Adnana Olariu, steluţa muzicii hunedorene

Adnana Olariu, steluţa muzicii hunedorene

Adnana Olariu

Tânăra este elevă în clasa a zecea, cântă de când se ştie, a fost premiată la numeroase concursuri de muzică şi vrea să concureze la Eurovision.

Ştiri pe aceeaşi temă

PROFIL
Născută: 05.02.1993, Hunedoara
Educaţie: Colegiul Naţional „Iancu de Hunedoara”, elevă în clasa a X-a
Experienţă în muzică: Patru ani
Familie: Are o soră geamănă, Andrada

Adolescenta a început să cânte pe când era în clasa a şasea, a studiat timp de trei ani pianul la Şcoala de Muzică din Hunedoara, până la finalul gimnaziului, iar de trei ani studiază şi canto, cu profesoara ei de muzică de la Colegiul Naţional „Iancu de Hunedoara”, şcoala la care ea învaţă. A moştenit talentul de la bunica sa, care era recunoscută în zona Hunedoarei pentru vocea ei frumoasă.
Deoarece îi plăcea să se regăsească pe scenă, a participat la toate serbările şcolare, dar primul concurs adevărat la care s-a înscris când era în clasa a şaptea a fost „Steluţele cetăţii”, organizat la Deva, la care Adnana a obţinul primul loc. În anul următor a participat la „Stelele cetăţii”, tot în oraşul reşedinţă de judeţ, unde a luat premiul al doilea. Tot în 2007 a luat parte la competiţia Minimegastar, la Bucureşti, experienţă pe care a repetat-o şi în 2008, iar în 2009 a fost finalistă la Cerbul de Aur Junior, de la Piatra-Neamţ.

Emoţii mari la „Stelele cetăţii”
Deocamdată Adnana nu are un repertoriu al ei, deşi câteva melodii au fost compuse special pentru ea. Cântă, însă, cu plăcere piesele Laurei Stoica, preferatele ei fiind „În singurătate”, „Mai frumoasă”, „Dincolo de noapte e zi”, dar şi „Un ideal”, interpretată de Nico. Pentru concursuri se pregăteşte împreună cu profesoara Carmen Buzatu. „Muzica Laurei Stoica mi se potriveşte, pur şi simplu, însă îmi place să cânt şi Celine Dion ori, din repertoriul internaţional, Dum TekTek, dar am şi câteva melodii numai ale mele, dintre care amintesc «Higher», compusă de deveanul Nicu Stoica”, a spus Adnana. Dintre cântăreţii autohtoni, îi plac Andra şi Smiley, muzica pop-dance fiind preferată de ea pentru participarea la concursuri.

Omul potrivit, la locul potrivit
Ar fi vrut să studieze în continuare canto, dar pentru că la Liceul de Muzică şi Arte Plastice din Deva nu exista o asemenea specializare a ales, până la urmă, o carieră în muzică. Adolescenta este convinsă că are nevoie şi de noroc. „Oricât talent ai avea, susţine ea, foarte mult ţine de hazard, pentru că foarte multe tinere îşi doresc o carieră în domeniu, dar pentru reuşită e nevoie să fii remarcat de un producător bun, care să aibă posibilitatea de a susţine financiar artistul“. Dacă sora ei geamănă, Andrada, vrea să studieze medicina la Cluj, Adnana vrea să devină educatoare, aşa că şi-a propus ca, după ce va termina liceul, să urmeze pedagogia la Bucureşti.

Întrebări şi răspunsuri

Ai emoţii mari la concursuri?
Este imposibil ca înainte să urci pe scenă să nu ai emoţii. Totuşi, încerc să mă gândesc că totul va fi bine şi mă concentrez asupra a ceea ce am de făcut.

Care ţi s-a părut cea mai dificilă competiţie?
Pentru că am avut emoţii foarte mari, cred că ultima ediţie a concursului „Stelele cetăţii”, care a avut loc la Deva. Au fost foarte mulţi concurenţi, veniţi din toată ţara şi foarte bine pregătiţi.

Ce-i place
Să cânte şi să danseze, să aibă mulţi prieteni, să prepare clătite, să se plimbe cu rolele prin parc, dar şi să iasă cu prietenii în cluburile din Hunedoara sau Deva. Materiile ei preferate sunt: muzica, româna şi biologia.”

Ce nu-i place
„Aş vrea ca Hunedoara să fie mai curată, îmi pare rău că nu mai avem un patinoar şi un ştrand”, a declarat adolescenta.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările