A început demolarea „clădirii fantomă” din Parcul Corvin. Construcţia cu două etaje era abandonată

A început demolarea „clădirii fantomă” din Parcul Corvin. Construcţia cu două etaje era abandonată

Clădirea fantomă din Parcul Corvin este demolată. FOTO: Daniel Guţă.ADEVĂRUL.

La peste un deceniu de la construcţia sa, clădirea cu două niveluri care ocupa o suprafaţă considerabilă din Parcul Corvin este demolată.

Ştiri pe aceeaşi temă

Au început lucrările de demolare a „clădirii fantomă” din Parcul Corvin. O firmă din Arad derulează proiectul, iar după finalizarea lui, în locul construcţiei cu două nivele vor fi plantaţi copaci. Lucrările de demolare vor dura cel mult patru luni.

„În urma sentinţei definitive a instanţei, clădirea care ar fi trebuit să aibă destinaţia de pizzerie, fast food şi patiserie este astăzi demolată. Imobilul avea regimul de înălţime D+P+2E şi o suprafaţă utilă a parterului de 917,81 metri pătraţi. Nefiind finalizată, construcţia prezenta un real pericol pentru locuitorii municipiului Hunedoara, creând disconfort din cauza faptului că, în locul destinaţiei de alimentaţie publică, clădirea se degradase şi era folosită de persoane fără adăpost”, a informat Primăria Hunedoara.

Construcţia clădirii cu două etaje, care urma să fie fie folosită ca pizzerie şi restaurant, a început în 2006, în urma unei asocieri semnate în 2005 de o firmă privată cu Consiliul Local Hunedoara.

Potrivit contractului, firma a primit dreptul de a construi în parc şi devenea proprietara clădirii, dar trebuia să se ocupe de îngrijirea şi mobilarea parcului şi să achite anual 8.000 de euro către primărie.

Din 2008, lucrările de construcţie a complexului de servicii au fost oprite, în urma unui control al Gărzii Naţionale de Mediu, care a constatat că Autorizaţia de construire primită în 2006 este expirată şi că nu a fost respectat proiectul de execuţie a lucrărilor. În 2015, contractul de asociere dintre Consiliul Local şi firma privată a fost reziliat.

În 2016, primăria a primit în instanţă dreptul de a demola construcţia, pe cheltuiala societăţii private. În ultimii ani, clădirea a rămas abandonată şi a fost vandalizată. Parcul Corvin, întins pe aproape 35.000 de metri pătraţi, a fost înfiinţat în anii ’50, când au fost ridicate primele blocuri din cartierul O. M. (Oraşul Muncitoresc) al Hunedoarei. Cel mai atractiv loc din zonă era la acea vreme Restaurantul Corvin, înfiinţat şi el în anii ’50, cu o terasă întinsă ridicată deasupra parcului.


Vă recomandăm să citiţi şi:

VIDEO Construcţiile emblematice de pe calea ferată Deva - Brad, megaproiectul finalizat în cinci decenii

VIDEO Gara legendară pusă sub lacăt. Au dispărut trenurile de călători de pe calea ferată înfiinţată de peste 130 de ani

VIDEO Soarta tristă a ultimei redute din calea ferată îngustă a Hunedoarei. Ce s-a întâmplat cu depoul mocăniţei

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: