Accident mortal produs de un şofer care a greşit intrarea pe DN 7 de pe autostradă. Confuzia din intersecţia morţii

Accident mortal produs de un şofer care a greşit intrarea pe DN 7 de pe autostradă. Confuzia din intersecţia morţii

FOTO: Info Trafic Jud. Hd. / Facebook

Un accident mortal s-a produs miercuri, după ce un şofer a greşit intrarea pe DN 7, din zona Autostrăzii A1 şi a circulat pe contrasens.

Ştiri pe aceeaşi temă

Un accident rutier mortal s-a petrecut miercuri pe Drumul Naţional 7, la intrarea în Deva dinspre Arad (zona Izvorul Decebal). Două autoturisme s-au tamponat frontal pentru că unul dintre şoferi a rulat pe contrasens după ce a ieşit în DN 7 de pe podul peste râul Mureş. „Şoferul care a produs accidentul rutier, în vârstă de 74 de ani, din Sălaj, a murit. Celălalt conducător şi un pasager din maşina care circula regulamentar au fost răniţi”, a informat Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Hunedoara.

Cel mai probabil şoferul nu a ţinut cont de indicatoarele din zona podului peste Mureş, care arată faptul că şoferii care se îndreaptă spre Deva, de pe DN 76 sau de pe Autostrada A1, trebuie să vireze la dreapta, pentru a intra în giraţia de pe DN 7 şi apoi să se întoarcă spre oraş. Şi alţi şoferi au fost surprinşi circulând pe contrasens pe tronsonul de circa un kilometru, pe care au fost montaţi parapeţi mediani.

Din 2015, giraţia şi parapeţii din beton au fost amplasate pe DN 7, la ieşirea din Deva, tocmai pentru reducerea riscului unor accidente grave, pe unul dintre cele mai aglomerate sectoare ale drumului naţional.

Locul de la intrarea în Deva a fost în ultimii ani o adevărată zonă a morţii, din cauza numeroaselor accidente grave petrecute aici. Au fost luate măsuri provizorii în ultimii ani, care s-au dovedit însă insuficiente. Un nod rutier este plănuit în intersecţia DN 76 cu DN 7. În vara acestui an, fostul ministru Răzvan Cuc informa că Ministerul Transporturilor lucrează la un proiect de hotărâre de guvern pentru aprobarea unui proiect în valoare de 20 de milioane de euro de reamenajare totală (cu subtraversare) a intersecţiei DN 76 cu DN 7 de la Şoimuş. Până la apariţia autostrăzii Deva – Orăştie, intersecţia DN 7 cu DN 76 a fost considerată cea mai periculoasă din ţară, din cauză că e situată în pantă, iar virajul la stânga, de pe DN 7 pe DN 76 sau invers, era extrem de periculos.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Un şofer a cerut daune CNAIR după ce a spulberat un câine pe autostradă. Ce pagube a reclamat şi ce a decis instanţa

VIDEO Un şofer intrat pe sensul interzis al autostrăzii a fost la un pas de dezastru: accidentul evitat în ultimul moment

VIDEO Autostrada Lugoj - Deva: Dealul liliecilor rămâne în şantier până în luna august. Ce restricţii au fost impuse

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: