A murit „bătrânul şnur”, omul care s-a ridicat din mizerie pentru a străluci la „Românii au talent”

A murit „bătrânul şnur”, omul care s-a ridicat din mizerie pentru a străluci la „Românii au talent”

Florian Cârpaci şi cercul care l-a făcut celebru.

Florian Cârpaci, devenit cunoscut după ce în urmă cu doi ani a ajuns până în semifinala showului „Românii au talent”, a murit. „Bătrânul şnur” sau „Ică”, aşa cum era numit în Deva, s-a stins din viaţă la vârsta de 84 de ani, în sărăcia în care i-a fost destinat să-şi trăiască ultimii ani.

Ştiri pe aceeaşi temă

Florian Cârpaci, bătrânul din Deva care a strălucit pe scena show-lui „Românii au talent”, a murit, scrie glasul-hd.ro. Avea 84 de ani, iar ultimii ani i-a petrecut în singurătate, alături doar de pisicile lui, într-o fostă uscătorie de la parterul unui bloc din cartierul Dacia. „Ică” a avut momentele sale de glorie în urmă cu doi ani, când a ajuns până în semifinala spectacolului de televiziune „Românii au talent”.

Momentele de strălucire
S-a prezentat atunci cu un număr de cotorsionism: a reuşit să treacă printr-un inel metalic, în aplauzele publicului. Cascadoria a fost dificilă, povestea acesta, pentru că în vremea în care o realizase avea 82 de ani.După participarea la concurs, cel supranumit „bătrânul şnur” a devenit, pentru scurt timp, o vedetă locală în Deva. Celebritatea nu l-a ajutat cu nimic. S-a întors în sărăcia refugiului său, supravieţuind dintr-o pensie de boală de doar 200 de lei şi, uneori, din cerşit.

Foto

Pentru un timp bătrânul a sperat că va fi ajutat de vedetele postului de televiziune, însă acest lucru nu s-a mai întâmplat, relata Ică.

Problemele de sănătate s-au agravat. Şi-a pierdut auzul şi vederea, în urma unor afecţiuni mai vechi, netratate.

„Nu mai văd decât umbre în faţă şi nu mai aud, dar îmi lipesc urechea de televizor pentru a asculta ce fac ei acolo”, povestea Florian, reuşind totuşi să îşi păstreze zâmbetul pe chip, în ciuda greutăţilor pe care le îndurase până în ultimele sale clipe.


Vă recomandăm şi:

Apostolul lui Arsenie Boca în Valea Jiului. Octavian Pătraşcu l-a condus pe ultimul drum pe părintele de la Prislop    Octavian Pătraşcu este preot de jumătate de veac şi a fost unul dintre cei care au oficiat la înmormântarea părintelui Arsenie Boca, la Prislop, pe 4 decembrie 1989. Slujeşte în Petroşani, unde a ctitorit o bisericuţă maramureşeană şi a creat un muzeu al satului.

Povestea fetei de aur din Şoimuş: Florentina Marincu a cucerit două titluri mondiale, după ce iarna fusese nevoită să se antreneze în parc şi pe holul şcolii    Florentina Marincu se va întoarce acasă cu două medalii de aur obţinute la Campionatele Mondiale de Atletism Juniori II desfăşurate la Doneţk, în Ucraina. Atleta din comuna hunedoreană Şoimuş a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, atât în proba de triplusalt (cu o săritură de 13,75 metri), cât şi la săritura în lungime, unde a reuşit 6,42 metri.

Povestea austriacului Georg Hocevar, ajuns în Ţara Moţilor: a iubit România, dar urăşte autorităţile statului român   Georg Hocevar (39 de ani) s-a stabilit în România în urmă cu aproape 15 ani. Austriacul a ajuns mai mult din întâmplare în Brad, purtat de pasiunea pentru mocăniţe – locomotivele cu abur care circulă pe calea ferată îngustă.

Ella Dumitru a renunţat la faima de la „Dansez pentru tine” pentru speranţele de imigrant în Marea Britanie    Ella Dumitru, fosta câştigătoare de la „Dansez pentru tine” a plecat din România pentru a trăi în Anglia. Ella spune că o dată cu eliminarea restricţiilor legate de dreptul la muncă al imigranţilor români, se va schimba şi soarta celor care îşi doresc cu adevărat să muncească în Marea Britanie.

citeste totul despre: