VIDEO A doua victimă a tragediei din laminor rămâne în stare gravă. După o operaţie de cinci ore, a fost transferată la o clinică din Timişoara

VIDEO A doua victimă a tragediei din laminor rămâne în stare gravă. După o operaţie de cinci ore, a fost transferată la o clinică din Timişoara

Pacientul a fost transferat la spitalul din Timişoara. FOTOGRAFII: Daniel Guţă, ADEVĂRUL

Medicii de la Spitalul municipal din Hunedoara au făcut tot ce le-a stat în puteri pentru a-i salva viaţa muncitorului adus în stare de comă la spital, după ce o stivă de profile metalice din Laminor s-a prăbuşit peste acesta şi peste colegul său. Pacientul care a scăpat cu viaţă a fost operat timp de cinci ore, iar astăzi a fost transferat la o clinică din Timişoara.

Ştiri pe aceeaşi temă

 

În cursul acestei după amiezi, muncitorul care a scăpat cu viaţă din accidentul de muncă produs în combinat a fost transferat la Spitalul Judeţean din Timişoara, unde va fi internat în Secţia de Neurochirurgie.

Pacientul în vârstă de 42 de ani a fost preluat astăzi de un elicopter SMURD, care a aterizat în incinta Stadionului Michael Klein.

În cursul acestei dimineţi, medicii hunedoreni au decis că poate fi trimis la Timişoara, la Neurochirurgie.

Bărbatul fusese supus unei intervenţii chirurgicale care s-a întins pe durata a cinci ore.

„Medicii hunedoreni au depus un efort deosebit pentru salvarea vieţii pacientului, adus în stare de comă de gradul III la spital, având fractură de bază de craniu, cu contuzie cerebrală severă, cu traumatism toracic şi traumatism abdominal. Intervenţia a avut loc pentru oprirea hemoragiei interne cauzată de strivirea organelor interne. I s-au administrat aproape şase litri de sânge”, a declarat medicul Carolina Radu, directorul medical al Spitalului municipal Hunedoara.
Şansele de supravieţuire ale hunedoreanului sunt rezervate, spun medicii. În schimb, apropiaţii acestuia, care au venit astăzi la stadion, de unde bărbatul a fost preluat de elicopterul SMURD, s-au arătat optimişti faţă de situaţia lui. „Se va face bine, sperăm”, a spus unul dintre apropiaţii muncitorului.

În după-amiaza zilei de joi, o stivă de profile metalice, în greutate de 10 tone a zdrobit sub greutatea ei trupurile a doi oameni. Accidentul de muncă s-a petrecut în incinta combinatului Arcelor Mittal Hunedoara, iar una dintre victime a decedat.

„Cu ajutorul unei macarale de mare tonaj aflată în secţia laminoare, s-a reuşit îndepărtarea rapidă a profilelor metalice, permiţând intervenţia pompierilor de extragere a celor doi muncitori în vârstă de 42 şi 45 de ani de sub barele metalice. Celor doi le-a fost acordat ajutorul medical de urgenţă însă în cazul muncitorului de 45 de ani, după aplicarea protocolului de resuscitare, medicii au declarat decesul”, a informat căpitanul Anemona Doda, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara. Al doilea muncitor a scăpat cu viaţă, însă starea lui a fost critică.

 HUNEDOARA Accident mortal pe platforma siderurgică


 „Din primele cercetări, am costatat că a căzut o stivă de profile I, peste cele două persoane, stivele erau aranjate, dar fiind mutate pentru aranjarea în vagoane, s-a dezechilibrat o stivă şi a căzut peste picioarele victimelor”, a precizat Adrian Bozdog, şeful Inspectoratului Teritorial de Muncă Hunedoara.
 


Vă recomandăm şi:

VIDEO Accident mortal în laminorul combinatului din Hunedoara. Muncitori striviţi de o stivă de profile metalice       Un muncitor a murit, iar colegul său a fost transportat în stare gravă la spital, după ce o stivă de profile metalice s-a prăbuşit peste trupurile celor doi. Accidentul de muncă s-a petrecut în laminorul combinatului siderurgic din Hunedoara.

Proteste în siderurgie. Cum se vede industria Hunedoarei, din interior        Siderurgiştii hunedoreni se vor alătura angajaţilor din industrie afiliaţi Sindicatului Cartel Alfa, în acţiunile de protest organizate în următoarele două zile. Preşedintele Sindicatului „Siderurgistrul”, Petru Vaidoş, a vorbit marţi despre nemulţumirile sindicaliştilor şi ale patronatelor din industrie.

VIDEO Cazul bărbatului împuşcat în curtea unui poliţist. Adevărul despre tragedie a rămas ascuns fiicei victimei              Ioana Şerb, fiica unui hunedorean găsit împuşcat în curtea unui poliţist din Orăştie, în urmă cu un an şi jumătate, nu a putut afla până în prezent adevărul despre moartea tatălui său. Din luna august a anului 2012, dosarul morţii suspecte se află în cercetare la Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara.

FOTO Certej 30 octombrie 1971: povestea dezastrului ecologic care a ucis 89 de oameni         În urmă cu exact 42 de ani, aproape 100 de oameni au murit la Certej, judeţul Hunedoara, după ce digul iazului de decantare aflat la marginea localităţii s-a rupt, iar nămolul toxic a înghiţit un întreg cartier.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările