Bârcea Mare (Hunedoara).

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările